kuřecí stehna na podmáslí


Suroviny

2 šálky podmáslí
5 stroužků česneku - oloupaných a rozdrcených
1 lžíce soli
1 lžíce cukru krystal
1 a půl lžičky papriky (a ještě trochu na posypání) - perfektní je třeba uzená
čerstvě mletý černý pepř
kuřecí stehna
trocha olivového oleje
hrubá mořská sůl

Postup

Smícháme podmáslí s česnekem, solí, cukrem, paprikou a spoustou čerstvě namletého černého pepře. Kuřecí stehna naskládáme do nízké misky a zalijeme připraveným podmáslím. Necháme v lednici nejméně 2 hodiny, ale ještě lépe 24 až 48 hodin.

Před pečením předehřejeme troubu na 220 °C. Kuřecí stehna naskládáme do pekáče, pokapeme olivovým olejem, posypeme paprikou a mořskou solí.
Pečeme asi 30 až 40 minut, do zlatova.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama