Vaření

Křehké a neodolatelně lehké cukroví od Mlékárny Valašské Meziříčí

Nikdo z nás si nedokáže představit Vánoce bez cukroví. Tato skvělá pochoutka k nim zkrátka patří. Navozuje tu správnou sváteční atmosféru a při pečení se může stát i skvělým interaktivním prostředkem pro malé děti. Tradice vánočního pečení sahá až do šestnáctého století, kdy dobové cukroví mělo jen málo společného s tím dnešním.

Cukr a bílá mouka byla vzácností. Vzhledem k velkému šetření v domácnostech se cukroví připravovalo hlavně ze sušeného ovoce a dochucovalo se medem. V současné době se hospodyňky předhánějí, která toho více napeče a vymýšlejí stále nové receptury. Nechte se inspirovat recepty Mlékárny Valašské Meziříčí, ve kterých můžete využít její léty prověřené a kvalitní výrobky. Kvalitní suroviny by totiž neměly chybět v žádném cukroví, protože vytváří tu správnou a neodolatelnou chuť. Poctivost se vyplácí a hlavně lépe chutná.

Šlehačkové hvězdičky

ValmezPřísady:

  • 450 g polohrubé mouky
  • 250 g másla
  • 250 ml Čerstvé smetany z Valašska
  • 1 vanilínový cukr a moučkový cukr na obalení

Postup přípravy:

Z nachystaných přísad vypracujte těsto a vyválejte na plát o síle přibližně 3-5 mm. Vykrájejte hvězdičky a zvolna pečte v předehřáté troubě. Ještě teplé cukroví obalujte ve směsi vanilínového a moučkovém cukru. Cukroví do krabiček naskládejte až po vychladnutí.

Křehké šlehačkové cukroví

Přísady:Valmez

  • 700 g polohrubé mouky
  • 400 g másla
  • 250 ml Čerstvé smetany z Valašska
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • moučkový cukr, kakao, strouhané ořechy

Postup přípravy:

Do mouky přidejte prášek do pečiva a postupně vmíchejte máslo, smetanu a žloutky. Vypracované těsto rozdělte na 3 díly. Do jednoho přidejte kakao a do druhého strouhané ořechy. Nechte v chladu odpočinout a pak z vyváleného těsta vykrajujte různé tvary a dejte na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Upečte
a ještě horké obalujte v moučkovém a vanilkovém cukru.

Jogurtové cukroví z Valašska

Přísady:

  • 400 g hladké mouky
  • 180 g másla
  • 180 g moučkového cukru
  • 1 Ovocný jogurt z Valašska (možné vybrat s příchutí jahoda, meruňka nebo višeň)
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 žloutek
  • 1 balíček ovocného pudinkového prášku

Postup přípravy:

Všechny přísady smíchejte a vypracujte těsto a nechte alespoň hodinu v chladu odpočívat. Na pomoučněném vále vykrájejte různé tvary a upečte v mírně vyhřáté troubě. Stejné tvary slepujte k sobě zavařeninou a můžete ozdobit polevou dle chuti.

   
09.12.2013 - Sezona - autor: Komerční článek

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [74] ivankazdediny [*]

    tady bydlím a ani neznám :-(

    superkarma: 0 12.12.2013, 00:14:53
  2. [73] palmar [*]

    Jogurtové cukroví jsem ještě nepekla, vyzkoušíím Sml67Sml67

    superkarma: 0 11.12.2013, 14:03:38
  3. [72] majlinka [*]

    VYPADA LÁKAVĚ

    superkarma: 0 11.12.2013, 10:25:37
  4. avatar
    [71] kqkkatka [*]

    krásne recepty vyzkusame

    superkarma: 0 10.12.2013, 22:47:58
  5. avatar
    [70] zuzulenka [*]

    Zase něco co neznám.

    superkarma: 0 10.12.2013, 20:17:14
  6. [69] marmu [*]

    šlehačkové cukroví Sml67

    superkarma: 0 10.12.2013, 17:34:26
  7. [68] vlastajana [*]

    jogurtové cukroví jsem jetě nedělala letos už toho mám hafo tak uvidím zda se ještě do toho pustím.

    superkarma: 0 10.12.2013, 17:08:44
  8. avatar
    [67] Ivásek [*]

    jogurtové cukroví? to vidím poprvý - vyzkoušíme! Sml58

    superkarma: 0 10.12.2013, 14:14:28
  9. [66] olly [*]

    Tak a hned jdu dělat těsto a vyzkoušíme zase něco nového. Třeba se osvědčí jako Klášterní rohlíčky

    superkarma: 0 10.12.2013, 12:45:17
  10. [65] petta3 [*]

    dala bych si, HNÉÉÉÉÉD :D

    superkarma: 0 10.12.2013, 12:06:28
  11. [64] patri.l [*]

    od ValMez je nejlepší bílý jogurt a kefír

    superkarma: 0 10.12.2013, 11:05:02
  12. [63] lenzden [*]

    nezkoušela jsem

    superkarma: 0 10.12.2013, 06:44:08
  13. [62] Alla 11 [*]

    No vida, už zase mám inspiraci. Ukládám.

    superkarma: 0 10.12.2013, 01:41:56
  14. avatar
    [61] helmar [*]

    buchty dělám, cukroví zkusím, nemuselo by být špatné

    superkarma: 0 09.12.2013, 23:47:13

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [60] musilovahana [*]

    Nikdy jsem to nezkoušela.

    superkarma: 0 09.12.2013, 22:58:46
  2. [59] anina4 [*]

    šlehačkové cukroví dělám

    superkarma: 0 09.12.2013, 22:31:26
  3. [58] helešicová [*]

    TO BY MOHLO BÝT MOC DOBRÝ.

    superkarma: 0 09.12.2013, 22:09:13
  4. [57] oranžová třešinka [*]

    Sml54

    superkarma: 0 09.12.2013, 22:09:04
  5. [56] juvla [*]

    To by mohlo být báječné Sml16

    superkarma: 0 09.12.2013, 21:14:34
  6. avatar
    [55] Lucipírek [*]

    šlehačkové máme moc rádi Sml67

    superkarma: 0 09.12.2013, 21:02:25
  7. [54] Helena5 [*]

    určitě vyzkouším,jogurty jsou výborné

    superkarma: 0 09.12.2013, 20:54:08
  8. avatar
    [53] pucky [*]

    To by mohlo být moc dobrý...Sml16

    superkarma: 0 09.12.2013, 20:53:58
  9. [52] jareli [*]

    Mohlo by to býti dobré Sml16

    superkarma: 0 09.12.2013, 20:53:01
  10. avatar
    [51] MartinaN [*]

    Sml67

    superkarma: 0 09.12.2013, 20:22:36
  11. avatar
    [50] Jindriska8 [*]

    Tyto recepty si uložím!Sml22

    superkarma: 0 09.12.2013, 20:02:30
  12. avatar
    [49] zsuzsika [*]

    nové recepty se hodíSml22

    superkarma: 0 09.12.2013, 20:00:10
  13. [48] ala63 [*]

    to slehackove se v puse jen rozplyvaSml16

    superkarma: 0 09.12.2013, 19:59:21
  14. [47] nicoll [*]

    Zajímavé receptíky,vyzkouším.

    superkarma: 0 09.12.2013, 18:35:24
  15. [46] andreaorlikova [*]

    Taky vyzkouším :)

    superkarma: 0 09.12.2013, 18:12:53
  16. avatar
    [45] stonehod [*]

    S jogurtem peču moc rád. Takže některý asi vyzkouším. A vůbec jogurt je do kuchyně super. Takové kuřecí řízky přes noc namočené v jogurtu a pak druhý den obalené jsou křehoučlé jako vánek Sml16

    superkarma: 0 09.12.2013, 18:10:08
  17. [44] verag [*]

    určitě vyzkouším je to zajímavéSml16

    superkarma: 0 09.12.2013, 18:03:31
  18. [43] karimatka [*]

    Když jsem ještě pekla, dělala jsem šlehačková prasátka

    superkarma: 0 09.12.2013, 17:50:17
  19. [42] petrulka3 [*]

    šlehačkové cukroví (hvězdičky) dělávám a je moc dobré

    superkarma: 0 09.12.2013, 17:17:28
  20. [41] georgina7676 [*]

    asi vyzkoušímSml16

    superkarma: 0 09.12.2013, 17:08:34
  21. [40] petulinka_2012 [*]

    dobrý tip.určitě zkusím

    superkarma: 0 09.12.2013, 16:52:27
  22. avatar
    [39] marde [*]

    Z jogurtu jsem cukroví ještě nepeklaSml23

    superkarma: 0 09.12.2013, 16:47:49
  23. [38] Katschuska [*]

    nooo asi něco z toho vyzkoušímSml67

    superkarma: 0 09.12.2013, 16:19:53
  24. avatar
    [37] ratonito [*]

    už radši žádné recepty Sml30 Každý rok někde něco najdu, přidám si a už mám tolik druhů, že pak nadávám, že nestíhám Sml30

    superkarma: 0 09.12.2013, 16:15:31
  25. avatar
    [36] verpol [*]

    Asi něco letos vyzkouším

    superkarma: 0 09.12.2013, 16:03:49
  26. avatar
    [35] agnesa [*]

    To vypadá dobře.Sml22

    superkarma: 0 09.12.2013, 15:55:49
  27. avatar
    [34] arminka [*]

    Tina5 — #33 já také ne...a asi nezačnuSml30Sml30

    superkarma: 0 09.12.2013, 15:55:25
  28. avatar
    [33] Tina5 [*]

    Dobré tipy na cukroví, já letos ještě nezačala.

    1. na komentář reaguje arminka — #34
    superkarma: 0 09.12.2013, 15:46:16
  29. avatar
    [32] Claire [*]

    Jen ten jogurt s příchutí bych vyměnila za bílý

    superkarma: 0 09.12.2013, 15:31:47
  30. [31] aasun [*]

    To vypadá zajímavě.

    superkarma: 0 09.12.2013, 15:20:11

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma osteoporóza
Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme