Reklama

krůtí stehna s medvědím česnekem

Ještě máte poslední šanci. Posledních pár dní, medvědí česnek se nám opět schová do země a my budeme muset čekat do příštího jara. Nadělali jste si zásoby? Jděte ještě sklidit pár čerstvých lístků a rozpalte troubu. Dnešní recept je plný česnekové chuti i vůně.

Improvizace s medvědím česnekem. Tak vznikají chutné nové recepty. Žádné velké přemýšlení a pouze kombinování osvědčených chutí. Čím ochutit krásná krůtí stehna, když už vidím, že nám pomalu končí sezona medvědího česneku? To se přece musí využít.

K pečení krůtích stehen jsem použila již hotové pesto z medvědího česneku. Jak si takové doma vyrobit, najdete v našich receptech. Když si pospíšíte, ještě stihnete česnek sklidit. Bramborovou přílohu připravil můj manžel. Jsou to velice obyčejně upečené plátky brambor, s kapkou smetany, posypané parmezánem. Velice snadné, ale velká paráda.

Suroviny

  • 2 velká krůtí stehna (spodní část)
  • sůl a pepř
  • pesto z medvědího česneku (asi 3–4 lžíce)
  • trocha mletého kmínu

Postup

Krůtí stehna omyjte, důkladně osušte a dejte do pekáčku, kde se budou marinovat.

Smíchejte pesto s trochou soli, pepře a kmínu. Touto směsí natřete ze všech stran stehna. Lehce podlijte vodou (asi 150 ml).

Dejte péct do trouby vyhřáté na 160 °C a pečte do té doby, než se začne maso ze stehen odlupovat. Bude to trvat asi 45 minut, záleží na velikosti stehen a také stáří krůty.

Zároveň s masem můžete dát do trouby péct přílohu. Recept na ni najdete TADY.

Pečená krůtí stehna podávejte s přílohou a s trochou čerstvého medvědího česneku. Teď, když kvete, můžete ozdobit i medvědími květy.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Krůtí játra se zlatavou cibulí
Krůtí játrová paštika s jablky
Lasagne s mletým krůtím masem