Vaření

Krůtí játra se zlatavou cibulí

Když uvidíte u řezníka čerstvá krůtí játra, tak po nich sáhněte všemi deseti! Protože z nich můžete připravit krásný a snadný oběd.

krůtí játra s křupavou cibulkou

Jako přílohu zvolíme oblíbené těstoviny. Doporučujeme tagliatelle nebo pappardelle. Prostě široké nudle. Komu se chce strávit v kuchyni trochu více času, může si připravit domácí těstoviny.

K přípravě oběda vám postačí opravdu základní suroviny. Sůl, pepř, cibule. A na ozdobení kousek zelených bylinek - ideálně petrželová nať.

Suroviny

  • 600 g čerstvých krůtích jater
  • 3 velké cibule
  • sůl a pepř
  • zelená petrželová nať
  • 1 balení těstovin - tagliatelle nebo pappardelle
  • olivový olej

Postup

Játra omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší porce. Očistíme od zbytečně velkých blan. Ve velké pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme játra ze všech stran, pěkně dohněda. Ihned potom je přesuneme na talíř.

Do pánve s rozehřátým olejem vsypeme cibuli, nakrájenou na půlkolečka. Smažíme dozlatova, lehce dokřupava. A mezitím, co se opéká cibule, tak dáme do vroucí, osolené vody, vařit těstoviny.

 

krůtí játra 

Těstoviny uvařené, cibule dozlatova opečená. Játra jsou pravděpodobně, potom co jsme je jen orestovali, uvnitř ještě dost červená. Proto je ještě vrátíme na pánev k cibuli, prohřát ještě asi pět minut. Kdo má strach, že budou játra uvnitř krvavá, tak může jeden kousek vytáhnout na talíř a rozříznout. Pokud se vám ještě nezdají, chvíli je na pánvi nechejte.

Z pánve vyndáme játra i cibuli a do výpeku vsypeme uvařené a scezené těstoviny. Můžeme přidat ještě půl hrnku vody, ve které se těstoviny vařily. Těstoviny tak nebudou suché. Ještě je chvíli na pánvi opékáme a vsypeme rovnou na talíř.

Na těstoviny dáme játra s cibulkou a posypeme nasekanou petrželovou natí. Kdo chce, může lehce poprášit parmezánem.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

   
10.02.2015 - Maso a ryby - autor: elly

Komentáře:

  1. [19] MonikaT [*]

    játra mám rádaSml59

    superkarma: 0 10.02.2015, 20:17:04
  2. avatar
    [18] gerda [*]

    mamo — #15proč ne? Je tam přece šťáva.

    superkarma: 0 10.02.2015, 18:07:26
  3. [17] hanzaj [*]

    wtipna — #14moje řeč taky je mám tak ráda Sml22

    superkarma: 0 10.02.2015, 17:34:35
  4. avatar
    [16] Facta [*]

    to určitě stojí za vyzkoušení Sml67

    superkarma: 0 10.02.2015, 15:34:41
  5. [15] mamo [*]

    nedovedu si to představit.Těstoviny a jatra??Sml80

    1. na komentář reaguje gerda — #18
    superkarma: 0 10.02.2015, 14:07:41
  6. avatar
    [14] wtipna [*]

    Mám je ráda s chlebem, který namáčím do výpeku a tatarkou. Sml16

    1. na komentář reaguje hanzaj — #17
    superkarma: 0 10.02.2015, 13:56:30
  7. avatar
    [13] hubajda [*]

    Rybulka — #11to stejne aj u nas

    superkarma: 0 10.02.2015, 11:22:26
  8. avatar
    [12] delfi.na [*]

    vypadá to skvěle Sml22

    superkarma: 1 10.02.2015, 09:50:17
  9. avatar
    [11] Rybulka [*]

    Játra mám ráda, ale nevím, jestli bych si je vychutnala s těma těstovinama. K restovaným mám radši přílohy z brambor.

    1. na komentář reaguje hubajda — #13
    superkarma: 0 10.02.2015, 09:39:02
  10. [10] ZdenaZ [*]

    mňam hned bych si je dalaSml16

    zdena

    superkarma: 1 10.02.2015, 09:26:32
  11. [9] Madiva33 [*]

    Až někde narazím na čerstvá krůtí játra také vyzkouším.

    superkarma: 0 10.02.2015, 08:40:11
  12. [8] petruše75 [*]

    játra vypadají moc dobře a krůtí játra máme rádi Sml22

    superkarma: 1 10.02.2015, 08:37:00
  13. [7] janavys [*]

    Zajímavé, vyzkouším Sml67

    superkarma: 1 10.02.2015, 08:19:32
  14. avatar
    [6] vladka321 [*]

    Jednoduché, chutné, prostě paráda Sml67

    superkarma: 1 10.02.2015, 06:59:12
  15. [5] Simi10 [*]

    Játra máme rádi - nejvíce kuřecí - ve stejné úpravě.

    Jen přidávám kečup.

    superkarma: 1 10.02.2015, 06:40:56
  16. avatar
    [4] DanaD [*]

    ja můžu jen dodat, že kdyz si je udelate na opravdoven veprovem sadle, budou jeste lepsí Sml16

    superkarma: 1 10.02.2015, 06:13:56
  17. avatar
    [3] Eva_CZ [*]

    No vypadaji uzasne! Zkusim podle tohoto receptu. Sml22

    superkarma: 1 10.02.2015, 02:55:44
  18. avatar
    [2] helmar [*]

    Sml67 super jídlo. U nás se dělají játra dost často - krůtí, kuřecí, králíčí, jehněčí. BuĎ jen orestovaná nebo omáčku, příp. do "číny"..... a taky játrové knedlíčky do polévkySml58

    superkarma: 0 10.02.2015, 00:23:56
  19. avatar
    [1] margot [*]

    hm, moje zamilované jídlo, jím na pokračovačku i studené jako těstovinový salátSml16

    superkarma: 0 10.02.2015, 00:16:59

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme