Vaření

Královský chléb

Suroviny

královský chléb250 g hladké pšeničné mouky
250 g hladké žitné mouky
1,5 lžičky soli
1,5 lžičky kmínu
1,5 lžíce octa
semínka
1/2 pytlíku sušeného droždí (nebo půl kostky)
1,5 lžičky cukru
350-400 ml vlažné vody

Postup

Všechny přísady nasypeme do pekárny a zapneme program těsto.
Vykynuté těsto dáme do silikonové formy - srnčího hřbetu a potřeme vodou. Pečeme při 190 °C asi 55 minut.
Chléb můžeme péct také vytvarovaný do bochánku na plechu, případně rovnou v pekárně.

Dobrou chuť přeje Marcelka.

   
16.06.2010 - Slané pečení - autor: elly

Komentáře:

  1. avatar
    [6] dajrin [*]

    Láká k zakousnutí... Sml59

    superkarma: 0 22.06.2013, 16:45:38
  2. [5] rendac [*]

    Není nad domácí Sml59

    superkarma: 0 22.02.2013, 12:11:07
  3. avatar
    [4] hubajda [*]

    šája — #1 aj me

    superkarma: 0 15.11.2012, 01:07:20
  4. avatar
    [3] šája [*]

    elly — #2 stačí o trochu víc a z chleba je ušák Sml16 nechceš ten recept raději poupravit? Sml58

    superkarma: 0 16.06.2010, 21:15:16
  5. avatar
    [2] elly [*]

    dávala jsem tam spíš těch 350 ml

    1. na komentář reaguje šája — #3
    superkarma: 0 16.06.2010, 20:07:00
  6. avatar
    [1] šája [*]

    Mně se zdá té vody trochu moc Sml80

    1. na komentář reaguje hubajda — #4
    superkarma: 0 16.06.2010, 19:42:57

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme