Vaření

Kuře s česnekem a vínem

kuře s česnekem a vínem

Ušetříme vám loupání česneku! Stačí stroužky rozmáčknout a nechat ve slupce. Při vaření se česnek krásně rozvoní a do jídla přejde i výborná chuť z celých česnekových stroužků. Některé kousky česneku vyklouznou ven ze slupky, ty potom v klidu servírujte s kuřetem.
Řekla bych, že nejlepší vhodnou přílohou je jemná bramborová kaše.

Suroviny

6 kuřecích stehen
sůl a čerstvě mletý černý pepř
2–3 celé česnekové hlavičky (asi 40 stroužků)
olivový olej
250 ml suchého bílého vína
3 velké snítky čerstvého estragonu
3 velké snítky čerstvého tymiánu

Postup

Stroužky česneku rozmáčkneme bokem širokého nože. Neloupeme! Kuřecí maso posypeme solí a pepřem. Tři lžíce olivového oleje rozehřejeme v hluboké a široké pánvi a osmažíme na něm kuřecí stehna. Smažíme tak dlouho, dokud nejsou kuřecí kousky ze všech stran osmahnuté dozlatova.
Poté je vyjmeme z pánve. Do pánve můžeme přidat ještě trochu olivového oleje a vsypeme do ní česnek. Necháme asi čtyři minuty a stále česnek promícháváme.
Přidáme víno a bylinky. Přivedeme k varu a přidáme kuřecí kousky. Stáhneme teplotu asi na polovinu, přikryjeme pánev poklicí a dusíme, dokud není kuře propečené.
Trvá to asi dvacet minut a v průběhu této doby asi každých 5 minut obrátíme kuřecí stehna na druhou stranu.
Můžeme ještě dochutit solí a pepřem.
Podáváme s bramborovou kaší, pečenými bramborami, rýží, těstovinami nebo pouze s pečivem. Ke kuřeti podáváme výtečnou voňavou omáčku.

Dobrou chuť přeje elly.

   
08.09.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [6] sdrawa [*]

    Koupila jsem si novou nepřilnavou pánev od stoneline, tak to půjdu zkusit. Nerada při vaření používám tuky.

    superkarma: 0 28.05.2013, 12:35:33
  2. [5] jithule [*]

    určitě zkusím recept vypadá dobře

    superkarma: 0 30.12.2012, 22:40:55
  3. [4] bles [*]

    Tymiánu jsem dala méně - dle rady zde. Trošku jsem změnila postup - stehýnka jsem omazala v majonéze (jak ukazovali v TV reklamě Hellmanns) a pak na sucho osmahla na pánvi - bylo to výborné a rychlé. Jinak recept určitě doporučji - moc dobréSml79

    superkarma: 0 15.09.2011, 20:59:59
  4. [3] mafi [*]

    Estragon, česnek a kuře je téměř ideální kombinace. Přijde mi, že v receptu je moc tymiánu, je hodně výrazný a stačí ho opravdu málo...

    superkarma: 0 08.09.2011, 21:50:21
  5. avatar
    [2] delfi.na [*]

    vypadá to pěkně Sml58

    superkarma: 0 08.09.2011, 09:34:18
  6. [1] knihovna [*]

    Dneska vyzkouším, ale nezvolím stehna, buď prsa nebo paličky. Sml58 a br. kaši k tomu

    superkarma: 0 08.09.2011, 08:14:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme