Vaření

Kuřátko se zelím

kuře pečené se zelím

Mám ráda jídla, při kterých se neušpiní polovina mého kuchyňského nádobí. Proto je tenhle recept ideální. Umyjete po něm jen pekáč, nějakou tu vidličku a talíře. Navíc je maso úžasně měkké a navoněné.

Suroviny

4 - 6 kuřecích stehen (podle počtu strávníků)
4 velké cibule
2 sklenice zelí ve skladkokyselém nálevu
trocha hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
kmín
kousek sádla

Postup

V pekáči si rozpustíme sádlo, na které osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli (můžou být i půlkolečka). Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zředíme vodou. Chvíli povaříme.
Na tuto jíšku vylijeme jednu sklenici zelí i s vodou. Na to položíme kuřecí stehna, která jsme předem nasolili, opepřili a posypali kmínem. Zakryjeme druhou sklenicí zelí. Používám ráda červené zelí, naložené s jablky a cibulí. Ale můžete samozřejmě použít i bílé.
Pekáč přikryjeme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby, asi 35 až 45 minut. Potom odkryjeme poklici, zelí odsuneme stranou a dopečeme si na kuřecích stehnech kůrku.

Výbornou přílohou je bramborový či houskový knedlík.

Dobrou chuť přeje Lucie.

   
30.12.2011 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [12] arminka [*]

    hmm,vypadá to moc dobře a hlavně s tím zelíčkem to musí být mňamkaSml22...a pak má člověk hubnoutSml52

    superkarma: 0 26.02.2012, 22:02:19
  2. avatar
    [11] trili [*]

    Včera jsem to vařila poprvé.Moc nám to chutnalo.

    superkarma: 0 06.01.2012, 09:00:32
  3. [10] pramati [*]

    Delam to podobne s kysanym - cibulku s trochou anglicke slaniny opect do tmava. Na to dat kysane zeli, pokud nemate radi uplne kysele, tak je dobre zeli proplachnout a vymackat. Na to pokladu kore posypane grilovacim korenim a pridam kmin na zeli i kure, prikryt a peci. Pak odkryt a dopeci. Delam s bramborama nebo i bramborova knedla by sla. Miluji to!! Nejvic to zeli :-)

    superkarma: 0 31.12.2011, 22:21:35
  4. avatar
    [9] Eva_CZ [*]

    Ja tam nedelam zadnou jisku, na kysany zeli proste prdnu kure. A jime to s bramborem. Dnes pecu 2 kaceny, 2 druhy zeli a spekovy knedle. Pak uz FAKT drzim dietu. Sml22

    superkarma: 0 31.12.2011, 16:55:33
  5. avatar
    [8] denkas [*]

    Taky někdy dělala.Ale my radší vepřovýSml80

    superkarma: 0 30.12.2011, 19:56:15
  6. avatar
    [7] femme [*]

    nic nového, tohle dělám už hafo let Sml24

    superkarma: 1 30.12.2011, 19:08:54
  7. avatar
    [6] Věrulinka [*]

    Ke kuřeti, raději špenát Sml67, já tedy Sml30

    superkarma: 0 30.12.2011, 13:29:02
  8. avatar
    [5] wtipna [*]

    Včera jsme večeřeli jelítka a jitrnice z farmářského trhu se zelím a bramborem. Sml16

    superkarma: 0 30.12.2011, 13:20:06
  9. [4] jerenika [*]

    zelí mám ráda, jen to masíčko bych zaměnila Sml54

    superkarma: 0 30.12.2011, 12:15:15
  10. avatar
    [3] honzik101 [*]

    zítra máme kachnu, zelí,knedlík

    superkarma: 0 30.12.2011, 11:59:03
  11. avatar
    [2] řinka [*]

    U nás se peče husička s kysaným zelím a bram.knedlíček.K tomu kaldounek.Ňam, ňam.Sml30Sml53

    superkarma: 0 30.12.2011, 11:34:27
  12. avatar
    [1] Deta [*]

    No tak my dnes pečeme něco podobného - na dno pekáče dáme kyselé zelí, na něj porce osolené kačeny a šup s tím na 2 - 3 hoďky do trouby. K tomu knedlík, možná udělám ještě noky. Jenže jsme pozdě vstávali, tak budeme obědvat až tak kolem jedné.

    superkarma: 0 30.12.2011, 11:31:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme