Vaření

Křupavé taštičky plněné masem

Období mezi Vánocemi a Novým rokem je tradičně ve znamení setkávání se s blízkými a přáteli. Lidé se scházejí ve slavnostně nazdobených domácnostech a rádi ochutnávají „konkurenční“ cukroví a jiné lahůdky, které přináší tento slavnostní čas. Nabídněte hostům něco skutečně netradičního, díky čemuž se vás pak budou nadšení strávnici ptát na recept.

Pokud chcete pro své přátele připravit opravdový gurmánský zážitek, věnujte pozornost spíše kvalitě než kvantitě. Silvestrovský stůl nemusí být přeplácaný.

My vám přinášíme hned šest rafinovaných tipů na slavnostní „nejen“ silvestrovské pohoštění, ve kterých nikdy nechybí kvalitní majonéza nebo tatarská omáčka Hellmann´s.

Tak šťastný a chutný nový rok!

taštičky

Křupavé taštičky plněné masem

8 taštiček

16 plátků tenkého těsta na jarní závitky o hraně 12 cm

olej na smažení

2 lžíce vody

2 lžíce mouky na těstíčko „lepidlo“

4 lžíce tatarské omáčky Hellmann´s

sekaná pažitka

Masová náplň

250 g mleté vepřové plece

50 g libové anglické slaniny

1 střední cibule

sůl, pepř

3 polévkové lžíce vody

2 vejce

Maso, špek a cibuli umeleme na masovém mlýnku, osolíme, opepříme. Oddělíme 3 polévkové lžíce a dáme stranou. Zbytek vložíme do kastrolu, podlijeme třemi lžícemi vody a za občasného míchání dusíme doměkka, až se odpaří veškerá tekutina (asi 20min). Mezitím uvaříme vejce natvrdo, vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do vlažné masové směsi přidáme kostky vajec a syrové mleté maso. Promícháme a případně dochutíme solí a pepřem.

Na střed plátku na jarní závitky položíme masovou náplň, okraje potřeme hustým těstíčkem z vody a mouky a důkladně je slepíme do tvaru psaníčka. Celé psaníčko zabalíme ještě jednou stejným způsobem do druhého plátku těsta (každá taštička bude zabalená 2x).

To celé opakujeme, až máme hotovo 8 kousků. Pak je usmažíme v rozehřátém oleji dozlatova (pozor, během smažení se nafouknou).

Vyjmeme, olej necháme odsát na papírovém ubrousku a podáváme vlažné s tatarskou omáčkou Hellmann‘s a nasekanou pažitkou.

   
30.12.2015 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] Darmovzalova [*]

    může to být opravdu dobré.

    superkarma: 0 13.02.2016, 13:21:15
  2. [1] bobani [*]

    mňam

    superkarma: 0 02.01.2016, 17:25:24

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme