Kuřecí křídla marinovaná ve fíkovém balzamikovém krému Kalamáta Papadimitriou

Suroviny:

  • 1kg kuřecích křídel
  • 6 lžic fíkového balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 5 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce nasekaných bylinek
  • 3 stroužky česneku
  • sůl

Postup:

  • Kuřecí prsa důkladně očistíme a omyjeme.
  • Tenké konce křídel (letky) odřízneme. Osolíme a opepříme.
  • Ze zbývajících surovin připravíme marinádu, ve které křídla marinujeme nejlépe přes noc.
  • Pečeme na středně rozpáleném grilu ze všech stran, dokud nejsou křídla křupavá.

Dobrou chuť.


Reklama