Reklama

Rodina po vás chce řízky, ale vy byste jim rádi dali ochutnat něco nového? Máme pro vás kompromis.

ddNA 4 PORCE

Příprava: 20 minut

  • 4 plátky z krůtích prsou
  • šťáva z 1 citronu
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 vrchovatá lžíce strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř na dochucení

1. Naklepejte maso
Plátky přetáhněte fólií a válečkem naklepejte tak, aby byly přibližně stejně dlouhé jako plátky slaniny. Stáhněte fólii, maso dochuťte a zakápněte trochou citronové šťávy. Pokryjte plátkem slaniny a pevně ho přitiskněte.

2. Opečte ho
Rozehřejte olej na vyšší teplotu, vložte plátky masa slaninou dolů a smažte, až se slanina vypeče dozlatova. Otočte a smažte ještě tři minuty, aby bylo maso na dotek pevné. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší teplotu.

3. A zapečte
Maso zalijte zbylou citronovou šťávou a posypte parmazánem. Vložte pod gril a zapečte, ať se sýr roztaví.

Podávejte s těstovinami nebo bramborami, přelité šťávou z pánve a se salátem.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bramborové řízkyBramborové řízky Plněné kuřecí řízky po kyjevskuPlněné kuřecí řízky po kyjevsku Vepřové řízky v oříškovém kabátěVepřové řízky v oříškovém kabátě