Následující recept s použitím balzamikového octa a balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou vytvořil Iaonnis Asarlidis, šéfkuchař z pražské řecké restaurace Kavala.

Krevety na jogurtu s černým balzamikovým krémem Kalamáta (garidesmegiaurti)

krevety

Ingredience na 1 porci:

4 ks oloupaných krevet velikosti 16-20

2 polévkové lžíce strouhané mrkve

2 polévkové lžíce tmavého Klasického balzamikového krému Kalamáta

1 malý stroužek nasekaného česneku

50 g bílého jogurtu řeckého typu

75 ml olivového oleje

½ malá najemno nakrájené cibule

1 kávová lžička mletého koriandru

sůl a pepř

Cibuli, česnek a mrkev orestujeme na olivovém oleji, přidáme krevety, balzamikový krém a pokračujeme v restování. Přidáme trochu vody, sůl, pepř, koriandr a jogurt, a ještě chvilku redukujeme na mírném plamenu.

Více receptů naleznete na našemYouTube kanálu a na http://www.papadim.com/cs/ nebo se staňte naším fanouškem na Facebooku a mějte přehled o novinkách ve světě řeckých balzamik.

Reklama