Vaření

Kroupy s pohankou a zeleninou

salát z pohanky a krup

Chutný oběd pro teplé dny. Protože tento salát můžete podávat jak teplý, tak studený. Jeho zásobu si můžete v klidu uchovat v lednici a doplnit o čerstvou zeleninu nebo listový salát.

Pro tento recept potřebujete uvařené pšeničné kroupy a pohanku. Nic jiného vařit nepotřebujete. Přidáte jednoduše zeleninovou směs z konzervy.

Suroviny

  • 250 g pšeničných krup
  • 150 g pohanky
  • 1 - 2 plechovky zeleniny
  • čerstvá zeleniny podle chuti - například jarní cibulka, šalotka, paprika...
  • sůl a pepř

Postup

Kroupy i pohanku uvařte podle návodu na obalu. Uvařené doměkka promíchejte.

Přidejte okapanou zeleninu. Já jsem použila směs zeleniny Bonduelle Creatif a šalotku.

Smíchejte a dochuťte solí a pepřem. Pro další dochucení jsou super i krémová balzamika Kalamata Papadimitriou.

Připravte na talíř a doplňte zeleninou.

Dobrou chuť přeje Elly.

Čtěte také

Hrstková čočková polévka
Pohanková bábovka

   
04.08.2015 - Zelenina - autor: elly

Komentáře:

  1. [12] bobani [*]

    tak ty golubce vyzkouším .

    superkarma: 0 05.08.2015, 14:56:58
  2. avatar
    [11] ovladač [*]

    Není nad dobrou kotletuSml80

    superkarma: 0 04.08.2015, 19:21:33
  3. avatar
    [10] gerda [*]

    Bébina — #8jo, tahle jídla jsou nejlepší. V restoránu by nevěděli, co za to chtít, takhle si člověk pochutná, nechytne salmonelu a ještě ušetříSml22 Žasnu, kolik třeba chtějí za nechutná nezdravá jídla na koupalištích u nás v republice. Zloději zlodějštíSml31

    superkarma: 0 04.08.2015, 13:19:34
  4. avatar
    [9] gerda [*]

    Počkat! Teď čtu "pšeničných krup" - to jako bulgur? Dost mě to popletlo, já narychlo myslila, že jde o klasické, ječné.

    superkarma: 0 04.08.2015, 13:17:40
  5. [8] Bébina [*]

    Měla jsem k obědu pohanku :-), včera i dnes. K tomu nějakou směs luštěnin a něco na způsob ratatouille. Velmi rychlé, zdravé a chutná mi to. Naštavali mě v místních jídelnách, kde vaří omáčky z pixly a abych platila za jídlo, které umím uvařit lépe a zdravěji než vyučený kuchař, to tedy ne.

    1. na komentář reaguje gerda — #10
    superkarma: 0 04.08.2015, 12:30:04
  6. avatar
    [7] gerda [*]

    S kroupami je to na současné počasí moc těžké. Já mám k obědu golubce - udušenou ochucenou pohanku v zelném listě. Ty balíčky ze zelí a pohanky v pekáči jsem obložila novými brambory na plátky, zalila tekutou šlehačkou a upekla. Jo, trochu masa tam taky je, dala jsem k tomu kousky špeku. Dobré je to i studené.

    superkarma: 0 04.08.2015, 11:34:07
  7. avatar
    [6] řeřicha [*]

    Sml67 vypadá to moc dobře

    superkarma: 0 04.08.2015, 11:23:38
  8. [5] spavec [*]

    Zrovna si pohanku dávám, jen tu Bonduelle nemám, mám tam zeleninku čerstvou

    superkarma: 0 04.08.2015, 11:01:10
  9. [4] bobani [*]

    vypadá to dobře

    superkarma: 0 04.08.2015, 10:29:30
  10. avatar
    [3] samecka [*]

    enka1 — #2 ale kuš, masožravko! Naordinuj si i den postní! Já jdu smažit žampiony, než bude horko. Což dneska vypadá...

    superkarma: 0 04.08.2015, 08:26:23
  11. avatar
    [2] enka1 [*]

    samecka — #1 Já asi jen to uzenýSml54

    1. na komentář reaguje samecka — #3
    superkarma: 1 04.08.2015, 08:13:22
  12. avatar
    [1] samecka [*]

    Dala bych si! S uzeným.Sml67

    1. na komentář reaguje enka1 — #2
    superkarma: 0 04.08.2015, 08:05:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?

Náš tip

Doporučujeme