Vaření

Kuřecí kousky v jemné máslové marinádě

grilované kuřecí kousky

Využijte silné chuti čerstvých bylinek a zkombinujte je s jemnou chutí másla. Vznikne vám zajímavá marináda na grilování i pečení kuřecího masa. Budete překvapení, jak skvělou chuť v marinádě udělá kombinace másla a medu.

Mám své osvědčené marinády na všechny možné druhy masa. Jenže mi to nedá a zkouším pořád nové a nové. Velice často využívám bohaté zásoby bylinek, které mám všude po zahradě, a stačí si jen vymyslet, kterou utrhnu. Podle nálady tak vznikají opravdu zajímavé chuťové kombinace. A z přírodních zdrojů, což je skvělé.

Kuřecí maso grilujeme hodně rádi. S krkovičkou snad nejraději. Moc ráda ho kombinuji s uzenou paprikou z Maďarska a také s medem. Potom už jen přidat něco navíc. Jednou vzniknou pikantní česnekové kousky, jindy zase jemné bylinkové maso.

Suroviny

  • 16 kousků horních i spodních kuřecích stehen
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl podle chuti
  • pepř
  • čerstvé bylinky - tymián a petrželka

Postup

Připravte si očištěná, omytá a osušená kuřecí stehna. Ideální jsou menší kousky - tedy rozdělit na horní a spodní stehna.

Máslo dejte do hrnce a pomalu zahřívejte spolu s cukrem. Až se cukr i máslo rozpustí, přidejte hořčici, olivový olej a citronovou šťávu. Přidejte sůl a pepř, řiďte si vlastní chutí. Důkladně promíchejte, ideálně metličkou. Polovinu směsi si dejte bokem a druhou polovinou potřete všechny kuřecí kousky. Stačí lehce. Nechejte přes noc marinovat v lednici.

Na druhý den grilujte. Při grilování potírejte marinádou, ve které byly kuřecí kousky celou noc. Grilujte, dokud není maso hotové.

Sundejte maso z grilu a potřete druhou polovinou marinády, kterou jste si nechali stranou a posypejte nasekanými bylinkami.

Nechejte pár minut odpočinout a podávejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Skvělé grilování na našem magazínu

vepřové kotlety s tymiánem a česnekem

špízy z kuřecího masa

grilované krkovičky

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková a Lenka Mastešová

   
17.06.2016 - Grilování - autor: elly

Komentáře:

  1. [6] Ajka 321 [*]

    Andreadornova — #1koho hladíte? Krkovičku? Sml28

    superkarma: 2 17.06.2016, 18:57:53
  2. avatar
    [5] Eva_CZ [*]

    Sml22Sml22Sml67Sml67

    superkarma: 0 17.06.2016, 11:55:08
  3. avatar
    [4] Eva_CZ [*]

    Sml22Sml22Sml67Sml67

    superkarma: 0 17.06.2016, 11:54:40
  4. [3] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 17.06.2016, 08:31:47
  5. [2] Darmovzalova [*]

    Sml22

    superkarma: 0 17.06.2016, 07:57:26
  6. [1] Andreadornova [*]

    Sml79

    1. na komentář reaguje Ajka 321 — #6
    superkarma: 0 17.06.2016, 06:34:55

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme