Chutná vám kuře a jste schopná, sníst ho na jakýkoli způsob? Potom vyzkoušejte zajímavý recept, totiž kuřecí bábovku. Recept mi poslala čtenářka Jana z Plzně jako příspěvek k dnešnímu tématu...

Kuřecí bábovka

(srnčí hřbet) - ale lze dát do jakékoliv formy

babovka

  • 6 kuřecích řízků
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 2 středně velké cibule
  • 10 dkg tvrdého sýra
  • 4 vejce
  • sůl, pepř
  • ostatní suroviny dle chuti

Formu vyložíme pečícím papírem, přidáme osolené opepřené lehce naklepané kuřecí řízky, poklademe slaninou, nakrájenou cibulí, nastrouháme tvrdý sýr, zalijeme rozšlehanými vejci, do nichž vmícháme bylinky. Můžeme různě obměňovat a přidat např. žampiony, hrášek, kukuřici apod.

Vrstvy se opakují, až je forma plná. Poslední vrstva je maso. Vše zalijeme rozšlehaným vajíčkem se zbytkem sýra. Pečicí papír dáme větší a přehrneme, abychom s ním mohli formu zakrýt. Chvíli před koncem pečení odkryjeme.

Pečeme do zlatova při 200 °C. Délka se odvíjí podle množství masa a velikosti formy. Opatrně vyklopíme a

Jana z Plzně

Pozn. red.: Text neprošel jazykovou korekturou.

Téma dne: Vaše rychlovky k večeři

Otázka je tedy prostá...

Co vaříte k večeři, když zrovna nemáte čas?

Pošlete mi svůj recept na rychlé levné jídlo, které zasytí všechny hladové krky! Čekám ho v redakční poště (viz adresa níže). Když přiložíte i fotku, budete mít větší šanci, získat dárek, totiž krásnou soupravu čajů PICKWICK 9 chutí čaje.

Reklama