Vaření

Krevetový špíz s cuketou a chimichurri omáčkou s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

Balzamikové krémy Kalamáta Papadimitriou krásně doplní jakékoli mořské plody. Šéfkuchař Honza Souček z restaurace La Casa Argentina v dnešním receptu spojil jemnou chuť krevet s chimichurri omáčkou, do které přidal klasický balzamikový krém.

Krevetový špíz s cuketou a chimichurri omáčkou s klasickým balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou

kalamáta

Na chimichurri omáčku potřebujeme:

  • 200 ml olivového oleje
  • 1 malá, najemno nakrájená cibule
  • 1 kávová lžička oregana
  • 1 stroužek česneku
  • 100 g nasekané plocholisté petržele
  • 3 lžíce vinného octa
  • 2 lžíce klasického balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
  • sůl, pepř

Všechny tyto ingredience smícháme, případně rozmixujeme tyčovým mixérem a necháme odležet v ledničce.

Na špíz potřebujeme:

  • 24 krevet bez hlavy
  • 2 cukety
  • 12 cherry rajčat
  • sůl, pepř

Krevety očistíme od skořápky a vyjmeme střívko. Cuketu nakrájíme na půlkolečka silná cca 1 cm. Na středně dlouhou špejli postupně napichujeme krevety, cuketu a cherry rajčata. Špízy poté osolíme, opepříme a lehce přelijeme omáčkou chimichurri, necháme hodinu marinovat. Poté pečeme na rozpáleném grilu z obou stran cca 10 minut.

Více informací a další recepty najdete na internetových stránkách www.papadim.com/cs

   
13.07.2016 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [3] bobani [*]

    připadá mi to trochu divočina

    superkarma: 0 13.07.2016, 10:19:39
  2. avatar
    [2] terynaa1 [*]

    Krevety moc nemusím ale věřím že ostatním by to chutnalo Sml59

    superkarma: 0 13.07.2016, 09:53:01
  3. [1] Andreadornova [*]

    Sml67

    superkarma: 0 13.07.2016, 08:24:49

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme