Reklama
 
Bylinky mám ráda a sama si je pěstuji. Mám na zahrádce tymián, yzop, levanduli, libeček, meduňku a jiné, ke kterým v létě přidávám majoránku, řeřichu a kadeřavou petržel.
 
Miluji nakrájenou čestvou zeleninu, posypu ji jen mořskou solí, nasekanými bylinkami, a takový čerstvý chlebíček s máslem... to je dobrotka.
Používám je čerstvé do vaření, několikrát je ostříhám, část zmrazím a část suším. Pak na podzim sušené bylinky rozemelu na kávovém mlýnku a směs používám skoro do všeho. Pod maso, do salátů, omáček i masa.
V rodině máme jeden recept, který jsem trochu vylepšila a chutná všem. Zkuste:
 
KRÁLÍK NA BYLINKÁCH A ČERNÉM PIVU
králičí maso
150 g špeku
2 cibule
1/2 l černého piva
lžíce hořčice
lžíce octa
2 kostky cukru
lžíce mouky
1/2 lžičky mletého bobkového listu
čerstvý posekaný tymián a  libeček
pepř, sůl
 
POSTUP
Osmahneme cibuli a špek a orestujeme králíka. Pak maso vyjmeme a do št'ávy přidáme koření a ostatní ingredience, zaprášíme moukou a zalijeme pivem. Provaříme, vložíme zpět králíka a dodusíme.
Podáváme s knedlíkem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
DOBROU CHUŤ
 
 
OlaSm

Milá Olga,
 
už teraz sa mi slinky zbiehajú! Vyzerá to fantasticky :-)