Vaření

Krokodýlí maso, žáby či cvrčci? BOSCH FRESH FESTIVAL nabídne nevšední lahůdky ve čtyřech městech

Největší kulinářský festival nabídne letos nevšední gastronomické pokrmy ve čtyřech městech. Letošní ročník, jehož oficiálním spolupořadatelem je  FTV PRIMA  a titulárním partnerem společnost BOSCH s divizí malých domácích spotřebičů, přichází také poprvé do jihomoravské metropole. Kromě Plzně, Pardubic a Prahy bude právě Brno poprvé hostit tento gurmánský svátek.

Velká kulinářská show se odehraje během čtyř víkendů v uvedených městech a nabídne to nejlepší z klasické, molekulární nebo extrémní kuchyně. Návštěvníci se mohou těšit na jedinečnou gastronomii, živé show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, soutěž o restauraci regionu a další doprovodný program.

Festival

Možnost ochutnat skvělou gastronomii si opět nenechají ujít desetitisíce lidí z celé republiky. Města Plzeň, Pardubice, Praha a Brno se během víkendů stanou místem vysoké kulinařiny z různých koutů světa. Největší gurmánský festival má letos několik novinek. Kromě hlavního pódia s bohatým programem, kde vystoupí kuchařská esa jako Zdeněk Pohlreich, Roman Vaněk, Marcel Ihnačák nebo Oldřich Sahajdák, se mohou návštěvníci těšit i na workshop stage nebo nově na pódium, které bude věnováno pražení kávy.

Festival

Hlavní pódium, které je tradičně nejoblíbenějších místem festivalu, se opět stane živou kulinářskou show s nejlepšími šéfkuchaři. Již pošesté se mohou návštěvníci pod jejich vedením naživo seznámit s přípravou nejrůznějších lahůdek nebo přímo na pódiu jejich jídla ochutnat. V interaktivní workshop stage si naopak mohou s některou z kuchařských hvězd sami uvařit rozmanité speciality. Pro gurmánské nadšence představí kuchaři nejen klasickou gastronomii, ale mohou zažít také molekulární kuchyni, extrémní catering nebo svět entomofágie – neboli pojídání hmyzu, který je nazýván surovinou třetího tisíciletí. Mimo jiné také poznají a ochutnají kuchařské umění zahraniční gastronomie. Představí se syrská, thajská nebo japonská kulinařina od opravdových mistrů svého oboru.

„Na letošním festivalu, který se koná již pošesté, se představí skvělé kuchařské show s řadou osobností spojených se špičkovou gastronomií. Pro návštěvníky je připravena celá řada opravdových gurmánských zážitků v příjemném venkovním prostředí plném zeleně. Show a doprovodné programy festivalu jsou určeny všem věkovým kategoriím a my věříme, že se víkendové festivaly stanou inspirací pro domácí kuchařské experimenty návštěvníků,“ říká Martin Nauš, pořadatel BOSCH FRESH FESTIVALU.

Festival

Součástí festivalu v každém městě bude soutěž o Regionální restauraci BOSCH FRESH FESTIVALU, které se zúčastní TOP restaurace daného regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu tak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Pro milovníky lahodných moků, jako jsou víno a pivo, které k jídlu neodmyslitelně patří, budou připraveny ochutnávky z nejlepších vinařství a představí se známé i menší, či rodinné pivovary.

Termíny jednotlivých festivalů:

  • Brno: 7. až 8. května 2016
  • Plzeň: 20. až 22. května 2016
  • Pardubice: 18. až 19. června 2016
  • Praha: 25. až 26. června 2016

Více informací naleznete na webových stránkách festivalu: www.freshfestival.cz

Festival

   
04.03.2016 - Gastronomie - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [14] dadma [*]

    Tak to bych nedla-Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 15.03.2016, 12:47:03
  2. [13] Pavlína Süserová [*]

    Sml23Sml23Sml23

    superkarma: 0 09.03.2016, 12:04:38
  3. avatar
    [12] Majoranka1997 [*]

    SNÍŽEK — #11Že jo, pěkně na nervičky, uspání a pročištění těla... - nevím, zda toto i cvrček zvládne...

    superkarma: 0 04.03.2016, 21:23:18
  4. avatar
    [11] SNÍŽEK [*]

    Majoranka1997 — #9 třezalku bych si dala,ale tyhle gurmánské speciality ne Sml23

    1. na komentář reaguje Majoranka1997 — #12
    superkarma: 0 04.03.2016, 19:59:11
  5. [10] xdita [*]

    hrozný Sml23 Sml43

    superkarma: 0 04.03.2016, 19:53:03
  6. avatar
    [9] Majoranka1997 [*]

    Já jsem sušila třezalku - skoro stejný výsledekSml30 jako poslední foto - cvrčci...... - dala bych si raději a cvrčky nechala ještěrům....

    1. na komentář reaguje SNÍŽEK — #11
    superkarma: 0 04.03.2016, 16:22:47
  7. [8] Darmovzalova [*]

    pajakr — #5souhlasím

    superkarma: 0 04.03.2016, 13:16:48
  8. avatar
    [7] Lídy [*]

    Možná bych ochutnala žabí stehýnka (nejspíš kdybych předem nevěděla, co jím). Ale nějaké hmyzáky, to ani omylem Sml23

    superkarma: 0 04.03.2016, 11:31:59
  9. [6] bobulebob [*]

    klidně si odepřu Sml30

    superkarma: 0 04.03.2016, 11:16:35
  10. [5] pajakr [*]

    já bych to nevzala do ruky natož do huby Sml30

    1. na komentář reaguje Darmovzalova — #8
    superkarma: 0 04.03.2016, 10:59:15
  11. [4] meme [*]

    Krokodýla ano žábu ano. Ale ty brouky bych asi neochutnala...s těma nožičkama.....

    superkarma: 0 04.03.2016, 10:11:07
  12. [3] bobani [*]

    Sml80

    superkarma: 0 04.03.2016, 09:55:27
  13. [2] Boros [*]

    Dcera na jedné takové akci ochutnala nějakého brouka, myslím, že zrovna cvrčka a prý to bylo dobré. mne by asi šimraly nožičky

    superkarma: 0 04.03.2016, 07:14:38
  14. [1] manislava [*]

    Nevím jestli bych to jedla ale určitě bych koukala

    superkarma: 0 04.03.2016, 05:40:36

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Testování intimní kosmetiky pro ženy z ČR a Slovenska
Anketa: Pečete bábovky?
Jaké hračky kupujete svým vnoučatům?
Anketa pro maminky: Jaké kupujete hračky svým dětem?
Výzkum na téma kašel
Průzkum na téma finanční zajištění

Náš tip

Doporučujeme