Reklama

kuřecí s cizrnou a jáhly

Pokračujeme v cizrnových nápadech. Když už jste uvařili balíček cizrny na křupavou pochoutku s kořením, nechejte si trochu stranou a přidejte do hlavního chodu. Ten bude celkem pikantní a svou chutí bude připomínat čočkovou polévku s indickým kari. A tímto uzavřeme pikantní cizrnový týden.

Balíček suché cizrny má většinou okolo 400 g. Když cizrnu namočíte a uvaříte, máte hrnec plný zdravé a chutné luštěniny. Je škoda toho nevyužít a nevymyslet ještě další recept. Svezeme se tedy na vlně pikantních jídel a použijeme podobné suroviny a koření jako u indické čočkové polévky.

Oblíbila jsem si nejrůznější druhy kari, ale také aromatické kořenící směsi jako je garam masala. Dodají jídlu exotickou chuť a perfektní jsou téměř s každým masem, dokonce i zeleninou a luštěninami. Oblíbená kombinace je u nás doma indické koření a kokosové mléko. Osvědčila se i u dnešního receptu.

Jako přílohu jsem zvolila vařené jáhly. Perfektně se hodí také rýže, ale třeba i bulgur nebo těstoviny. Vybírejte podle své vlastní chuti.

Suroviny

  • 700 - 800 g kuřecích stehenních řízků
  • 200 g vařené cizrny
  • indické kari, garam masala, římský kmín nebo podobné koření
  • plechovka kokosového mléka - asi 400 g
  • kokosový tuk
  • sůl a pepř
  • vařené jáhly jako příloha

Postup

Pracujeme s uvařenou cizrnou a uvařenými jáhly, takže obojí si připravíme předem.

kuřecí maso s cizrnou

Ve velké pánvi (ideální je wok) si rozehřejte kokosový tuk. Nemáte-li, použijte slunečnicový olej. Osmahněte na něm na kousky nakrájené kuřecí maso, které jsme osolili a opepřili.

Přidáme scezenou uvařenou cizrnu a pět minut společně opékáme. Přidáme připravené koření. Promícháme a zalijeme kokosovým mlékem. Ještě můžeme přidat trochu vody. Dusíme pod pokličkou, asi 15 minut.

kuřecí maso s cizrnou

Ideální je k hotovému masu přidat uvařené jáhly a promíchat. Prohřejí se a krásně obarví a získají chuť.

Ještě můžete ozdobit nasekaným zeleným koriandrem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také: