salát z pohanky a krup

Chutný oběd pro teplé dny. Protože tento salát můžete podávat jak teplý, tak studený. Jeho zásobu si můžete v klidu uchovat v lednici a doplnit o čerstvou zeleninu nebo listový salát.

Pro tento recept potřebujete uvařené pšeničné kroupy a pohanku. Nic jiného vařit nepotřebujete. Přidáte jednoduše zeleninovou směs z konzervy.

Suroviny

  • 250 g pšeničných krup
  • 150 g pohanky
  • 1 - 2 plechovky zeleniny
  • čerstvá zeleniny podle chuti - například jarní cibulka, šalotka, paprika...
  • sůl a pepř

Postup

Kroupy i pohanku uvařte podle návodu na obalu. Uvařené doměkka promíchejte.

Přidejte okapanou zeleninu. Já jsem použila směs zeleniny Bonduelle Creatif a šalotku.

Smíchejte a dochuťte solí a pepřem. Pro další dochucení jsou super i krémová balzamika Kalamata Papadimitriou.

Připravte na talíř a doplňte zeleninou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Hrstková čočková polévka
Pohanková bábovka

Reklama