Vaření

Krůtí roláda s bílým chřestem

krůtí roláda s bílým chřestem

Bílý chřest je jemný a lahodný. Zkuste ho zamotat do krůtí rolády, které dodá zajímavou chuť. Navíc si ho opečte jako přílohu. Získáte tak dokonalé, lehce slavnostní jídlo.

K tomuto skvělému jídlu se hodí jednoduchá příloha. Opečené nebo grilované brambory jsou tou nejlepší volbou. Recept je přirozeně bezlepkový a bez laktózy. Pokud vám laktóza nevadí, doporučujeme celé jídlo ještě lehce posypat jemně nastrouhaným parmezánem a chřest opékat na směsi másla a olivového oleje.

Vůbec nic nepokazíte, když ještě brambory posypete pažitkou nebo petrželkou.

Pro náš dnešní recept se úplně stejně jako bílý chřest, hodí i chřest zelený. Záleží tedy jen na vás, kterému dáte přednost.

Suroviny

  • 500 g bílého chřestu
  • 600 g krůtích prsou
  • sůl a pepř
  • 2 stonky jarní cibulky
  • 4 velké plátky sušené šunky
  • olivový olej

Postup

Z krůtího masa si připravte 4 velké plátky. Můžete je také lehce rozklepnout paličkou na maso. Ale opatrně. Z obou stran ochuťte solí a pepřem.

Na každý plátek položte sušenou šunku. Do masa budete motat bílý chřest - do každého plátku jeden stonek. Chřest oloupejte ostrou škrabkou na zeleninu a odkrojte dřevnatý konec. Chřest položte na kraj krůtího plátku a celý krůtí plátek ještě posypejte na kolečka nakrájenou jarní cibulkou. Používejte zelenou i bílou část, také kvůli barvě.

Krůtí plátek zarolujte a přichyťte párátky nebo nití. Opečte na olivovém oleji. Až je maso ze všech stran zlatavé, zabalte ho do alobalu a dejte do vyhřátého pekáče, do trouby předehřáté na 100 °C. Mezitím si připravte chřest.

Zbytek chřestu také oloupejte a odkrojte dřevnaté konce. Opečte ze všech stran na výpeku z masa. Podle potřeby můžete přidat trochu olivového oleje, případně másla.

Stejně tak opečte také brambory.

Krůtí roládky vyndejte z trouby a nechte je v alobalu pět minut odpočinout. Poté z každé roládky nakrájejte kolečka, nebo roládku rozkrojte napůl. Ať jde vidět pěkný řez.

Kdo chce, můžete celé jídlo doplnit domácí majonézou nebo holandskou omáčkou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Aby byl dnešní recept dokonalý...

chřest s holandskou omáčkou

domácí majonéza

A když nebudete mít chuť na brambory, tak nejlepší domácí bagety

bagety

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

   
19.05.2017 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [5] babinka [*]

    Určitě velká dobrota...Sml67

    superkarma: 0 19.05.2017, 15:19:26
  2. avatar
    [4] selinka [*]

    Mňam Sml67

    superkarma: 0 19.05.2017, 14:05:55
  3. [3] bobani [*]

    sbíhají se mi sliny

    superkarma: 0 19.05.2017, 10:37:48
  4. [2] MARIE MATEJKOVA [*]

    Hurá,chřestová sezóna je tu. I toto jídlo vypadá dobře Sml67

    superkarma: 0 19.05.2017, 07:36:43
  5. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    veliká dobrota to musí být

    superkarma: 0 19.05.2017, 00:22:29

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme