Mléčné variace...

Sušenky BeBe s mlékem a cereáliemi jsou vhodné jak ke svačině, tak jako základ do receptů, kde oceníte lehkou mléčnou chuť.

na 12 řezů, příprava 50 minut + chlazení. Pečení 20 minut

2 balíčky světlých sušenek BeBe
kupovaná čokoládová poleva (nebo 1 tabulka čokolády na vaření rozpuštěná s 50 g 100% tuku)

NA TĚSTO
2 vejce, žloutky a bílky zvlášť
100 g moučkového cukru
2 lžičky kakaa
100 ml slunečnicového oleje
250 ml mléka
300 g hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku
2 balíčky sušenek BeBe

NA PUDINKOVÝ KRÉM
500 ml mléka
2 balení vanilkového pudinku
2 sáčky vanilinového cukru
100 g krupicového cukru
150 g másla

NA KARAMELOVÝ KRÉM
1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka povařená 1,5 hodiny ve vodě
250 g másla

1. Předehřejte troubu na 180/160 stupňů. Pekáč vyložte pečicím papírem. Žlotky utřete s cukrem do pěny, přidejte kakao, olej, mléko a mouku s prosátým kypřicím práškem. Bílky ušlehejte dotuha a opatrně je vmíchejte k těstu. Nalijte do pekáče a pečte asi 20 minut.
2. Mezitím uvařte podle návodu na obalu pudink. Po vychladnutí ho smíchejte se změklým máslem. Krém naneste na upečenou, vychladlou placku a pokryjte sušenkami.
3. Zkaramelizované mléko utřete s máslem a naneste na sušenky. Zalijte čokoládovou polevou a nechte vychladit.

Recept je převzatý z časopisu Apetit.

 

Reklama