Domácnost

Kuchařka pro dceru


Kuchařka pro dceru je kamarádka pro každého, kdo se chce naučit vařit dobře a s chutí. Nejenom pro dcery, ale i sestry, snachy a přítelkyně (a také pro syny, bratry a partnery). A že jich je! Dokonce tolik, že i druhé vydání bylo zcela rozebráno. Na pulty knihkupectví proto přichází dotisk 2. vydání.

Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Ne každý má po ruce mámu, která ochotně vysvětlí finesy kuchařského umění a s láskou upozorní na nejčastější chyby. Díky téhle knížce můžete mít máminu radu vždy po ruce – a to přesně tak, jak to současná mladá žena potřebuje.

Nepřikazuje, nehemží se nejasnými pojmy, nezdráhá se přesně vysvětlovat, co se děje v hrnci, a ochotně upozorní na kritické okamžiky. Získáte tak rádce a kamarádku, která vás naučí o vaření přemýšlet, vezme vás za ruku a pomůže odhalit kuchyňská tajemství. A pokusí se zabránit zbytečným kulinářským katastrofám, díky ní uvaříte dokonalé jídlo hned napoprvé.

S touto knihou se naučíte úplně vše, co budete potřebovat – od špaget po svíčkovou. Najdete v ní recepty na klasická česká jídla i moderní světové recepty, recepty pro sváteční příležitosti, ale i vaření z toho, „co dům dal“.

Knížka kromě fotografií hotových jídel obsahuje i fotografie, které zachycují důležité okamžiky přípravy.


 
O autorce
Jana Zatloukalová (*1975), matka čtyř dětí, byla jednou z těch dívek, které toho doma, co se týče vaření, zrovna moc nepochytily. Když ji prázdné hrnce ve vlastní kuchyni přinutily se do vaření pustit, marně si nad hromadami zakoupených kuchařek lámala hlavu, co je to „dusit do měkka" nebo středně vyhřátá trouba“. Nakonec se vaření stalo jejím koníčkem a za množstvím kuchařských experimentů se objevují úspěchy. Svou kuchařku napsala původně pro dcerku, která těžce onemocněla a musela ležet v nemocnici. Z knížky původně určené jen její dceři udělala kamarádku pro všechny dívky – dcery – které, stejně jako kdysi autorka, prošly kuchyní svých matek takřka nepoznamenány. 
Přispívá do časopisů o vaření, provozuje kuchařský blog a sní o tom, že si jednou otevře bistro.

Obchodní informace
Formát 172 x 240, pevná vazba, 404 stran, 599 Kč
celobarevné, fotografie postupů přípravy a hotových jídel
ISBN 978-80-87049-18-1

Na knihu navazuje stejně úspěšná Vánoční kuchařka pro dceru. Vyšla v listopadu 2008 a již po třech týdnech prodeje byla dotiskována. Dokonalá pomocnice pro každého, kdo chce svým blízkým připravit dokonalé první Vánoce a nebo zdokonalit všechny následující.

   
20.02.2009 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [73] Zluta [*]

    Moc hezká kuchařka
    A ty,které haní kvůli ceně, tak na netu jsou ceny daleko nižší,než v knihkupectví,stačí si jen pohledat.
    Např tady: http://www.eshop-rychle.cz/eshop-knihy/eshop/0/3/5/615-Kucharka-pro-dceru
    + jen 50 Kč poštovné

    superkarma: 0 24.02.2009, 13:30:57
  2. [72] katka6 [*]

    bookcase:Já jsem o trošku mladší než autorka a taky mám 4 děti.Asi taky udělám langoše není nad dělané doma

    superkarma: 0 22.02.2009, 21:29:05
  3. avatar
    [71] phoebe24 [*]

    http://www.hruden.ic.cz/

    superkarma: 0 22.02.2009, 10:07:13
  4. avatar
    [70] fialinka [*]

    Mně se dost líbily internetové stránky autorky, vždycky mne dokázala navnadit :-), no a ta kuchařka je taky šikovná...

    bookcase: nejsem si úplně jistá, jestli jsou všechny děti biologicky její, navíc myslím, že jí umřela malá holčička, o tom na těch stránkách psala :-(

    superkarma: 0 21.02.2009, 21:26:13
  5. avatar
    [69] Altamora [*]

    aja22: Tak ty si nepamatuji, Prior tenkrát teprve stavěli. My chodili na pirožky v ulici, kde je vinárna Na bráně.

    superkarma: 0 20.02.2009, 21:12:25
  6. [67] srdce [*]

    Dcera si ji koupila, je z ní opravdu naděšená a vztah k vaření a jídlu samotném se změnil - k lepšímu, vřele doporučuji

    superkarma: 0 20.02.2009, 18:17:09
  7. [66] Rikina [*]

    No nevím, když mě to nebaví. To jsou pak všechny sebelépe napsané a fotkama vybavené kuchařky na dvě věci. Vařím, jen když není zbytí, a ono většinou kus chleba najdu, takže nevařím.

    superkarma: 0 20.02.2009, 17:37:36

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [65] Meander [*]

    http://sigut.cz/rectata02.htm

    superkarma: 0 20.02.2009, 17:07:07
  2. avatar
    [64] Ťapina [*]

    Kassy: Já netvrdím, že jsou langoše kdovíjak zdravý. Ale jednou za čas dělám domácí a chutnají nám.

    superkarma: 0 20.02.2009, 15:50:25
  3. avatar
    [63] bookcase [*]

    Meander: no dá, to jo...ale ta představa..taky bych neměnila

    superkarma: 0 20.02.2009, 15:16:02
  4. [62] FAXÍK [*]

    šikovná knížka ,ta se vždycky hodí

    superkarma: 0 20.02.2009, 15:09:22
  5. avatar
    [61] Meander [*]

    bookcase: Technicky se to stihnout dá Ale neměnila bych s ní, ani kdyby mi k tomu přidávala barák a zlatou cihlu

    superkarma: 0 20.02.2009, 15:01:04
  6. avatar
    [60] bookcase [*]

    Meander: já se spíš vyděsila toho, že má v tomhle věku už čtyři děti

    superkarma: 0 20.02.2009, 14:50:01
  7. avatar
    [59] Žábina [*]

    jednou za čas mi langoš chutná...ale u stánku bych si ho nedala...dělám si domácí, potřu česnekem, pokapu kečupem a hodně strouhaného sýra
    anebo je výborné podusit rajčata, papriky a nandat na ten kečup..a zasypat sýrem

    superkarma: 0 20.02.2009, 14:31:40
  8. avatar
    [58] Kassy [*]

    Ťapina: Pizza se na rozdíl od langoše nesmaží, ale peče.

    Taky mi langoše nikdy nechutnaly, připadalo mi, že to není nic jiného než tuk. Stejně tak třeba nikdy nepochopím, jak někdo může jíst škvarky a ještě k tomu chleba se sádlem (oblíbená to večeře mého otce). Z toho se mi obrací kufr, jen to vidím.

    superkarma: 0 20.02.2009, 14:28:27
  9. avatar
    [57] Ch.Z. Kochanská [*]

    Ťapina: Ale není to smažený, vyjetým olejem nacuclý. A moje zákeřný střeva to, mrchy, poznají.

    superkarma: 0 20.02.2009, 14:07:55
  10. avatar
    [56] Ťapina [*]

    gerda: Jo, je to něco jiného o tu zeleninu Sýr se přece na langoše dává taky Na rozdíl od tatarky, například

    superkarma: 0 20.02.2009, 14:04:59
  11. avatar
    [55] Ch.Z. Kochanská [*]

    gerda: Jo pizzu z pece, když jsou na ní artyčoky, sardelky a černý olivy, tu si ab und zu dám. Ale pak funím a vypiju hodně vína.

    superkarma: 0 20.02.2009, 13:33:12
  12. avatar
    [54] gerda [*]

    langoše už mají zenit za sebou, po revoluci byly stánky s langoši všude, ministr vnitra byl ostatně taky Langoš. Teď máme Langera. Není to nějaké znamení?! Tehdy jsem nad tím tak neuvažovala, ale žádný jsem si nekoupila, smrdělo mi to už tehdy. Ovšem dnes, když vím, že je to kus těsta, hozený do tuku a navrchu ještě napatlaný tatarkou, by mi to připadalo jako harakiri. To pizza - to už je něco jiného, tam se dá navrch nandat všelijaká zelenina a sýr.

    superkarma: 0 20.02.2009, 13:29:22
  13. avatar
    [53] Ch.Z. Kochanská [*]

    Vrabec to je ta Velká kuchařka? Taková tlustá kniha v bílých deskách? Jestli jo, tak tu mám a jsou tam pěkně rozepsaný postupy.

    superkarma: 0 20.02.2009, 13:26:48
  14. avatar
    [51] Vivian [*]

    ToraToraTora: u nás se taky začal dědit Vrabec Vrabec je klasik.

    superkarma: 0 20.02.2009, 13:19:32
  15. avatar
    [50] Altamora [*]

    Langoše jsme si kupovali v Žilině na Masaryčce. Se solí a česnekem. To byla bašta. A cestou ze školy jsme místo oběda chodívali na pirožky plněné mákem nebo lekvárom. Kdo ví, jak by mi chutnaly dnes? Už se nedovím, místo pirožkárny je tam teď jakýsi kšeftík s hadříky.

    superkarma: 0 20.02.2009, 13:17:40
  16. avatar
    [49] Ťapina [*]

    Ch.Z. Kochanská: Já dělám vyhlášené langoše doma jako specialitu pro návštěvy. Jelikož si je žádají

    superkarma: 0 20.02.2009, 13:10:25
  17. avatar
    [48] Ch.Z. Kochanská [*]

    gerda: Máti je na Popeleční středu smaží. V kastrólu. Ani od ní je nerisknu.

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:54:03
  18. avatar
    [47] Ch.Z. Kochanská [*]

    Manx: Asi po nich neumíráš. Smažená bílá mouka je ZLO pro mě. A po pravdě, koblihy mi nechutnaly ani jako děcku a z langoša jsem měla akorát mastnou hubu, jednou jsem si zvědavě kousla.

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:50:46
  19. avatar
    [46] gerda [*]

    Ch.Z. Kochanská: koblihu jsem si koupila naposledy v pominutí smyslů při nějaké akci v Albertu a bylo mi z ní týden špatně. Špatně - to slovo docela nevystihuje, jak mi bylo. Vždycky v únoru mám normálně cukání koblihy si doma udělat, je to tradice, ovšem vzpomínka na tu jednu jedinou koblihu mi v tom silně brání.

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:49:37
  20. avatar
    [44] ToraToraTora [*]

    gerda: dopracovala jsem to dál...vadí to už i mým dětem

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:35:49
  21. avatar
    [43] Meander [*]

    Ch.Z. Kochanská: Mám pupínky s té fotky děcka s koblihou

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:32:23
  22. avatar
    [42] Ch.Z. Kochanská [*]

    gerda: Jo. Já jen vidím, jak se někdo cpe langošem a mám husí kůžu. To by do mě nikdo nedostal. Nebo koblihu.

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:28:36
  23. avatar
    [41] gerda [*]

    ToraToraTora: Meander: už jsem se dopracovala k tomu, že mi strašně vadí smrad z rychlého občerstvení, podebírá se mi žaludek a nutí mě to vyhledat nejbližší WC.

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:14:58
  24. avatar
    [40] Meander [*]

    Ha, doma nikdo nesmaží, a proto je v těch smradlavých bistrech pořád narváno Já taky nesmažím. Jemu smažené nechutná a já jsem na to obalování líná.

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:13:30
  25. avatar
    [39] ToraToraTora [*]

    gerda: Zajímavé, já také nesmažím kůli manželovi a nakonec i na mou váhu to mělo příznivý účinek, takže teď nesmažím, ani kdyby prosil. Na trojobal chodí k tchýni

    superkarma: 0 20.02.2009, 12:07:00
  26. avatar
    [38] Meander [*]

    Mimochodem, úplně nejlíp se vaří podle knihy Vzorník receptur pro závodní stravování. Na mou duši, nekecám.

    superkarma: 0 20.02.2009, 11:53:18
  27. avatar
    [37] gerda [*]

    ToraToraTora: když se tak zahloubám, smažím čím dál míň. Je to taky kvůli tomu, že mám muže, který požaduje zdravou výživu a dost mě štvalo, že mi pokaždé odloupával ten obal, který já předtím složitě tvořila a do zlatova vysmažovala. Ještě tak těstíčko, to mu kupodivu přijde dietnější. Taky není marné místo strouhanky dát rozdrcené corn flakes.

    superkarma: 0 20.02.2009, 11:42:57
  28. avatar
    [36] ToraToraTora [*]

    Altamora: trojobal...hrobník české kuchyně, kolébka rakoviny tlustého střeva

    superkarma: 0 20.02.2009, 11:35:17
  29. avatar
    [35] Altamora [*]

    A k ceně - 600 Kč mi za kuchařku nepřipadá moc. Mám Vrabce asi za dvě stovky, ale tenkrát jsem měla asi 1500 Kčs měsíčně. Takže na dnešní poměry by to bylo hodně přes tisíc.

    superkarma: 0 20.02.2009, 11:35:13
  30. avatar
    [34] Altamora [*]

    Učila jsem se vařit podle kuchařek Vaříme účelně pro zdravé i nemocné a Dneska vařím já. Ale měšťanskou českou kuchyni nevařím ani nejím s nějakým větším nadšením. Hlavně mě nebere to naše: vezmi cokoliv, obal to v trojobalu, usmaž, podávej s hranolky a tatarkou.

    superkarma: 0 20.02.2009, 11:33:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme