Reklama

romanesco

Znáte romanesco? Tak trochu květák a tak trochu brokolice. Chuťově i vzhledově zůstal někde mezi těmito dvěma. Zajímavý tvar, lákavá barva a skvělá chuť. Můžete z něj udělat nejen polévku, ale použít ho jako výbornou přílohu nebo hlavní chod.

Není tak lehké romanesco koupit. Určitě ho nenajdete v každém obchodě. Stojí zato po něm vyhlásit pátrání a svůj zdroj si najít.

romanesco

Suroviny

  • 1 romanesco
  • 1 cibule
  • 250 ml ALPRO Cuisine sójová
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce kokosového tuku

Postup

Na větší části kokosového tuku si osmahněte najemno nakrájenou cibuli. Přidejte na růžičky rozebrané romanesco. Pár maličkých kousků si nechejte na ozdobu polévky.

Opékejte asi pět minut a zalijte připravenou ALPRO Cuisine sójovou. Můžete přidat i 1 - 2 dcl vody. To záleží na vás, jak husté polévky máte rádi. Ochuťte solí a pepřem.

krémová polévka z romanesca

Vařte asi 15 minut, dokud romanesco trochu nezměkne.

Polévku rozmixujte dohladka.

Zbylé růžičky romanesca opečte na zbylém kokosovém tuku. Stačí pár minut, dokud lehce nezměknou, ale zůstanou křupavé. Přidejte k nim i sezamová semínka a opékejte chvilku společně.

Na talíři ozdobte polévku opečeným romanescem, sezamovými semínky a několika kapkami ALPRO Cuisine.

Dobrou chuť přeje Elly.

Líbil se vám dnešní recept? Mohly by se vám hodit i další podobné pochoutky.

celerový krém s hruškou

květák

kuličky

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, Cooking with Šůša