Reklama

Rodinná firma Emco, přední český výrobce cereálních výrobků, uvádí na trh zcela novou celozrnnou sušenku Emco Digestive, která svou chutí ideálně doplňuje oblíbenou řadu Ovesných sušenek Mysli na zdraví.

logo Křehké sušenky typu digestive, které jsou dnes populární nejenom v Evropě, si zákazníci mohou nyní koupit pod tradiční českou značkou ve dvou variantách: Digestive original a Digestive ovesné.

Emco Digestive jsou jemné a křehké sušenky vyrobené z celozrnné ovesné a digpšeničné mouky s vlákninou z čekanky. Díky této kombinaci dosahují o 30 % více vlákniny ve srovnání s jinými druhy sušenek. Stejně jako ostatní výrobky Emco neobsahují palmový tuk, který je nahrazen panenským řepkovým olejem s nízkým obsahem nasycených mastných kyselin. Sušenky jsou vyrobeny bez umělých barviv a konzervantů.

digReceptura digestive sušenek byla vyvinuta v roce 1839 ve Skotsku. Název byl odvozen od myšlenky dosáhnout příjemného pocitu v žaludku snížením jeho kyselosti. Dnes jsou tyto sušenky oblíbené v různých částech světa a konzumovány s čajem (jako např. v Anglii) nebo s ranní kávou (často ve Španělsku). Díky jejich zdravému obsahu a velikosti balení jsou ideální na váš rodinný stůl jako první jídlo při startu dne. Výborně se hodí i pro přípravu chutných dezertů typu cheesecake.

Doporučená maloobchodní cena balení o velikosti 115 g je 24,90 Kč. Zakoupíte v Bille, Kauflandu a v drogerii DM.

 

Tip na Vánoční cheesecake se sušenkami Digestive:

dort

Korpus:

  • 200 g sušenek Emco Digestive Originál
  • 70 g másla

Náplň:

  • 300 g mascarpone
  • 300 g jemného tvarohu nebo Lučiny
  • 250 ml zakysané smetany
  • 3 vejce
  • 200 g moučkového cukru
  • 1 vanilkového cukru
  • šťáva z poloviny citronu

Sušenky rozdrtíme a vmícháme do rozpuštěného másla. Směs namačkáme do kulaté otevírací formy na dort se dnem vyloženým pečícím papírem. Dáme na 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C.

Smícháme mascarpone, tvaroh (případně Lučinu), zakysanou smetanu, moučkový cukr, vanilkový cukr, vejce a citronovou šťávu. Tuto směs nalijeme na upečený sušenkový základ. Dáme do trouby a pečeme cca 30 minut (troubu během pečení neotevíráme). Zkontrolujeme, zda jsou okraje dortu pevné, uprostřed by se měl třást jako puding. Dort necháme vychladnout v otevřené troubě, následně dáme na pár hodin chladit do lednice. Hotový dort zdobíme dle příležitosti a preferencí svých chutí.