Zdraví

Kuchařka pro zdravé hubnutí


Sledujete diety a hlídáte každé sousto navíc? Stopněte to, nemá to cenu. Je tady pomocník, který ví, jak na to. Jde totiž o to nic si NEZAKAZOVAT a vytvořit si vlastní jídelníček, který Vám bude chutnat. A hlavně u toho vydržet.

 

Jak na to konkrétně poradí nová kniha Ivy Málkové a Jaroslavy Štochlové Hubneme s rozumem v praxi – glykemická kuchařka. Obsahuje mnoho konkrétních tipů na snídaně, svačiny, obědy a večeře i sladkosti. Hlavní částí knihy jsou výborné recepty pro celou rodinu, které mají spočítanou energetickou hodnotu a živiny. Skvělé je zejména to, že snídaně a hlavní jídla (lze volně zaměňovat za oběd a večeři) mají přesně tu hodnotu a složení, které je výhodné pro hubnutí a udržení váhy. Můžete tedy s klidem kombinovat podle nálady, aniž byste museli počítat kilojouly.

Je jasné, že zaměstnaná žena nemůže vařit dvě jídla denně. I s tím autorky počítají. Proto v knize nechybí rady, jak si vybrat v restauracích a jídelnách vhodné jídlo (přehled energetické hodnoty běžných jídel). Navíc obsahuje praktické tipy, co jíst, když není čas na pořádný oběd či večeři, a jak zvládat sladkosti.

 

Není to však jen obyčejná kuchařka – čtenář zde nalezne i jiné zajímavosti, například se seznámí s glykemickým indexem potravin. Je to nový výraz ve výživě, který ovlivňuje snahu zhubnout. Správným pochopením problematiky můžeme hubnout rychleji a bez pocitu hladu – když si vybereme potraviny s nižším glykemickým indexem, půjde to lépe. Zdalipak víte, že GI ovlivňuje způsob vaření? Kupříkladu rozvařené těstoviny mají vyšší index než těstoviny na skus.

 

Tato barevná a přehledná publikace nabitá informacemi navazuje na první knihu Hubneme s rozumem, zdravě a natrvalo a je jejím logickým pokračování – nyní si teorii ukážeme v praxi. Toto předsevzetí autorky bezezbytku splňují.

 

Hubnutí s rozumem je krédem společnosti STOB (Stop obezitě), kterou autorka založila již před 15 lety a která pořádá kurzy hubnutí po celé ČR. Vychází z teorie, že při hubnutí je důležitá psychologická stránka (odměnit se i za malé pokroky, mít silnou motivaci, uvědomit si nevědomé přijímání potravy (například při stresu, pro umocňování pohody), překonávání nástrah civilizačních pastí (toxické prostředí – reklamy a sladkosti, fast foody, málo pohybu) a sledování příjmu a výdeje energie. Jak jistě víte, zázraky se nedějí, a to ani tam, kde bychom si to moc přáli. Kouzelná pilulka na snížení hmotnosti není. Ale hubnutí s rozumem nemusí být nepříjemné, když máte správnou inspiraci. A funguje!

 

A něco pro inspiraci:

Pohanka se zeleninou a grilovaným kuřecím masem

1480 kJ, B 30 g, T 12 g, S 31 g, chol 70 mg

B 34 %, T 30 %, S 36 %

pohanka 35 g – 520 kJ

masový vývar 5 g – 50 kJ

rostlinný olej 5 g – 190 kJ

cibule 10 g – 20 kJ

mražená zeleninová směs 150 g – 180 kJ

kuřecí grilované maso 100 g – 520 kJ

sůl, mletý pepř

Pohanku propláchneme, zalijeme vývarem, osolíme a uvaříme podobně jako rýži. Na rozehřátém oleji orestujeme nakrájenou cibulku, přidáme zeleninovou směs, ochutíme a necháme dusit. Pohanku zamícháme se zeleninou, podáváme s grilovaným kuřecím masem.

 

Vše o této knize a spousty dalších zajímavých titulů hledejte na stránkách www.smartpress.cz

 

Zapojte se do soutěže a vyhrajte Hubneme s rozumem v praxiSoutěž probíhá ZDE

   
13.07.2007 - Zdraví - autor: Komerční článek

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme