Bulvár

Krůtí řízky se slaninou

Rodina po vás chce řízky, ale vy byste jim rádi dali ochutnat něco nového? Máme pro vás kompromis.

ddNA 4 PORCE

Příprava: 20 minut

  • 4 plátky z krůtích prsou
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř na dochucení

1. Naklepejte maso
Plátky přetáhněte fólií a válečkem naklepejte tak, aby byly přibližně stejně dlouhé jako plátky slaniny. Stáhněte fólii, maso dochuťte a zakápněte trochou citronové šťávy. Pokryjte plátkem slaniny a pevně ho přitiskněte.

2. Opečte ho
Rozehřejte olej na vyšší teplotu, vložte plátky masa slaninou dolů a smažte, až se slanina vypeče dozlatova. Otočte a smažte ještě tři minuty, aby bylo maso na dotek pevné. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší teplotu.

3. A zapečte
Maso zalijte zbylou citronovou šťávou a posypte parmazánem. Vložte pod gril a zapečte, ať se sýr roztaví.

Podávejte s těstovinami nebo bramborami, přelité šťávou z pánve a se salátem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bramborové řízkyBramborové řízky Plněné kuřecí řízky po kyjevskuPlněné kuřecí řízky po kyjevsku Vepřové řízky v oříškovém kabátěVepřové řízky v oříškovém kabátě
   
31.08.2009 - Blog redakce - autor: (red)

Komentáře:

  1. avatar
    [3] Mopsička [*]

    Sml52 balada

    superkarma: 0 24.10.2009, 18:07:36
  2. [2] dasad [*]

    vypada bajecne, asi uz mam vymysleny sobotni obedSml16

    superkarma: 0 03.09.2009, 10:12:48
  3. avatar
    [1] Myškomedvídek [*]

    TAK TO MUSÍM UDĚLATSml22

    superkarma: 0 01.09.2009, 00:37:34

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme