Domácnost

Královské sardinky jsou zárukou kvality

Právě norským sardinkám propůjčil své jméno norský a švédský král Oscar II. Také díky tomuto královskému doporučení se staly brzy sardinky King Oscar vedoucí značkou v Americe a Japonsku. Sardinky King Oscar nedosáhly ale svého úspěchu kvůli svému královskému jménu. Jsou skutečně velmi kvalitním a zdravým výrobkem, který nabízí v kuchyni široké možnosti využití.

 

Úspěch sardinek, které zachutnaly králi

Sardinky King Oscar nesou královské jméno již od roku 1902. Tehdy poskytl král Oscar II. královské povolení spojit svoje jméno a portrét právě s těmito kvalitními výrobky, které si brzy našly cestu do celého světa. Sardinky norské značky King Oscar jsou vysoce kvalitní a úspěšné nejen v Evropě, ale jsou také vedoucí značkou na náročném severoamerickém i asijském trhu. Vyrábějí se pouze z prvotřídních ryb a z vysoce kvalitních surovin. Každá chuťová varianta sardinek King Oscar splňuje nejen předepsané evropské a tuzemské normy, ale splňuje i požadavky zdravé výživy.

 

 

Ze sardinek King Oscar připravíte i pokrmy, které by Vás možná ani nenapadly.

Proč nezkusit například krémovou polévku nebo pirožky s pikantní náplní…

 

NORSKÝ  RYBÍ  KRÉM  Z BALTICKÝCH  SARDINEK (4 porce)

  1. Baltické sardinky        4 ks 
  2. Veka                100 g
  3. Mouka hladká     50 g
  4. Cibule               100 g
  5. Rybí vývar         250 g
  6. Cibule               100 g
  7. Máslo                 50 g
  8. Mléko               200 g
  9. Olej                  100 g
  10. Smetana           200 g
  11. Čerstvý kopr        50 g
  12. Mlýnek mořská sůl Vitana
  13. Mlýnek pepř bílý Vitana
  14. Pažitka
  15. Nové koření, bobkový list

Cibulku nakrájíme najemno. Do kastrůlku dáme olej, i olej ze sardinek. Cibulku zpěníme na oleji, přidáme sardinky, orestujeme, zaprášíme hladkou moukou, přidáme koření (bobkový list, nové koření), zalijeme vývarem a metličkou rozšleháme. Necháme 5 minut vařit, přilijeme horké mléko a smetanu a ještě pár minut povaříme. Čerstvý kopr nasekáme a orestujeme v kastrůlku na másle. Na kopr propasírujeme přes jemné sítko uvařenou rybí polévku (krém) a ještě lehce přivedeme do varu. Podle chuti osolíme a přidáme bílý pepř. Podáváme s lehce osmaženou, na nudličky nakrájenou vekou a sypeme pažitkou.

 

PIROŽKY S PIKANTNÍ NÁPLNÍ  Z BALTICKÝCH SARDINEK  (15 ks)

  1. Baltické sardinky v pikantní tomatové omáčce  4 ks

  2. Listové těsto                 750 g
  3. Olivový olej                   100 g
  4. Cibule                            50 g
  5. Vejce                             8 ks
  6. Mlýnek mořská sůl Vitana
  7. Mlýnek pepř bílý Vitana
  8. Zelená petržel

 

Předem si uvaříme 6 ks vajec natvrdo, uděláme si rybí fáš do pirožek. Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na oleji, přidáme najemno rozsekané Baltické sardinky, natvrdo uvařené vejce a osolíme, přidáme bílý pepř a rozsekanou zelenou petrželku. Fáš necháme vychladnout.

Listové těsto rozválíme, nakrájíme si čtverce asi 8x8 cm,  doprostřed dáme lžíci rybí fáše, přehneme a kraje stiskneme. Potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme 12-14 minut dozlatova. Pirožky jsou výborné jak teplé, tak studené!

 

Soutěž o skvělé ceny pokračuje ZDE .

Související články: Sardinky působí příznivě na zdraví

                            Sardinky bychom měli jíst častěji

   
22.02.2005 - Dům a byt - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. avatar
    [4] Vivian [*]

    Susina: ono se "sardinky" asi obecně říká jakýmkoli mrňavým rybičkám v plechovce, ať už se jmenujou jak chtěj

    superkarma: 0 22.02.2005, 18:07:05
  2. avatar
    [3] Susina [*]

    hajcena: nekoupila bys baltické sardinky, ani kdyby na krabičce bylo napsáno Baltické sardinky ve vlastní šťávě.. nejsou to sardinky,ale šproty... sardinky jsou nejlepší z Maroka...

    superkarma: 0 22.02.2005, 14:18:09
  3. [2] hajcena [*]

    Mě akorát včera naštvalo, že nejsou Baltické sardinky ve vlastní štˇávě (hlavně, že je tam spoustu omáček a omáčiček ). Takže jsem žádný nekoupila

    superkarma: 0 22.02.2005, 13:25:56
  4. avatar
    [1] Susina [*]

    no já jsem četla, že v Baltu žádné sardinky nejsou a že název baltické sardinky je proto blbost.

    superkarma: 0 22.02.2005, 08:49:37

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa na téma: Zubní zdraví

Náš tip

Doporučujeme