Vaření

Kuře pečené na špalíčcích mrkve

kuřecí na mrkvi

Léto je opravdu krásné a tak chceme dny trávit jinde než u plotny v kuchyni. Jenže rodina jíst musí, tak pro vás máme tip na snadný oběd, který výborně chutná a ještě ke všemu je s hromadou zeleniny.

Dala jsem si závazek, že své děti budu o prázdninách dobře krmit :-) A zatím se mi to celkem daří. Pizzu jsme si objednávali teprve dvakrát :-D Dostala jsem krásnou mrkev od kamarádky ze zahrádky a hned jsem ji využila na výborný oběd.

Maso s mrkví jsem doplnila opečenými noky, ale můžete použít i bramborovou kaši, brambory nebo rýži. Vlastně klidně i kus dobrého chleba.

Suroviny

  • kuřecí maso - naporcované celé kuře nebo jen stehna - 4 porce
  • 500 g mrkve
  • sůl a pepř
  • celý kmín
  • 100 g másla

Postup

Mrkev očistěte, kdo chce může i oloupat, záleží na tom jak mrkev vypadá. Čerstvou ze zahrádky většinou stačí jen omýt a očistit kartáčkem. Nakrájejte na špalíčky a naskládejte do pekáče.

Kuřecí kousky omyjte, osušte a ze všech stran ochuťte solí, pepřem a kmínem. Naskládejte na mrkev do pekáčku.

kuřecí kousky na mrkvi

Na každý kousek masa dejte kousek másla. Přiklopte druhou částí pekáče a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C. Záleží na tom, jak velké kuřecí kusy máte, nám to trvalo asi 45 minut..

Občas sundejte vrchní část pekáče a maso přelijte výpekem.

Když je kuře upečené, odkryjte vrchní část pekáče, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte křupavou kůrčičku.

Podávejte s libovolnou přílohou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Rychlé prázdninové obědy na našem magazínu

Gnocchi se slaninou a sušenými rajčaty

gnocchi se slaninou a sušenými rajčatyŠpagety Carbonarašpagety carbonaraŠpagety AlfredoŠpagety AlfredoZdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
01.08.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [8] AmeA [*]

    Mňaam Sml59

    superkarma: 0 01.08.2016, 22:17:38
  2. [7] Andreadornova [*]

    To vypadá lákavě

    superkarma: 0 01.08.2016, 20:53:09
  3. avatar
    [6] hyenka [*]

    kikiovi — #5 Sml67 Bezva tip.

    superkarma: 0 01.08.2016, 11:48:17
  4. [5] kikiovi [*]

    Dělám podobně, ještě přihodím nakrájené syrové brambory a trošku podliji - ty dávám cca po 20 minutách pečení, celý oběd je pak z jednoho pekáče.

    1. na komentář reaguje hyenka — #6
    superkarma: 0 01.08.2016, 10:53:08
  5. avatar
    [4] gerda [*]

    risina — #3 Máslo s mrkví líp reaguje, aby se využil vitamin A, potřebuje ho (anebo jiný tuk ale máslo je fakt lepší) k tomu. Jinak taky máslo k pečení kuřete nedávám, kůže je mastná dost.

    superkarma: 0 01.08.2016, 10:04:45
  6. avatar
    [3] risina [*]

    Maslo nepridavam,uplne staci stava, ktera se vypece z kurete ci jineho masa.

    1. na komentář reaguje gerda — #4
    superkarma: 0 01.08.2016, 09:10:21
  7. [2] bobani [*]

    také bych kuře nepekla s mrkví

    superkarma: 0 01.08.2016, 09:03:19
  8. avatar
    [1] gerda [*]

    Mně kuře chutnalo to s červenou čočkou a mrkvíSml20 - jak tu byl recept onehdy. Do dnešního bych dala celou trojkombinaci - mrkev, celer a petržel + cibuli a upekla s divokým kořením. Jen s mrkví by to na mě bylo moc sladké.

    superkarma: 0 01.08.2016, 08:12:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme