Vaření

Krémová kuřecí polévka

Ráda se nechám inspirovat v nejrůznějších restauracích a jídlo, které nám tam zachutná, potom zkouším doma. Někdy se povede téměř stejné, jindy úplně jiné. Ale mnohokrát i lepší. Jako když jsme v našem oblíbeném Osíčku byli na svatomartinské hody. Neodolali jsme krémové kuřecí polévce, která nás úplně nadchla. Plavaly v ní kusy masa, zeleniny, brambory a byla opravdu sametová.

A protože počasí u nás nahrává sytým pokrmům, které dodají sílu vystčit nos z domu, vyzkoušela jsem ji doma. V mém podání byla trochu jiná, ale měla obrovský úspěch.

Suroviny

kuřecí kousky na polévku - křídla, alespoň 200 g jater, skelety...
1 velká cibule
3 velké mrkve
2 kořenové petržele
4 stroužky česneku
několik žampionů
sůl
pepř, nové koření, bobkový list, jalovec
trochu hladké mouky
kousek másla

Postup

Kuřecí maso na polévku vybíráme tak, abychom potom do polévky obrali hromadu masa. Můžete klidně přidat kuřecí srdíčka či žaludky, máte-li je rádi. Maso, spolu s cibulí, česnekem, mrkví a petrželí dáme do hrnce. Použila jsem tlakový hrnec, aby byl vývar rychle hotový. Osolíme, přidáme koření a uvaříme.
V druhém hrnci rozpustíme máslo a osmahneme na něm na plátky nakrájené žampiony. Přisypeme mouku a důkladně promícháme. Rozředíme hotovým, scezeným, kuřecím vývarem a opět důkladně promícháme a provaříme. Mezitím, co se polévka, zahuštěná moukou, vaří, přidáváme do ní postupně obrané a nakrájené kuřecí maso a na kolečka nakrájenou mrkev a petržel.

Polévka je hustá a opravdu vydatná, plná masa.

Dobrou chuť přeje elly.

   
21.11.2011 - Předkrmy - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [29] tajnostii [*]

    jo,vyzkoušímSml22Sml22Sml22

    superkarma: 0 30.12.2012, 22:44:37
  2. avatar
    [28] Jindriska8 [*]

    To bude dobrý receptSml59

    superkarma: 0 30.12.2012, 22:40:50
  3. [27] jithule [*]

    zkusím bude určitě výborná, polévky máme rádi

    superkarma: 0 30.12.2012, 22:34:35
  4. avatar
    [26] xx-b [*]

    vyzkouším - bude určitě dobrá Sml22

    superkarma: 0 11.11.2012, 21:54:04
  5. [25] myska1 [*]

    může být dobrá

    superkarma: 0 21.12.2011, 17:35:51
  6. [24] setury [*]

    je moc dobráSml59

    superkarma: 0 21.12.2011, 00:10:10
  7. [23] MagdalenaKar [*]

    zkusím

    superkarma: 0 15.12.2011, 16:54:56
  8. [22] Mistery [*]

    ta bude dobrá

    superkarma: 0 12.12.2011, 20:03:46
  9. [21] jithule [*]

    zkusím mám na ni chut

    superkarma: 0 30.11.2011, 12:04:07
  10. [20] mavik001 [*]

    už se těším na sobotu,určitě ji uvařím

    superkarma: 0 29.11.2011, 10:49:31
  11. avatar
    [19] saruz [*]

    takovou polívčičku ano,to my u nás doma můžem Sml16Sml22

    superkarma: 0 27.11.2011, 21:24:35
  12. [18] FAXÍK [*]

    podobnou polévku taky ráda vařím, ale bez žampiónů

    superkarma: 0 27.11.2011, 08:51:09
  13. [17] Keltka [*]

    mně v ní bobkový list chutná, když se jen povaří a vyndá

    superkarma: 0 26.11.2011, 23:38:30
  14. avatar
    [16] babicka11 [*]

    já dělám kuřecí vývar jen ze dvou stehen...Sml22, masa dosti, já oberu kosti Sml30, zeleninku, nudličky vařím zvlášť - nedávám bobkový list ani jalovec...Sml23

    superkarma: 0 25.11.2011, 21:15:09
  15. avatar
    [15] Hanďule [*]

    KALDOUN Sml58

    superkarma: 0 24.11.2011, 21:03:03
  16. [14] Magdalenka72 [*]

    Znám tuto polévku také pod názvem Kaldon, je velmi chutnáSml16

    superkarma: 0 24.11.2011, 17:58:42
  17. [13] erarigi [*]

    vyzkouším

    superkarma: 0 24.11.2011, 17:43:18
  18. [12] mapela [*]

    Nechala bych se pozvat.

    superkarma: 0 24.11.2011, 17:30:05
  19. avatar
    [11] LudPa [*]

    Nevím, ale nebijou se ty chutě? Buď jím kuřecí vývar nebo žampionovou polévku?!Sml80

    superkarma: 0 23.11.2011, 20:59:08
  20. [10] bendlinka [*]

    ZNÁM,ALE BEZ ŽAMPIONŮ,A JINAK, ZA MÉHO MLÁDÍ SE JÍ ŘÍKALO KALDON, URČITĚ TO BUDE ZNÁT VÍCE NÁVŠTĚVNIC STRÁNEK  ŽENY-IN - ZKUSTE JÍ, JE MOC DOBRÁ?JÁ DÁVÁM JEŠTĚ TROCHU MUŠKÁTOVÉHO KVĚTU

    superkarma: 0 23.11.2011, 15:19:40
  21. avatar
    [9] babicka11 [*]

    taky zkusím, u nás spíš vedou ty zahuštěné ...Sml22

    superkarma: 0 22.11.2011, 20:10:35
  22. avatar
    [8] Myškomedvídek [*]

    je dobrá,také ji takto dělámSml67

    superkarma: 0 21.11.2011, 17:32:16
  23. avatar
    [7] Mirly [*]

    Tak kuřecí polévku ze skleletů dělám poměrně často. Nikdy jsem ale do ní nedávala žampiony ani jsem ji nezahušťovala. Příště to musím zkusit, bude alespoň změna.

    superkarma: 0 21.11.2011, 16:17:11
  24. [6] hlavička [*]

    Dělám klasický vývar,ale tato může být taky dobráSml67 musím vyzkoušet

    superkarma: 0 21.11.2011, 14:40:00
  25. avatar
    [5] Jindriska8 [*]

    U nás je polévka nutnost,bez ní se neobejdeme a dělám podobnou.

    superkarma: 0 21.11.2011, 12:39:32
  26. [4] AnN84 [*]

    Skvělá inspirace pro dnešní večeřiSml22 už se na ni těším

    superkarma: 0 21.11.2011, 12:33:27
  27. [3] sludka [*]

    Vypadá dobře, zkusím ji uvařit

    superkarma: 0 21.11.2011, 12:14:04
  28. [2] funnka [*]

    do Osíčka jsme jezdili jednu dobu pravidelně.Mají tam nejlepší pizzuSml67

    superkarma: 0 21.11.2011, 10:20:54
  29. [1] knihovna [*]

    Tak už jsem si recept vytiskla a zkusím mňam

    superkarma: 0 21.11.2011, 09:50:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme