Vaření

Kuřecí kousky s cizrnou

kuřecí s cizrnou a jáhly

Pokračujeme v cizrnových nápadech. Když už jste uvařili balíček cizrny na křupavou pochoutku s kořením, nechejte si trochu stranou a přidejte do hlavního chodu. Ten bude celkem pikantní a svou chutí bude připomínat čočkovou polévku s indickým kari. A tímto uzavřeme pikantní cizrnový týden.

Balíček suché cizrny má většinou okolo 400 g. Když cizrnu namočíte a uvaříte, máte hrnec plný zdravé a chutné luštěniny. Je škoda toho nevyužít a nevymyslet ještě další recept. Svezeme se tedy na vlně pikantních jídel a použijeme podobné suroviny a koření jako u indické čočkové polévky.

Oblíbila jsem si nejrůznější druhy kari, ale také aromatické kořenící směsi jako je garam masala. Dodají jídlu exotickou chuť a perfektní jsou téměř s každým masem, dokonce i zeleninou a luštěninami. Oblíbená kombinace je u nás doma indické koření a kokosové mléko. Osvědčila se i u dnešního receptu.

Jako přílohu jsem zvolila vařené jáhly. Perfektně se hodí také rýže, ale třeba i bulgur nebo těstoviny. Vybírejte podle své vlastní chuti.

Suroviny

  • 700 - 800 g kuřecích stehenních řízků
  • 200 g vařené cizrny
  • indické kari, garam masala, římský kmín nebo podobné koření
  • plechovka kokosového mléka - asi 400 g
  • kokosový tuk
  • sůl a pepř
  • vařené jáhly jako příloha

Postup

Pracujeme s uvařenou cizrnou a uvařenými jáhly, takže obojí si připravíme předem.

kuřecí maso s cizrnou

Ve velké pánvi (ideální je wok) si rozehřejte kokosový tuk. Nemáte-li, použijte slunečnicový olej. Osmahněte na něm na kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme osolili a opepřili.

Přidáme scezenou uvařenou cizrnu a pět minut společně opékáme. Přidáme připravené koření. Promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Ještě můžeme přidat trochu vody. Dusíme pod pokličkou, asi 15 minut.

kuřecí maso s cizrnou

Ideální je k hotovému masu přidat uvařené jáhly a promíchat. Prohřejí se a krásně obarví a získají chuť.

Ještě můžete ozdobit nasekaným zeleným koriandrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také:

   
05.02.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [17] kozeluhova [*]

    Ta cizrna mi nějak neleze do krku

    superkarma: 0 10.02.2016, 14:35:53
  2. [16] planeta [*]

    zajímavý recept

    superkarma: 0 08.02.2016, 13:14:07
  3. avatar
    [15] Matinea [*]

    Na první pohled to vypadá jako slepenec a hlavně bych nepoužívala kokosový tuk Sml68

    superkarma: 0 07.02.2016, 23:58:21
  4. avatar
    [14] AmeA [*]

    Určo bych tam nedala kokosové mléko Sml31

    superkarma: 0 07.02.2016, 21:14:23
  5. [12] janavys [*]

    Zajímavý recept, když se vynechají jáhly i cizrna, tak to bude mňamka! Sml16

    superkarma: 0 05.02.2016, 19:46:49
  6. [11] bobani [*]

    nevypadá to moc vábně

    superkarma: 0 05.02.2016, 18:52:56
  7. avatar
    [10] paníliška [*]

    Prima recept, vypadá opravdu zajímavě, ale ty jáhly už mi přijdou navíc.

    superkarma: 0 05.02.2016, 16:13:41
  8. [9] Ferdicek [*]

    Bezva recept.

    superkarma: 0 05.02.2016, 14:33:33
  9. avatar
    [8] gerda [*]

    Midsummer — #4to zní rozumně, po této stránce jsem to nezkoumala.

    superkarma: 0 05.02.2016, 13:39:51
  10. [7] Rikina [*]

    A pro mě je tam navíc kromě jahel i to kokosové mléko. Skončila bych u opečení kuřete i cizrny na pánvi, a dál už bych do toho nic nepatlala. Sml80

    superkarma: 0 05.02.2016, 12:01:12
  11. avatar
    [6] Babca.p [*]

    No to vypadá až moc zdravě, až si nebudu vědět rady co s cizrnou zkusím toto

    superkarma: 0 05.02.2016, 10:57:01
  12. [5] Pavla_b [*]

    Midsummer — #4 Já bych volila kuře bez jahel a cirzny Sml30

    superkarma: 0 05.02.2016, 10:48:17
  13. avatar
    [4] Midsummer [*]

    gerda — #2 Ale jo, jáhly jsou obilovina, cizrna je luštěnina. Takže spolu ano. Spíš je tam navíc to kuře, já bych volila jáhly + kuře nebo jáhly + cizrna.

    1. na komentář reaguje Pavla_b — #5
    2. na komentář reaguje gerda — #8
    superkarma: 0 05.02.2016, 10:30:23
  14. avatar
    [3] elly [*]

    gerda — #2Je to jednoduché. Kdo tam jáhly nechce, tak si dá kuřecí maso jen s cizrnou Sml16

    superkarma: 0 05.02.2016, 08:12:03
  15. avatar
    [2] gerda [*]

    Já tomu moc nerozumím, nestačila by jenom ta cizrna? Na co ještě jáhly?Sml80 Obojí je výborné, navíc s kuřecím, to jo, to jo...ale cizrna s jáhlama, to mi přijde jako rohlík s chlebem.Sml80 Vida, jáhly....musím je nějak zpracovat, když už jsem je koupila.Sml30

    1. na komentář reaguje elly — #3
    2. na komentář reaguje Midsummer — #4
    superkarma: 1 05.02.2016, 07:02:31
  16. avatar
    [1] vequi [*]

    Sml67

    superkarma: 0 05.02.2016, 00:27:51

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme