králík v bramboráku

Králík je opět v módě. Kdo má zdroj na kvalitní králičí maso a nemá králíka zprotiveného z dětství, tak si pochutnává. A když dojdou nápady, stačí se inspirovat. Třeba u Lenky!

Postup

1 králíka
koření garam másala
sůl
sladkou chilli omáčku

na bramboráky:
9 brambor
3 stroužky česneku
majoránku
sůl
kmín
3 vejce
trošku mouky

Postup

Králíka vykostíme, maso nakrájíme na kousky. Osolíme, okořeníme kořením garam másala, nebo podobnou směsí, a necháme orestovat na pánvi. Zalijeme sladkou chilli omáčkou - stačí tak 5 lžic - přidáme trošku vody a ještě krátce podusíme. Pokud je šťáva moc řídká, zasypeme troškou granulované jíšky.

Připravíme těsto na bramboráky. Já se naučila strouhat brambory hodně nahrubo. Jednou jsem omylem dala obráceně kotouček do robotu a od té doby jinak brambory nestrouhám. Přidáme česnek, sůl, kmín, majoránku a vajíčka a promícháme. Trošku zaprášíme moukou a smažíme na větší pánvi.

Plníme masem a podáváme.

Dobrou chuť přeje Beaute.

Reklama