karamelový krém

U receptu na ořechové kornoutky jsme vám slíbili také recept na lahodné náplně. Cukroví plníme až těsně před svátky, protože je v krému většinou máslo a cukroví by se nám mohlo zkazit.

K první z náplní mě inspirovala kamarádka Lenka, která podobnou náplň dělala do makronek, které byly dokonalé! Zachutnaly nám tak, že jsem neodolala vyzkoušet podobný krém i do vánočního cukroví.

Suroviny

200 g změklého másla
120 g moučkového cukru
100 g bílé čokolády
3 lžíce mléka
trocha vaječného koňaku

Postup

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo šleháme metlami spolu s cukrem a postupně přidáváme rozpuštěnou čokoládu. Pořád šleháme. Pro chuť můžeme přidat trochu vaječného koňaku, pro zředění mléko nebo smetanu.
vanilkový krémKrém vyšleháme dohladka a používáme na plnění ořechových kornoutků nebo jiného cukroví.

 

Další recept na krém je od kamarádky Karolíny. Je to nugátový krém, kterým Karolína plní košíčky a slepuje nafouknuté ořechy. Krém je jemný a dokonale ladí s čokoládou.

Suroviny

4 vejce
150 g cukru krupice
3 lžíce holandského kakaa
250 g změklého másla

Postup

Vejce rozšleháme s cukrem a kakaem a vaříme ve vodní lázni do zhoustnutí. Vznikne nám hladký krém, který necháme úplně vychladnout. Občas promícháme.
Máslo nakrájíme na kousky a postupně do vychladlého krému zašleháme.

Krásné Vánoce přeje elly.

Reklama