Vaření

Kuře pečené na pivu

kuře na pivu

Tip na víkend je dnes jedno velice rychlé a dobré kuře. Potřebujete k němu minimum surovin a jednu hlavní. Dobré pivo. Tmavé nebo světlé, ale dobré. Doporučujeme sáhnout do menších pivovarů, jež vaří parádní pivo, kterému dávají tu nejlepší péči. A ta se potom odrazí i na vašem talíři.

Pivní kuře je velice jednoduché. V pivu můžete upéct celé kuře, nebo kousky, jak se vám to zrovna hodí. Já jsem kuře jen rozstřihla a „rozložila“, aby se co největší část ponořila do piva. Stejně tak dobře se vám budou připravovat třeba spodní stehna, kterých do pekáče naskládáte hromadu.

Použila jsem první pivo, které mi ve spíži přišlo pod ruku. Bylo součástí balení nějakých manželových pivních speciálů. Kdybych vybírala v obchodě, zvolila bych pivo tmavé. To mám na vaření ráda. Podobně můžete upéct nejen kuřecí maso, ale třeba i krkovičku nebo jinou část vepřového masa, hovězí maso a taky výborné špekáčky na pivu. K těm bych ještě přidala hromadu cibule a chilli papričky. S pivem se prostě dá skvěle kouzlit.

kuře na pivu

Suroviny

  • 1 celé kuře
  • 500 ml dobrého světlého nebo tmavého piva
  • sůl a pepř
  • mletý kmín

Postup

Kuře omyjte, osušte. Nůžkami na drůbež nebo ostrým nožem rozpůlte, ale jen z jedné strany, abyste kuře jakoby rozevřeli.

Osolte a opepřete, okořeňte kmínem a dejte do hrnce nebo pekáče s poklicí. Zalijte připraveným pivem.

kuře na pivu

Pečte přikryté pekáčem, nejprve na nižší teplotu, zhruba 45 minut. Teplota by měla být 150 °C. Po této době bude kuře už upečené. Odkryjte poklici a teplotu zvyšte na 180 - 190 °C. Dopečte kůrku a zároveň tím vyvaříte přebytečnou tekutinu.

Podávejte s rýží, přelitou pivní vypečenou kuřecí šťávou.

Náš tip: Přidejte do pekáče dvě cibule pokrájená na půlkolečka. Chuť bude ještě lepší!

Dobrou chuť přeje Elly.

Kuřecí maso je oblíbené. Další recepty z našeho magazínu

kuře

pečené paličky s batáty

kuřecí řízky s polentou

   
06.05.2016 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [11] sarkanova [*]

    To ja radsi pivo jen tak jidlu. Nemate nekdo nejake doporuceni na nealko pivko? dik

    superkarma: 0 29.07.2016, 13:28:30
  2. avatar
    [10] AmeA [*]

    Mňááám dělám kačenu na pivu a pivní láhvy Sml59

    superkarma: 0 07.05.2016, 17:31:32
  3. avatar
    [9] kobližka [*]

    Jojo,to bych si dala a prosím hodně šťávičky Sml59

    superkarma: 0 06.05.2016, 15:57:16
  4. [8] alenabl [*]

    gerda — #7tak to taky dělávám - super mňamkaSml67

    superkarma: 0 06.05.2016, 13:05:17
  5. avatar
    [7] gerda [*]

    Já peču většinou na černém pivě, cibuli a česneku. Okmínuju. Kuře dostane krásnou barvu do červena a právem se mu říká Kuře á la kachna.Sml20

    1. na komentář reaguje alenabl — #8
    superkarma: 0 06.05.2016, 11:30:14
  6. [6] Rikina [*]

    Šmarjá, vyplýtvat mi někdo pivní speciál na kuře, tak řádím jak černá ruka Sml57 vždyť je to věčná škoda Sml30 ale jinak dobrý, kuře na pivě jsem dělávala často, bylo u nás velmi oblíbené. Je to jednoduchý recept, že to zvládnu i já, a nezklame. Sml67

    superkarma: 0 06.05.2016, 11:17:59
  7. [5] patricia077 [*]

    Receptů na kuře na pivu je hodně, také jsme jedno dělali cca před týdnem, ale víc mi chutná kuře na zelí...

    superkarma: 0 06.05.2016, 10:03:01
  8. avatar
    [4] luneta [*]

    špakáčky na pivu taky děláme

    superkarma: 0 06.05.2016, 09:21:07
  9. [3] bobani [*]

    pochoutky

    superkarma: 0 06.05.2016, 09:09:53
  10. [2] Maria28 [*]

    Je to dobrý tip. Úpravy na pivu nebo na vínu nemám ráda, ale toto je vynikající. Kuře pak připomíná chutí spíše kachnu, takže přílohu máme zelí s knedlíkem nebo brambory.

    superkarma: 0 06.05.2016, 07:13:09
  11. [1] Andreadornova [*]

    Sml67i

    superkarma: 0 06.05.2016, 06:31:48

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme