grilované kuře se salátem coleslaw

Máme za sebou už pár krásných jarních dnů a každý už vytáhnul a vyčistil gril, který přes zimu odpočíval. A i když nám teď počasí moc nepřeje, budeme připraveni na další teplé dny. Připravíme si něco jarního, svěžího a snadného.

Pikantní kousky kuřecího masa je dobré naložit den před grilováním. Ať je maso opravdu dobře ochucené. Snadný a oblíbený salát coleslaw si určitě nezapomeňte zapsat. Bude se vám hodit k mnoha dalším grilovačkám.

Suroviny

  • 3 kuřecí stehenní řízky
  • sůl
  • černý pepř
  • oblíbená pikantní kořenící směs (andělská křídla, chilli omáčka, pálivá paprika)

salát coleslaw

  • 1/2 hlávky bílého zelí
  • 3 – 4 menší mrkve
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • sůl
  • černý pepř
  • 5 lžic bílého jogurtu
  • 2 lžíce majonézy
  • podle chuti cukr nebo ocet (většinou není nutné)

Postup

Kuřecí maso nakrájejte na kousky. Menší, ale dostatečně veliké, aby nepropadávaly mezi mřížkami grilu.

Kousky masa dejte do mísy, ochuťte kořením, solí a pepřem. Můžete přidat lžíci oleje. Důkladně promíchejte a nechejte marinovat přes noc v lednici.

Salát je také lepší připravit si den dopředu.

Bílé zelí nakrájejte ostrým nožem na maličké a tenké kousky. Salát se tak bude lépe jíst. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Celer oloupejte a nakrájejte najemno. Všechno smíchejte dohromady.

Připravte si zálivku. Smíchejte jogurt, majonézu a ochuťte solí a pepřem. Kdo chce, může lehce přisladit nebo naopak trochu přikyselit. Touto zálivkou přelijte připravenou zeleninu. Nechejte odležet přes noc v lednici.

Druhý den vytáhněte coleslaw z lednice a nechejte ohřát na pokojovou teplotu. Mezitím ugrilujte připravené kuřecí kousky. Protože jsou celkem malé, bude to trvat opravdu chviličku.

Grilované kuřecí maso podávejte spolu s výborným salátem coleslaw.

Dobrou chuť přeje Elly.

Když už jste si ten gril vyčistili, připravte si na něm další pochoutky z našeho magazínu

asijský bůček

grilované mrkvičky

kuřecí špíz

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama