Vaření

Kuře na podmáslí

kuřecí stehna na podmáslí


Suroviny

2 šálky podmáslí
5 stroužků česneku - oloupaných a rozdrcených
1 lžíce soli
1 lžíce cukru krystal
1 a půl lžičky papriky (a ještě trochu na posypání) - perfektní je třeba uzená
čerstvě mletý černý pepř
kuřecí stehna
trocha olivového oleje
hrubá mořská sůl

Postup

Smícháme podmáslí s česnekem, solí, cukrem, paprikou a spoustou čerstvě namletého černého pepře. Kuřecí stehna naskládáme do nízké misky a zalijeme připraveným podmáslím. Necháme v lednici nejméně 2 hodiny, ale ještě lépe 24 až 48 hodin.

Před pečením předehřejeme troubu na 220 °C. Kuřecí stehna naskládáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, posypeme paprikou a mořskou solí.
Pečeme asi 30 až 40 minut, do zlatova.

Dobrou chuť přeje elly.

   
13.02.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [40] brnky [*]

    Vyzkouším ho, může být dobré Sml22

    superkarma: 0 21.03.2013, 04:28:30
  2. [39] kubabi [*]

    Tento recept určitě vyzkouším, podmáslí mám moc ráda.

    superkarma: 0 20.03.2013, 21:17:11
  3. avatar
    [38] dajrin [*]

    Mňam..., musí to být chutné jídlo Sml22

    superkarma: 0 11.11.2012, 22:05:34
  4. [37] pavel61 [*]

    určitě to vyzkouším, vypadá to dobře

    superkarma: 0 22.03.2012, 06:24:17
  5. [36] jithule [*]

    musím už konečně vyzkoušet

    superkarma: 0 09.03.2012, 08:23:09
  6. avatar
    [35] tajnostii [*]

    Vypadá to velice lákavěSml22

    superkarma: 0 03.03.2012, 20:30:01
  7. avatar
    [34] Lubička [*]

    tenhle recept jsem ještě nevyzkoušela i když kuře patří k mojim nejoblíbenějším jídlům

    superkarma: 0 29.02.2012, 23:28:57
  8. [33] Blanďuleta [*]

    Zkoušela jsem to dle Vašeho receptu a je to mňamka! Dokonce si i manžel liboval a to mu ta zdravá strava moc nejede. Díky za tip!!:-)

    superkarma: 0 29.02.2012, 22:49:56
  9. avatar
    [32] Jindriska8 [*]

    Nemusí to být špatné a maso bude křehké,kuřecí u nás vede.

    superkarma: 0 27.02.2012, 01:03:09
  10. avatar
    [31] RosaGloriaDei [*]

    v podmáslí jsem nakládala i prsa, bylo to dobré

    superkarma: 0 18.02.2012, 21:23:33

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] daska59 [*]

    jo, tak tohle určitě zkusím - zítra mažu pro stehna Sml16

    superkarma: 0 18.02.2012, 18:42:38
  2. [29] FAXÍK [*]

    vypadá to lákavě Sml67

    superkarma: 0 16.02.2012, 12:43:10
  3. avatar
    [28] saruz [*]

    Tenhle recept neznám,vypadá dobře,tak ukládám a vyzkouším.

    superkarma: 0 14.02.2012, 20:02:55
  4. avatar
    [27] delfi.na [*]

    takže vlastně to podmáslí je jenom marináda? Pak se to z ní vytáhne a peče, pochopila jsem to dobře?

    superkarma: 0 14.02.2012, 15:26:59
  5. avatar
    [26] arminka [*]

    hmm,to by stálo za zkoušku,ale kde vzít uzenou papriku,obejdem se bez ní...Sml30

    superkarma: 0 13.02.2012, 21:11:00
  6. [25] pinokio [*]

    Vypadá to dobře,zkusím to.Dělám to jako tady většina s jogurtem,ale proč ne s podmáslím,že?

    superkarma: 0 13.02.2012, 20:32:02
  7. avatar
    [24] ekleinovka [*]

    Ještě bych tam šoupla anglickou,a papriku čerstvou...Sml22

    superkarma: 0 13.02.2012, 19:08:19
  8. [23] Jala [*]

    carmi — #14 Kde je ta uzená paprika k dostání? Jakou to má chuť a barvu?

    superkarma: 0 13.02.2012, 18:22:09
  9. [22] Jala [*]

    Já moc takové zdravé věci - jako je podmáslí či jogurty - nemusím, ale manžel to miluje. Jsem si jistá, že by to ocenil.

     Na receptu mě velice zaujala ta uzená paprika.

    superkarma: 0 13.02.2012, 18:21:11
  10. [21] jithule [*]

    vypadá to dobře

    superkarma: 0 13.02.2012, 14:00:06
  11. [20] Saritka [*]

    DobrůtkaSml59

    superkarma: 0 13.02.2012, 13:06:45
  12. [19] kianid1357 [*]

    Kuře mám nejraději.Sml59Sml59

    superkarma: 0 13.02.2012, 11:58:16
  13. avatar
    [18] elly [*]

    magic11 — #9 maso je šťavnatější a křehčí.

    Podmáslí z toho masa nejde cítit...

    superkarma: 0 13.02.2012, 11:52:59
  14. avatar
    [17] Věrulinka [*]

    secret — #15 Sml22 taky občas peču v jogurtu, ňaminka Sml67

    superkarma: 0 13.02.2012, 11:48:00
  15. avatar
    [16] ladouch [*]

    S podmáslím nemám zkušenost, ale v jogurtu dělávám a je to velká dobrota.Sml22Sml22

    superkarma: 0 13.02.2012, 11:01:21
  16. [15] murat [*]

    maso v jogurtu je vynikající Sml67Sml20

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #17
    superkarma: 0 13.02.2012, 10:58:25
  17. avatar
    [14] carmi [*]

    Tak s tím jogurtem to vyzkouším, to mi zní líp než podmáslí. A dokonce mám i tu uzenou papriku. Ta je fakt svělá. Takže Elly, díky za nápad.

    1. na komentář reaguje Jala — #23
    superkarma: 0 13.02.2012, 10:51:28
  18. avatar
    [13] trili [*]

    To může být dobré.

    superkarma: 0 13.02.2012, 10:02:30
  19. [12] dadma [*]

    Může to být dobré.Já takhle ne sice do podmáslí, ale do jogurtu nakládám krůtí řízky a pak je i s tím jogurtem obalím ve strouhance,osmažím a je to božský.

    superkarma: 0 13.02.2012, 09:57:10
  20. avatar
    [11] capkova [*]

    Tak tohle zkusím - na zelí a na pivu je výborné tak tohle zase bude něco jiného.

    superkarma: 0 13.02.2012, 09:09:19
  21. avatar
    [10] Žofie [*]

    Určitě to nebude špatné.... Chtělo by to vyzkoušetSml58

    superkarma: 0 13.02.2012, 08:20:55
  22. [9] magic11 [*]

    Hmm, asi zkusím a uvidím. Zajímalo by mě, v čem je to jiné než normální pečené kuře. Sml80

    1. na komentář reaguje elly — #18
    superkarma: 0 13.02.2012, 08:20:16
  23. avatar
    [8] Florencie [*]

    Tak to vyzkouším Sml22Sml67

    superkarma: 0 13.02.2012, 08:10:01
  24. avatar
    [7] enka1 [*]

    Eva_Fl — #3 Ani moc ne

    superkarma: 0 13.02.2012, 07:46:55
  25. [6] Danulka K. [*]

    To mě nijak nenadchlo, ale zkusit se to může.

    superkarma: 0 13.02.2012, 07:20:40
  26. [5] czempkova [*]

    to jsem ještě neslyšela

    superkarma: 0 13.02.2012, 06:13:23
  27. [4] lidicka [*]

    Taky dělám podobně ale s jogurtemSml22

    superkarma: 0 13.02.2012, 05:55:44
  28. avatar
    [3] Eva_CZ [*]

    moula — #2 jak to chutna? Je tam jogurt ( podmasli ) citit?

    1. na komentář reaguje enka1 — #7
    superkarma: 0 13.02.2012, 05:29:10
  29. avatar
    [2] moula [*]

    V podstate to same delam s jogurtem misto podmasli a misto do misky to davam do uzaviraciho igelitaku. Snadno se obraci, jogurt krasne prilne na vsech stranach.

    1. na komentář reaguje Eva_Fl — #3
    superkarma: 0 13.02.2012, 05:02:43
  30. [1] Vendis75 [*]

    vypadá to moc dobře,mňamSml16

    superkarma: 0 13.02.2012, 02:32:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Dětský pokoj - zařizování, rekonstrukce

Náš tip

Doporučujeme