Ano, počínaje dneškem, zařazuji do svého jídelníčku hmyz. Je totiž velice zdravý! Logicky jej upravím tak, jak bych zacházela třeba s hovězím. Receptů je dost. Vybrala jsem pro sebe a Radka Kříže toto menu…

 

Slaný snack
Potřebujeme: cvrček domácí (střední velikost), olivový olej, sůl, česnek (granulovaný), pražené mandle

Postup: Na pánvi rozpálíme trošku oleje a vložíme spařené cvrčky. Udržujeme vysokou teplotu a za stálého promíchávání upražíme cvrčky do křupava. Nakonec přidáme mandle, osolíme, přidáme česnek. Konzumovat můžeme za tepla i za studena.
Sarančata smažená v sýrovém těstíčku
Potřebujeme: sarančata (stěhovavá nebo stepní), hladká mouka, vejce,, mléko, bílé víno, parmazán (můžeme nahradit eidamem nebo čedarem), olej na smažení

Postup: Z mouky, vajec, mléka a vína (podle chuti) vytvoříme hladké těstíčko, do kterého vložíme na jemno nastrouhaný sýr. Těstíčko nesmí být řídké, ale ani příliš husté, aby nám na sarančatech dobře drželo. Osolíme a můžeme přidat třeba špetku sušené bazalky. Spařená sarančata nejdříve zaprášíme moukou, poté vnoříme do těstíčka a smažíme na pánvi ve větším množství oleje. Usmažíme do zlatova.

Cvrček na banánu přelitý čokoládou
Potřebujeme: banán, čokoláda na vaření, cvrček domácí (nejlépe střední velikost)

Postup: Banán nakrájíme na kolečka a na každé kolečko položíme spařeného cvrčka. Přelijeme rozpuštěnou čokoládou a nakonec posypeme nasekanými mandlemi. Necháme ztuhnout v ledničce a můžeme podávat.

Hlavní ingredience jsem nakoupila vcelku bez problému v akvaristice. :-))

Předpřipravila jsem to včera doma, za asistence svých, zprvu značně zděšených dcer.

Musela jsem jim dát vytištěný dnešní článek přečíst, aby odvolaly přivolanou pohotovost.

Nakonec ochutnaly.

Já ještě ne. Nechávám si to na dnešní oběd se svým šéfem. Třeba se ještě někdo z kolegů přidá…

A vy?

Dali byste si také?

Na redakce@zena-in.cz, mi dnes prosím pište, co jste kdy odvážného ochutnali a jestli byste do cvrčků šli s námi.

Těším se na vaše názory a příběhy, hezký den!

Reklama