Vaření

Kuře na bramborách

kure

Suroviny

kuře nebo kuřecí čtvrtky
brambory
1 smetana
čerstvé bylinky
sůl
kmín
máslo
tvrdý sýr (nemusí být)

Postup

Kuře si naporcujeme na čtvrtky. Osolíme a posypeme oblíbenými bylinkami.
Syrové brambory si oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Dáme do máslem vymazané zapékací mísy (pekáče - co kdo má), promícháme se solí a kmínem a na brambory položíme čtvrtky kuřete kůžičkou směrem dolů.
Vše zalijeme smetanou a pečeme v předem rozehřáté troubě na 180 °C asi hodinku a poté kuře otočíme kůžičkou směrem nahoru, aby krásně zezlátla (můžeme posypat nastrouhaným sýrem) a necháme ještě asi půl hodinky zapéct, dokud nebude kůrčička zlatavá. A podáváme!

Dobrou chuť přeje Irča.

   
28.04.2010 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [20] hubajda [*]

    ja jeste davam zeleninu

    superkarma: 0 15.11.2012, 00:03:13
  2. avatar
    [19] arminka [*]

    jj ,nějak tak to také děláme Sml16

    superkarma: 0 24.09.2012, 22:56:16
  3. [18] AlenaK3 [*]

    Toto dělám ještě se zeleninou. Hodí se mrkev, pórek, kukuřice, hrášek a i hrst mražených i čerstvých hub.A když to posypu trochou strouhaného sýra, tak se mi po tom můžou mí 3 chlapi utlouct.Dobrou chuť

    superkarma: 0 29.04.2010, 18:46:35
  4. avatar
    [17] *modrá [*]

    jastura — #15 to by ses divila kolik mají křidýlka masa mňam

    superkarma: 0 29.04.2010, 09:21:31
  5. avatar
    [16] mio [*]

    jastura — #15 to je nejlepší obíračka a skvěle se to na to hodí. A grilovaná křidýlka taky nemusíš?? ty jsou taky přece nejlepší z kuřete na grilováníSml67 Mimochodem, třeba v takové Číně jsou nejlevnější kuř.prsa a nejdražší právě křidýlkaSml22

    superkarma: 0 28.04.2010, 21:19:14
  6. [15] jastura [*]

    mio — #14 Z křidýlek? Vždyť tam není žádné maso. To jsem nikdy nepochopila, co na tom lidi jedí, kůži?

    1. na komentář reaguje mio — #16
    2. na komentář reaguje *modrá — #17
    superkarma: 0 28.04.2010, 15:26:19
  7. avatar
    [14] mio [*]

    To dělávám, většinou z kuřecích křidýlek a jen se po tom zapráší!Sml67

    A k dnešnímu obědu jsem zrovna pekla kuřecí stehna se smetanou, žampiony a petrželkou a k tomu nové brambory. Jó, takový kombinace to my můžemSml22

    1. na komentář reaguje jastura — #15
    superkarma: 0 28.04.2010, 13:19:28
  8. avatar
    [13] DanaD [*]

    Pajinka — #6 kdyz mas hribky z lesa je to jeste lepsi...

    superkarma: 0 28.04.2010, 11:05:08
  9. avatar
    [12] *modrá [*]

    jastura — #11 smetanu tam určitě dej, protože brambory zapečené zalité šlehačkou jsou opravdu moc dobré a jak do toho pustí š´távu to kuře nemá to chybu

    superkarma: 0 28.04.2010, 10:43:57
  10. [11] jastura [*]

    lonkue — #5 já ho nesleduji, raději vařím po svém i s tím tv.sýrem. Tu smetanu tam zkusímSml32

    1. na komentář reaguje *modrá — #12
    superkarma: 0 28.04.2010, 10:41:34
  11. avatar
    [10] *modrá [*]

    Goldenhair — #8 a bude z toho hnus bez chuti

    superkarma: 1 28.04.2010, 10:25:14
  12. [9] magdaj [*]

    já místo smetany dávám kysaný zelíčko...Sml22

    superkarma: 0 28.04.2010, 10:24:16
  13. [8] Goldenhair [*]

    lonkue — #5 správně Sml67 a ještě Cajthamlovou na vás, bando jedna zmlsaná, místo smetany dejte nízkotučný jogurt a místo eidamu postačí tofuSml31 

    1. na komentář reaguje *modrá — #10
    superkarma: 1 28.04.2010, 10:23:49
  14. avatar
    [7] *modrá [*]

    lonkue — #5 no zas tak hroznej recept to není....

    nevaří holt každej jako Pohlreich

    superkarma: 0 28.04.2010, 10:23:20
  15. avatar
    [6] Pajinka [*]

    DanaD — #4 to věřím - příště vyzkouším Sml67

    1. na komentář reaguje DanaD — #13
    superkarma: 0 28.04.2010, 09:28:30
  16. [5] lonkue [*]

    tak ja si trochu rypnu... To se nikdo nediva na Pohlreicha? Tuny smetany a 30% eidam na vsechno. Fuj! Tohle jidlo se da i bez techto svinstev a bude chutnat jeste lip!

    1. na komentář reaguje *modrá — #7
    2. na komentář reaguje Goldenhair — #8
    3. na komentář reaguje jastura — #11
    superkarma: 0 28.04.2010, 09:23:38
  17. avatar
    [4] DanaD [*]

    Pajinka — #3 dobre je pridat i par kosticek anglicke  nebo zampiony

    1. na komentář reaguje Pajinka — #6
    superkarma: 0 28.04.2010, 08:46:45
  18. avatar
    [3] Pajinka [*]

    DanaD — #2 přesně tak Sml30 do brambor míchám i zeleninu - mrkev, hrášek, cibuli Sml67

    1. na komentář reaguje DanaD — #4
    superkarma: 0 28.04.2010, 07:59:15
  19. avatar
    [2] DanaD [*]

    Pajinka — #1 a hlavne se pak nemusi umyvat pekac Sml67

    1. na komentář reaguje Pajinka — #3
    superkarma: 0 28.04.2010, 07:45:43
  20. avatar
    [1] Pajinka [*]

    kuře na bramborách peču v pečicí fólii, ničím se nepolévá a je vynikající Sml59

    1. na komentář reaguje DanaD — #2
    superkarma: 0 28.04.2010, 06:50:38

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme