Bulvár

Krásné ráno s cvrčky a jinými laskominami. Tak co, dáte si také?

Ano, počínaje dneškem, zařazuji do svého jídelníčku hmyz. Je totiž velice zdravý! Logicky jej upravím tak, jak bych zacházela třeba s hovězím. Receptů je dost. Vybrala jsem pro sebe a Radka Kříže toto menu…

 

Slaný snack
Potřebujeme: cvrček domácí (střední velikost), olivový olej, sůl, česnek (granulovaný), pražené mandle

Postup: Na pánvi rozpálíme trošku oleje a vložíme spařené cvrčky. Udržujeme vysokou teplotu a za stálého promíchávání upražíme cvrčky do křupava. Nakonec přidáme mandle, osolíme, přidáme česnek. Konzumovat můžeme za tepla i za studena.
Sarančata smažená v sýrovém těstíčku
Potřebujeme: sarančata (stěhovavá nebo stepní), hladká mouka, vejce,, mléko, bílé víno, parmazán (můžeme nahradit eidamem nebo čedarem), olej na smažení

Postup: Z mouky, vajec, mléka a vína (podle chuti) vytvoříme hladké těstíčko, do kterého vložíme na jemno nastrouhaný sýr. Těstíčko nesmí být řídké, ale ani příliš husté, aby nám na sarančatech dobře drželo. Osolíme a můžeme přidat třeba špetku sušené bazalky. Spařená sarančata nejdříve zaprášíme moukou, poté vnoříme do těstíčka a smažíme na pánvi ve větším množství oleje. Usmažíme do zlatova.

Cvrček na banánu přelitý čokoládou
Potřebujeme: banán, čokoláda na vaření, cvrček domácí (nejlépe střední velikost)

Postup: Banán nakrájíme na kolečka a na každé kolečko položíme spařeného cvrčka. Přelijeme rozpuštěnou čokoládou a nakonec posypeme nasekanými mandlemi. Necháme ztuhnout v ledničce a můžeme podávat.

Hlavní ingredience jsem nakoupila vcelku bez problému v akvaristice. :-))

Předpřipravila jsem to včera doma, za asistence svých, zprvu značně zděšených dcer.

Musela jsem jim dát vytištěný dnešní článek přečíst, aby odvolaly přivolanou pohotovost.

Nakonec ochutnaly.

Já ještě ne. Nechávám si to na dnešní oběd se svým šéfem. Třeba se ještě někdo z kolegů přidá…

A vy?

Dali byste si také?

Na redakce@zena-in.cz, mi dnes prosím pište, co jste kdy odvážného ochutnali a jestli byste do cvrčků šli s námi.

Těším se na vaše názory a příběhy, hezký den!

   
10.09.2010 - Blog redakce - autor: Michaela Kudláčková

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [54] Eva_CZ [*]

    Ctu az vecer a do Prahy daleko, ale ja bych na obed klidne sla. Sml22Sml22Sml22 Aspon bych VEDELA.

    superkarma: 0 11.09.2010, 01:08:24
  2. avatar
    [53] enka1 [*]

    Lukáš Čejka — #50 nebo celou hmyzokuchařku?Sml30

    superkarma: 0 10.09.2010, 18:17:47
  3. avatar
    [52] Dante Alighieri [*]

    Já se docela divim, kolik z vás by to zkusilo... Já si tady přečetla pár příspěvků od Míšy a opravdu se mi udělalo špatně. To není o odvaze/srabáctví. Nemám strach to ochutnat, já k tomu mám odpor.

    superkarma: 1 10.09.2010, 18:05:07
  4. avatar
    [51] Dimsy [*]

    enka1 — #45 Jj, po strašné zimě se ti po těle rozleje velmi příjemné teplo. (Mně tenkrát teda jen po rukách.) Takže když se přes tu zimu dostaněš k tomu teplu, už je to fajn.Sml79

    superkarma: 0 10.09.2010, 17:05:11
  5. avatar
    [50] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #49 napiseme Mise recept, aby ty hostiny nemela moc fadni Sml54

    1. na komentář reaguje enka1 — #53
    superkarma: 0 10.09.2010, 16:03:41
  6. avatar
    [49] enka1 [*]

    Lukáš Čejka — #48 už jsem v obraze

    to by pak stačil mixer,přidat pár vajec a je chutná cvčkovice

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #50
    superkarma: 0 10.09.2010, 15:59:37
  7. avatar
    [48] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #47 no ono kdyby to vsechno co si napsala Misa skutecne s tema cvrckama provedla tak meli k obedu jedine sekanou nebo karbanatky ze cvrcka Sml16

    a to by taky nemuselo chutnat spatne Sml23

    1. na komentář reaguje enka1 — #49
    superkarma: 0 10.09.2010, 15:38:07
  8. avatar
    [47] enka1 [*]

    Lukáš Čejka — #46 Sml30safra,teď nevím, kterým způsobem ukončitSml32.Měla bych v hlavě brouka,kdyby je redakční nesežrali.

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #48
    superkarma: 0 10.09.2010, 15:19:56
  9. avatar
    [46] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #45 v tom poradi v jakem si to vyjmenovala? Sml54

    1. na komentář reaguje enka1 — #47
    superkarma: 0 10.09.2010, 14:51:15
  10. avatar
    [45] enka1 [*]

    Rikina — #44 Michaela Kudláčková — #43 umrznutí je prý i pro člověka jeden z "nejpříjemnějších" skonůSml80,nezažila jsem to,ale určitě lepší než být bodán, řezán,smýkán, škrcen.....

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #46
    2. na komentář reaguje Dimsy — #51
    superkarma: 0 10.09.2010, 14:44:41
  11. [44] Rikina [*]

    Michaela Kudláčková — #43 Jsem si téměř jistá, že u vědomí následujícího osudu by si cvrček zpěv ani vyprávění patřičně neužil. Sml80 Ovšem přiznávám, že jsem dosud nebyla postavena před problém "jak humánně zabít cvrčka", a tedy bych nevěděla, jak postupovat. Sml57 

    1. na komentář reaguje enka1 — #45
    superkarma: 0 10.09.2010, 13:49:35
  12. avatar
    [43] Michaela Kudláčková [*]

    Rikina — #42 ..náhodou oni ten chlad vnímají jako popud ke spánku, takže usnou. Pak zmrznou, a pak už nic nevědí. Lepší zacházení s potravou si neumím představit. Ano, mohla jsem jim na usnutí něco pěkného vyprávět, případně jim zazpívat, což jsem neudělala. Jsem barbarSml52.

    1. na komentář reaguje Rikina — #44
    2. na komentář reaguje enka1 — #45
    superkarma: 0 10.09.2010, 13:43:35
  13. [42] Rikina [*]

    Teda že by zmrznutí a následné spaření vřelou vodou bylo něco obzvlášť humánního, to si nemyslím. Po podobném zacházení se zhusta stávali první křesťané mučedníky. Sml80 Co se týče pojídání hmyzu - když je hlad, sní se leccos. Ale že bych to nutně musela mít jako lahůdku na banánu, a v čokoládě, to mi přijde poněkud extrémní.

    1. na komentář reaguje Michaela Kudláčková — #43
    superkarma: 0 10.09.2010, 13:36:36
  14. avatar
    [41] enka1 [*]

    mio — #40 když se soustředímSml22

    superkarma: 0 10.09.2010, 13:01:25
  15. avatar
    [40] mio [*]

    enka1 — #34 Sml79 a přitom vypadáš celkem normálně, že?

    1. na komentář reaguje enka1 — #41
    superkarma: 0 10.09.2010, 12:53:40
  16. avatar
    [39] Lukáš Čejka [*]

    enka1 — #38 to by byla rasovina a tyrani Sml54

    superkarma: 0 10.09.2010, 12:31:01
  17. avatar
    [38] enka1 [*]

    Lukáš Čejka — #37 Sml30protože přistřihnout křidýlka nelze

    1. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #39
    superkarma: 0 10.09.2010, 12:26:58
  18. avatar
    [37] Lukáš Čejka [*]

    jednapani — #25 ukousnes jim halvicku Sml22

    1. na komentář reaguje enka1 — #38
    superkarma: 0 10.09.2010, 12:21:16
  19. avatar
    [36] ToraToraTora [*]

    enka1 — #29 Rybičky bych klidně vykuchánkovala při sledování televize...jenže po kile nebo dvou vykuchánkovaných, už by mě na ty mrchy přešla chuť. Možná bych i po takové šichtě zařadila do slovníku to kojánkováníSml54

    superkarma: 0 10.09.2010, 12:08:01
  20. avatar
    [35] Zázvorka [*]

    Jsem po výborném obědě - hovězí roštěná s rýží a chlámu se tu na celé kolo až jsem si zapíchla párátko do dásně Sml6

    superkarma: 0 10.09.2010, 11:48:20
  21. avatar
    [34] enka1 [*]

    mio — #33 mám,třeba to bude někdy jako téma, např.: klidně budu celej den sedět u přebírání pěti kil smíchaných šroubků a rovnat je do krabiček podle velikostiSml24

    1. na komentář reaguje mio — #40
    superkarma: 0 10.09.2010, 11:22:12
  22. avatar
    [33] mio [*]

    ToraToraTora — #27 úžasný zážitek, viď..

    enka1 — #29 máš nějakou zvláštní úchylku, o které nevím, co??Sml57

    SENSITIVESKIN — #31 tak teď jsem málem spadla pod stůlSml52Sml52Sml52Sml52

    1. na komentář reaguje enka1 — #34
    superkarma: 0 10.09.2010, 11:16:55
  23. avatar
    [32] SENSITIVESKIN [*]

    Michaela Kudláčková — #28 no toto?Sml31

    superkarma: 0 10.09.2010, 11:16:40
  24. avatar
    [31] SENSITIVESKIN [*]

    enka1 — #29 a taky bys je mohla předtím nakojánkovatSml24

    1. na komentář reaguje mio — #33
    superkarma: 0 10.09.2010, 11:14:49

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] SENSITIVESKIN [*]

    mio — #23 jo, tak se jmenovaly ty rybičky, co si dal můj přítel a lezly z nich při překrojení černý hnusy....

    superkarma: 0 10.09.2010, 11:13:32
  2. avatar
    [29] enka1 [*]

    ToraToraTora — #27 já bych byla schopná vám je skalpílkem vykuchankovat, že jste si neřekliSml54?

    1. na komentář reaguje SENSITIVESKIN — #31
    2. na komentář reaguje mio — #33
    3. na komentář reaguje ToraToraTora — #36
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:57:39
  3. avatar
    [28] Michaela Kudláčková [*]

    jednapani — #25 Musíš je dát na chvilku do mrazáku a oni hezky usnou. A jak spinkají tak je pak spaříš horkou vodou. Ani nic nevědí potvůrky malí :-)

    1. na komentář reaguje SENSITIVESKIN — #32
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:56:26
  4. avatar
    [27] ToraToraTora [*]

    mio — #23 Já tedy věděla, že se mají jen prohodit v mouce, ale dopadly obdobně tragicky. Smrad, nepoživatelné a kilo rybiček v řiti Sml54

    1. na komentář reaguje enka1 — #29
    2. na komentář reaguje mio — #33
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:46:19
  5. avatar
    [26] jednapani [*]

    jednapani — #25 Aha, teď jsem si to pořádně přečetla - "spařené cvrčky..." No to je opravdu humánní, zaživa je naházet do vařící vody. Totéž se dělalo s raky a kraby a humry a kolik proti tomu bylo námitek.

    superkarma: 0 10.09.2010, 10:33:21
  6. avatar
    [25] jednapani [*]

    Michaela Kudláčková — #9 Jak se humánně usmrcuje cvrček? Narkóza a injekce to asi nebude...

    1. na komentář reaguje jednapani — #26
    2. na komentář reaguje Michaela Kudláčková — #28
    3. na komentář reaguje Lukáš Čejka — #37
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:17:22
  7. avatar
    [24] vodfon, kolie [*]

    lleennaa — #4 Nádherné dítkoSml59

    superkarma: 0 10.09.2010, 10:15:00
  8. avatar
    [23] mio [*]

    Mně každopádně stačilo, když jsme si před lety doma usmažili grundle (malé rybičky), které jsme si často dávali v naší oblíbené restauraci jen tak, k vínu. Jenže ty doma připravované, byli nějací přerostlí hajzlíci, takže i ta střeva jim byla znatelně vidět  - o chuti nemluvěSml43- ke všemu jsme to obalovali jako trotli v trojobale, což nám zabralo cca 2 hodiny (rybiček bylo 1,5 kg) a pak jsme se dozvěděli, že se to má jen protřepnout v mouce..Smrad ze smažení byl v bytě ještě týden, jíst se to nedalo a ke všemu nám to navždy ty grundle zprotivilo..

    Co se týče hmyzu, jsem na tom se svými city podobně, jako nyní s chutí na grundle..

    1. na komentář reaguje ToraToraTora — #27
    2. na komentář reaguje SENSITIVESKIN — #30
    superkarma: 0 10.09.2010, 10:11:10
  9. [22] lonkue [*]

    ale prazene cvrcky na slano bych si klidne dala....Sml67

    superkarma: 0 10.09.2010, 10:03:36
  10. avatar
    [21] enka1 [*]

    Pokud je něco "lidsky"utraceno, nemám problém - větší mi dělají syrová rajčata a tepelně upravený květák.

    superkarma: 0 10.09.2010, 10:02:17
  11. [20] lonkue [*]

    Priznam se, ze hmyz jsem jeste nejedla a musela jsem velmi zapatrat v pameti, ktere bylo to "nejexotictejsi" jidlo, co jsem kdy jedla... Napadly me zabi stehynka ve Francii a steak z kudu v Africe. Nicmene stejne nejvic sokuji tim, kdyz znamym (cizincum) vykladam, ze je v Cechach pomerne normalni jist zabijackove pochutiny jako praseci ucho, ledvina, jatra nebo krvava tlacenka. To by vetsina radeji dobrovolne pozrela nejakou to housenku nebo kobylku.....Sml52.

    superkarma: 0 10.09.2010, 10:01:11
  12. avatar
    [19] enka1 [*]

    DanaD — #12 a já jí miluju

    superkarma: 0 10.09.2010, 09:57:15
  13. avatar
    [18] SENSITIVESKIN [*]

    Michaela Kudláčková — #17 já vímSml58

    můj přítel si dal v Chorvatsku pražený sardelky, mezi tím byly malý krevetky - jak oni říkají kozice a nebylo mu po tom moc dobře, neboť se to taky nekuchá a mě se podařilo jednu jaksi rozpůlit a to jsem neměla dělat....blééééééééééééSml39

    superkarma: 0 10.09.2010, 09:43:34
  14. avatar
    [17] Michaela Kudláčková [*]

    SENSITIVESKIN — #16 ..nekuchala - oni jsou jaksi jedlí celí :-)

    1. na komentář reaguje SENSITIVESKIN — #18
    superkarma: 0 10.09.2010, 09:13:31
  15. avatar
    [16] SENSITIVESKIN [*]

    Michaela Kudláčková — #9 a jak jsi je vykuchala?Sml57

    1. na komentář reaguje Michaela Kudláčková — #17
    superkarma: 0 10.09.2010, 09:03:20
  16. avatar
    [15] Tulinka [*]

    DanaD — #12 Hovězí skoro vůbec nejím....tak 2x do roka Sml80

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:59:58
  17. avatar
    [14] Eliana [*]

    Cvrčky máme na zahradě, necháváme je žít v souladu s naší zahradní džunglí a naší filosofií je udržet to tak i nadále...dokonce i housenky, stonožky, mravenci a červíci se nemají špatně..jen do domu nesmí žádný hmyzák! Nejkůrioznější věc, co jsem jedla byla jídla mé matky, která se vždy chvástala, že je výborná kuchařka, ale často se to fakt nedalo.....

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:58:35
  18. [13] macamala [*]

    Červy neeee! Jinak všechny mořské potvory ano a dobře připravené šneky si dám ráda.

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:57:04
  19. avatar
    [12] DanaD [*]

    Jitulinka — #11 ona varena hovezi klizka je taky pekne slizka ..Sml43

    1. na komentář reaguje Jitulinka — #15
    2. na komentář reaguje enka1 — #19
    superkarma: 0 10.09.2010, 08:54:39
  20. avatar
    [11] Tulinka [*]

    Dobré ráno.Pokud by se to nehýbalo,nebylo to chlupatý,nebo nějak slizký a bylo to nějakým způsobem upraveno......šla bych do toho Sml54

    1. na komentář reaguje DanaD — #12
    superkarma: 0 10.09.2010, 08:53:41
  21. avatar
    [10] haluška [*]

    Michaela Kudláčková — #9 ten obed chce aj vidokameru. Foto by to poriadne nezdokumentovaloSml32

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:45:46
  22. avatar
    [9] Michaela Kudláčková [*]

    SENSITIVESKIN — #8 ...vidíš a moji cvrčci zemřeli pietně a humánně :-)

    1. na komentář reaguje haluška — #10
    2. na komentář reaguje SENSITIVESKIN — #16
    3. na komentář reaguje jednapani — #25
    superkarma: 0 10.09.2010, 08:34:57
  23. avatar
    [8] SENSITIVESKIN [*]

    kdyby se to už nehýbalo, bylo řádně upražený, ochucený, tak proč ne...dnes ráno jsem viděla kamion s naloženýma prasatama,zřejmě cesta na jatka a měla jsem divnej pocit...

    1. na komentář reaguje Michaela Kudláčková — #9
    superkarma: 0 10.09.2010, 08:32:17
  24. avatar
    [7] Dimsy [*]

    Dobré ráno. Kdyby mně to někdo podal k obědu a já nevěděla, co to je, klidně bych to snědla. Ale jinak tedy nevím, jestli bych to pozřela. Konec konců v houbách je taky někdy sem tam červík a v salátu mravenec.Sml80

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:20:13
  25. [6] dispecerka [*]

    Dík, já raději ten vepřový řízek. Ale jinak přeji dobrou chuť!

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:20:04
  26. [5] lleennaa [*]

    lleennaa — #4 Jinak všem nejen dobré chutnání, ale i dobré ráno ;)

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:17:07
  27. [4] lleennaa [*]

    Od rána mám žaludek jak na vodě (po noci plné krve se divím, že jsem vůbec vstala;)) a teď tohle...no dobrou chuť vám přeje Vitana.

    1. na komentář reaguje lleennaa — #5
    2. na komentář reaguje vodfon — #24
    superkarma: 1 10.09.2010, 08:16:23
  28. avatar
    [3] Věrulinka [*]

    Michaela Kudláčková — #2 maje — #1 Sml30 také bych nejedla dneska Sml23Sml30

    Krásné slunné ráno přeji všem Sml67

    superkarma: 0 10.09.2010, 08:15:07
  29. avatar
    [2] Michaela Kudláčková [*]

    maje — #1 Sml30 srrrrrrrrrrrrrabe!Sml54

    1. na komentář reaguje Věrulinka — #3
    superkarma: 0 10.09.2010, 08:01:53
  30. avatar
    [1] maje [*]

    krásné dobré ráno. míšo, mám tě moc ráda, ale dneska bych pozvání na oběd určitě odmítla.

    1. na komentář reaguje Michaela Kudláčková — #2
    2. na komentář reaguje Věrulinka — #3
    superkarma: 0 10.09.2010, 07:48:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme