Reklama

krůtí stehno s rajčaty a citronem

Krůtí maso je výborné a zdravé. Třeba pečená krůtí stehna. Můžete je připravit s různou zeleninou, zajímavým kořením, upéct nebo podusit. My jsme vyzkoušeli méně tradiční kombinaci rajčat a citronu, spolu s lehce pikantním kořením.

Dnešní jídlo je výborný tip pro majitele spotřebičů typu „remoska“. Ty se často používají třeba na chatách nebo v domácnostech s jedním nebo dvěma členy. Nemusíte totiž rozpalovat celou troubu.

Pro větší rodinu použijte pěkně velký pekáč a klasickou troubu.

Suroviny

  • 2 ks krůtích stehen
  • 500 g cherry rajčat
  • 1 citron
  • 250 ml vody
  • špetka soli
  • podle chuti pepř
  • oblíbené koření, bylínky

krůtí stehna

Postup

Krůtí stehna omyjte, osušte, osolte a opepřete. Můžete přidat i oblíbené koření, kořenicí směs nebo bylinky. My jsme použili směs „andělská křídla“. Tato směs je solená, proto jsme ubrali soli.

Stehna dejte do pekáče nebo remosky. Přidejte cherry rajčata na stopce a plátky citronu. Podlijte vodou a přiklopte víko.

V remosce pečte asi hodinu nebo hodinu a půl, podle velikosti stehen. V troubě pečte na 180 °C, dokud není maso měkké. Poté můžete sundat poklop a dopéct ještě křupavou kůrku.

Přílohu si vyberte podle sebe. Na chalupě se bude hodit čerstvý chléb, ale stejně skvělá bude rýže, brambory nebo těstoviny.

Dobrou chuť přeje Elly.

Nápady jak upravit krůtí maso

Pomalu pečená krůtí stehna

pomalu pečená krůtí stehna

Krůtí maso s pomeranči

pikantní krůtí maso s pomeranči

Krůtí játra se zlatavou cibulí

krůtí játra s křupavou cibulkou

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková