Vaření

Krůtí játrová paštika s jablky

domácí paštika

Když jednou zjistíte, že domácí paštika není žádná věda, tak na „kupovanou“ už ani nesáhnete. Doma vyrobená paštika stojí pár korun a je ze zaručeně pravých surovin. Žádná éčka, žádná zapečená zvířata. A opravdu to není tolik práce, aby se vám nechtělo.

Suroviny

1 kg krůtích jater
500 g bůčku
1 červená cibule
2 jablka
jalovec
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Postup

Bůček osolíme, opepříme a upečeme v troubě. Cibuli nasekáme nahrubo a na trošce oleje osmahneme. Po chvilce k ní přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená jablka.

Játra osolíme a krátce ze všech stran osmahneme na pánvi. Jalovec rozdrtíme.

Všechny uvedené suroviny proženeme strojkem na maso nebo rozmixujeme dohladka v mixéru. Část jablek a cibule můžeme nechat nahrubo a do paštikové směsi přidat později, aby v paštice byly celé kousky něčeho dobrého.

Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinovou fólií a vlijeme do ní směs na paštiku. Formu vložíme do pekáčku, do kterého jsme napustili vřelou vodu tak, aby byla forma ve vodě alespoň ze 3/4. Pečeme v troubě vyhřáté na 90 °C, asi hodinku a půl.

Před krájením nechejte vychladnout do druhého dne. Jinak paštika nebude držet tvar.

Dobrou chuť přeje elly.

   
08.02.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [26] bedomedo60 [*]

    vyzerá to dobre skúsim pašteky mám rád tak k tomu rajčinka paprika čerstvý chleba ju to bude dobrá mňamka na raňajky.

    superkarma: 0 30.06.2013, 11:17:04
  2. [25] kubabi [*]

    Játra s jablky? Nevím jestli mám tolik odvahy to zkusit.

    superkarma: 0 20.03.2013, 19:53:02
  3. [24] magic11 [*]

    Sml67

    superkarma: 0 11.03.2013, 18:03:51
  4. [23] rendac [*]

    paštiku jsem ještě nezkoušela

    superkarma: 0 25.02.2013, 09:27:42
  5. avatar
    [22] dasena [*]

    to může být dobréSml16

    superkarma: 0 23.02.2013, 09:02:32
  6. [21] marienka-m1 [*]

    z krůtího jsem ještě nezkoušela...

    superkarma: 0 20.02.2013, 21:18:11
  7. avatar
    [20] ekleinovka [*]

    ToraToraTora — #7 Tak to je dobrej recept,ten zkusímSml67

    superkarma: 0 10.02.2013, 18:01:08
  8. [19] Trefa [*]

    Trefa:diky za recept,snad nekdy vyzkousim.

    superkarma: 0 10.02.2013, 16:48:45
  9. avatar
    [18] kobližka [*]

    Taky jsem si celá léta myslela,že dělat paštiku je věda,ale dělám to jako Tora,jen nezavařuju.

    superkarma: 0 08.02.2013, 19:26:31
  10. [17] PEPI11 [*]

    Taky zkusím tu podle Tora,Tora. Mám ráda jednoduché a rychlé recepty Díky.Sml59

    superkarma: 0 08.02.2013, 17:16:02
  11. [16] olinka55555 [*]

    Dělám tu z kuřecích jater a smetany. Dá se také dát do srnčího hřebu, který se vyloží anglickou slaninou. Do paštiky přidávám mandle nebo brusinky a je moc dobrá a jak píše ToraTotaTora, je hotová během půlhodiny. A nedá se na ní nic zkazit:-)))))

    superkarma: 0 08.02.2013, 14:07:45
  12. avatar
    [15] Klára Wimmerová [*]

    ToraToraTora — #13 Tak to jsem zvědavá, co z té hrcprc rychlovky vytvořím já. Sml30 Ale tohle určitě vyzkouším... děkuju moc!

    superkarma: 0 08.02.2013, 13:52:41
  13. avatar
    [14] ToraToraTora [*]

    margot — #8 Od voka jsem tam jednou to kilčo hrkla a pak už to nechtěl nikdo žrát. Otevřu lednici: paštika. Otevřu špajzu: paštika Sml52

    superkarma: 0 08.02.2013, 13:46:11
  14. avatar
    [13] ToraToraTora [*]

    Klára Wimmerová — #12 Aha, pardon, myslela jsem jedno balení, což je asi 500g. Ale je to šumák. To je taková hrc prc rychlovka se zaručeně vynikajícím výsledkem.

    1. na komentář reaguje Klára Wimmerová — #15
    superkarma: 0 08.02.2013, 13:45:21
  15. avatar
    [12] Klára Wimmerová [*]

    ToraToraTora — #7 Děkuju, Toro, kdybyste ještě mohla připsat aspoň zhruba to množství jatýrek... odpusťte nedoukovi. Sml26

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #13
    superkarma: 0 08.02.2013, 13:40:36
  16. avatar
    [11] elly [*]

    Klára Wimmerová — #6 odpověděla ToraToraTora :-) 

    U té paštiky do srnčího hřbetu jde hlavně o efekt. Na stole vypadá lépe než sklenička. Ale musí se rychle spotřebovat, tak do týdne.

    superkarma: 0 08.02.2013, 11:51:54
  17. avatar
    [10] gerda [*]

    Lisa11 — #4 to je vlastně totéž, ale praktičtější, že jo...není na dobré nápady. Toto vypadá moc dobře, dalo by se to takhle v nízkých udělat i v remosce.

    superkarma: 0 08.02.2013, 11:29:16
  18. avatar
    [9] gerda [*]

    tak tohle rozhodně zkusím. Paštiky máme rádi, a tahle je určitě jemná. Dík za recept.

    superkarma: 0 08.02.2013, 11:28:02
  19. avatar
    [8] margot [*]

    ToraToraTora — #7 to je recept z kilča jater? jako neva mi vařit od oka, ale přeci jenSml57

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #14
    superkarma: 0 08.02.2013, 10:28:28
  20. avatar
    [7] ToraToraTora [*]

    Klára Wimmerová — #6 Vemte jatýrka kuřecí, hoďte je na pánev s osmahnutou šalotkou, zalejte smetanou ke šlehání, přidejte sůl, pepř a bylinky, které máte ráda. Třeba ropzmarýn. nakonec tam kopněte hroudičku másla od oka. Třeba dvě třetinky a nechte provařit. Rozmixujte ponorným mixérem a za horka plňte do dklenic a zavíčkujte. vydrží měsíc a máte za 30 minut hotovo. Do finálního výrobku klidně přihoďte sušené brusinky nebo mandle. A hlavně žádné s...í s tím Sml54

    1. na komentář reaguje margot — #8
    2. na komentář reaguje Klára Wimmerová — #12
    3. na komentář reaguje ekleinovka — #20
    superkarma: 0 08.02.2013, 10:18:34
  21. avatar
    [6] Klára Wimmerová [*]

    Paštiky miluju, ale u těch doma vyrobených mě odrazuje čas, který bych jim musela věnovat... viděla jsem nějaký díl VIP Prostřeno, vařil tam herec Oldřich Navrátil a matně si vzpomínám, že udělal paštiku, kterou nemusel péct ve vodní lázni. Neměla byste, elly, nějaký takový jednodušší recept pro nás lenochy? :)

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #7
    2. na komentář reaguje elly — #11
    superkarma: 0 08.02.2013, 10:15:45
  22. avatar
    [5] margot [*]

    že bych to taky prubla?

    superkarma: 0 08.02.2013, 09:57:20
  23. [4] Lisa11 [*]

    Taky dělám paštiku. Ale zavařuju ve sklenicích. Je to mňamka.

    1. na komentář reaguje gerda — #10
    superkarma: 0 08.02.2013, 09:47:50
  24. [3] funnka [*]

    Sml23

    superkarma: 0 08.02.2013, 08:53:54
  25. [2] Ivushka12 [*]

    Mňam - paštika. Vypadá lákavě.

    superkarma: 0 08.02.2013, 08:41:49
  26. [1] lidicka [*]

    Vypadá chutněSml22

    superkarma: 0 08.02.2013, 05:45:19

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: intimní kosmetika
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme