kuřecí kari

Kuřecí maso s kari kořením je výbornou a lehkou pochoutkou na oběd. Než se vám uvaří rýže, můžete podávat maso. Stačí vám k tomu jen pár surovin. Hlavně si nezapomeňte koupit výborné koření.

Když připravuji podobné jídlo jako dnes, tak nejraději používám kari pastu. Můžete si koupit červenou, žlutou nebo zelenou. Liší se svým složením a také stupněm pálivosti. Červená pálí nejvíce a proto ji použijte pouze, pokud máte rádi opravdu ostrá jídla. Žlutá i zelená mají chuť méně pálivou. Místo kari pasty můžete použít i různé kořenící směsi. Oblíbila jsem si „thajské kari“ od Grešíka, které doplňuji kokosovým chilli z Fitkoření.

Suroviny

  • 700 g kuřecího masa (výborný je ořez nebo stehenní řízky)
  • 2 šalotky
  • 2 červené papriky
  • 300 g cherry rajčat
  • sůl a pepř
  • thajské kari (Grešík) nebo jiná směs podobného koření
  • 400 g kokosového mléka
  • 2 lžíce kokosového tuku

Postup

Dejte si vařit rýži, tak jak jste zvyklí. Výborný pomocník je rýžovar, který vám rýži uvaří vždycky dobře.

Ve velké pánvi (ideální je wok) rozehřejte tuk a osmahněte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přidejte kari pastu nebo koření a nechejte trochu rozvonět.

Kuřecí maso nakrájejte na kousky a přidejte do pánve. Ihned po něm vsypejte papriku nakrájenou na proužky a cherry rajčata. Lehce osolte a opepřete (můžete ještě dochutit později). Opékejte asi šest minut.

Zalijte kokosovým mlékem, přiklopte poklicí a nechejte deset minut dusit.

Kdo chce více omáčky, můžete přidat ještě trochu vody.

Na závěr ochutnejte a dochuťte podle potřeby.

Podávejte s rýží nebo pečivem.

Dobrou chuť přeje Elly.

A když už budete mít doma kari pastu, máme pro vás další inspiraci...

kari cizrna

indická čočková polévka

Laksa Jamie Oliver

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama