Před nedávnem se mi do rukou dostala útlá knížka, která vypadá spíše jako časopis, s velice zajímavým názvem - Kuchařka pro nezaměstnané. Napsal ji Zdeněk Fink a vydalo nakladatelství Garamon.   

Knížka je rozdělena na několik kapitol, podle druhu jídel. Seznámíte se s levnými pomazánkami, polévkami, bezmasými, masitými i sladkými jídly, moučníky, saláty, omáčkami a také nápoji. 

Recepty jsou ve většině případů na poměrně chutná jídla a opravdu, za málo peněz. Nemusíte být tedy zrovna nezaměstnaní a najdete v této kuchařce inspiraci.

DESATERO LEVNÉHO VAŘENÍ
1. Než začneš vařit, podívej se do spíže, peněženky a kalendáře.

2. Při nákupu využívej snížených cen a nepozornosti prodávajících.

3. Využij každou příležitost k nasycení mimo domov.

4. Měj na myslí, že náležitě upravené se dá sníst prakticky vše.

5. Uvědom si, všechna ostatní zvířata včetně psů jsou daleko čistotnější než vepři, jejichž masem jsi se dříve přejídal.

6. Kdo spí, jakoby jedl.

7. Co nasbíráš v lese či na loukách, nemusíš kupovat.

8. Pamatuj na staré české přísloví, že nikdy ti nemůže být tak špatně, aby sousedovi nemohlo být ještě hůř.

9. Až ti bude opravdu nejhůř, uvědom si, že ani senátoři a poslanci nemusí s výplatou vyjít.

10. Nikdy neutrácej za podobné příručky jako je tato.

(Zdroj: Kuchařka pro nezaměstnané)

Některé z receptů najdete v průběhu týdne také na našem VAŘENÍ

Máte nějaký vlastní recept na chutné, ale přesto levné jídlo?

   
Reklama