chřest

Suroviny

  • balíček bílého chřestu
  • sůl a bílý pepř, kousek citronu, lžička cukru
  • 200 ml smetany
  • kousek másla
  • trocha hladké mouky
  • den starý rohlík

Postup

Chřest oloupeme škrabkou na brambory až po hlavičku a dáme ho do vysokého úzkého hrnce tak, aby byl ponořený po hlavičky. Do vody přidáme sůl, plátek citronu a lžičku cukru. Vaříme asi 10 minut. Pak chřest vyjmeme a odřízneme hlavičky. Ty můžeme použít vcelku do polévky nebo třeba k masu nebo do chřestového koláče. Zbytek chřestu rozmixujeme úplně dohladka s chřestovým vývarem. Dochutíme bílý pepřem.

chřest

Mezitím rozpustíme máslo, můžeme (ale nemusíme) ho trochu zasypat hladkou moukou, aby byla polévka hustší, a přilijeme smetanu. Vmícháme do polévky. Provaříme (s moukou trochu déle) a servírujeme posypané křupavými krutony z rohlíku.

Maggi

Partnerem rubriky Vaření je značka Maggi a stránky www.maggi.cz, kde najdete mnoho zajímavých receptů. Chceme vám doporučit i facebookové stránky značky, kde se stále něco děje a každý den zde najdete zajímavé tipy a inspiraci – můžete se stát členemhttps://www.facebook.com/MaggiCZSK

Dobrou chuť přeje elly

Reklama