Bulvár

Kuře na víně s houbami

Nejrychlejší recept na kuře na způsob zvěřiny - do pětadvaceti minut podáváte!

receptNA 4 PORCE

25 minut

  • 4 kuřecí prsíčka bez kůže
  • 1 lžíce hladké mouky, promíchaná se solí a pepřem
  • 150 ml kuřecího vývaru (z ½ kostky)
  • 1 lžíce jemného rostlinného oleje
  • 250 g hub, lesních nebo krémových žampionů, rozpůlených
  • několik snítek tymiánu
  • 150 ml červeného vína

Kuře obalte v mouce a přebytek oklepte. Lžičku zbylé mouky vmíchejte do trochy vývaru a dejte stranou. Na pánvi rozpalte olej a osmažte na něm kuře; vsypte houby a tymián. Zakryjte a na středním plameni poduste asi pět minut. Jednou kuře obraťte, aby bylo ze všech stran hezky opečené.

Maso vyjměte a dejte stranou. Do pánve vlijte víno a vývar (bez mouky), promíchejte a povařte asi pět minut, až bude šťáva zredukovaná na polovinu. Vlijte vývar s moukou, promíchejte a krátce povařte do zhoustnutí. Vraťte kuře spolu se šťávou, kterou pustilo, a mírně povařte ještě asi pět minut, dokud šťáva nezhoustne a nebude lesklá. Podávejte s mačkanými bramborami nebo s rýží.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Marinované houbyMarinované houby Rizoto s liškamiRizoto s liškami Plněné palačinkyPlněné palačinky
   
31.07.2009 - Blog redakce - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [1] Mopsička [*]

    Hmm úplně cítím tu vůniSml52

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:21:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme