kuře pečené se zelím

Mám ráda jídla, při kterých se neušpiní polovina mého kuchyňského nádobí. Proto je tenhle recept ideální. Umyjete po něm jen pekáč, nějakou tu vidličku a talíře. Navíc je maso úžasně měkké a navoněné.

Suroviny

4 - 6 kuřecích stehen (podle počtu strávníků)
4 velké cibule
2 sklenice zelí ve skladkokyselém nálevu
trocha hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
kmín
kousek sádla

Postup

V pekáči si rozpustíme sádlo, na které osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli (můžou být i půlkolečka). Zaprášíme hladkou moukou, promícháme a zředíme vodou. Chvíli povaříme.
Na tuto jíšku vylijeme jednu sklenici zelí i s vodou. Na to položíme kuřecí stehna, která jsme předem nasolili, opepřili a posypali kmínem. Zakryjeme druhou sklenicí zelí. Používám ráda červené zelí, naložené s jablky a cibulí. Ale můžete samozřejmě použít i bílé.
Pekáč přikryjeme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby, asi 35 až 45 minut. Potom odkryjeme poklici, zelí odsuneme stranou a dopečeme si na kuřecích stehnech kůrku.

Výbornou přílohou je bramborový či houskový knedlík.

Dobrou chuť přeje Lucie.

Reklama