Vaření

Králičí maso s tymiánem na grilu

králík

Při poslední grilovačce jsem kromě vepřové krkovičky, vykostěného kuřecího masa a srnčích medailonků vyzkoušela grilované králičí maso. Příjemné překvapení! Chutnalo výborně. Ugrilovali jsme jen polovinu naloženého masa a z druhé poloviny jsem na druhý den připravila dokonalý oběd v litinovém hrnci doma v troubě.

Suroviny

1 vykostěný králík
100 ml bílého vína
několik snítek tymiánu
bílý pepř
3 stroužky česneku
trocha olivového oleje

Postup

Vykostěné maso naložíme do směsi z bílého vína, tymiánu, pepře, rozdrceného česneku a oleje. Necháme do druhého dne marinovat, vyndáme z marinády, očistíme, osolíme a grilujeme.

králičí maso naložené

Pokud vám, stejně jako nám, nějaké naložené maso zbude, přidáme další suroviny a vykouzlíme jídlo velice zajímavé chuti. Přidáme...

anglickou slaninu
šalotku
200 ml cidru
200 ml kokosového mléka
sůl, pepř
kousek másla

Do litinového hrnce dáme malý kousek másla, na kterém osmahneme šalotku a veliké kostičky anglické slaniny. Přidáme maso, které jsme předtím osolili. Osmahneme ze všech stran a zalijeme cidrem, který necháme chvilku prudce vařit, aby se vyvařil alkohol a objem zmenšil asi na polovinu. Přidáme kokosové mléko, ochutíme trochou pepře a vložíme do trouby, kde pečeme při 120 °C doměkka.

Hotové, měkké maso, vyndáme z výpeku a litinový hrnec dáme na plotnu. Tady přivedeme omáčku k varu a necháme zredukovat její objem. Sundáme z plotny a zašleháme kousek vychlazeného másla, aby se omáčka zjemnila a lehce zahustila.

Podáváme s kvalitními těstovinami.

Dobrou chuť přeje elly.

   
15.07.2013 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [53] simaj [*]

    Králík je dobrý na všechny způsoby Sml22, ale grilovat jsme ho zatím nezkoušeli...

    superkarma: 0 28.07.2013, 18:10:00
  2. [52] honzule8 [*]

    vypadá to super, letos jsme začali pěstovat králíky, takže každý recept se hodí

    superkarma: 0 18.07.2013, 08:17:39
  3. avatar
    [51] delfi.na [*]

    grilovat králíka jsme nezkoušeli, dík za dobrý tip Sml67Sml16

    superkarma: 0 16.07.2013, 13:31:49
  4. avatar
    [50] Jitullinka [*]

    Králíka mám moc ráda, je to pro mne sváteční jídlo.

    superkarma: 0 15.07.2013, 23:30:43
  5. avatar
    [49] denkas [*]

    Králika nejímeMáme radši vepřovýSml80

    superkarma: 0 15.07.2013, 22:25:07
  6. [48] free [*]

    Mám tam pro syna králíka... chtěl zkusit vařit sám, tak jenom jemně upozorním.

    superkarma: 0 15.07.2013, 21:34:11
  7. avatar
    [47] majules [*]

    To vypadá vážně zajímavě. Králíka už jsem neměla asi rok, zkusila bych to kuřecí Sml16

    superkarma: 0 15.07.2013, 21:13:51
  8. [46] simaj [*]

    Králíků mám dost, tak ho možná na tymiánu vyzkoušíme Sml67. Myslím, že jsme ho nikdy nezkoušeli grilovat.

    superkarma: 0 15.07.2013, 21:13:01
  9. avatar
    [45] Hanyna [*]

    Králičí maso mám moc ráda. Recept vypadá zajímavě, uložím a možná někdy vyzkoušímSml58

    superkarma: 0 15.07.2013, 20:16:51
  10. avatar
    [44] Myškomedvídek [*]

    Sml67

    superkarma: 0 15.07.2013, 18:11:09
  11. avatar
    [43] Claire [*]

    Králíka vůbec nejím,neboť jsem dle babičky zmlsané dítě - celá maminkaSml30Sml30Sml30

    superkarma: 0 15.07.2013, 17:51:45
  12. avatar
    [42] bedomedo60 [*]

    Králika mám rád tak to skusím vyzerá to dobre už na tie cestoviny tie mi ktomu moc nejdú ale čo už veď fantazii sa medze nekladú

    superkarma: 0 15.07.2013, 17:27:03
  13. avatar
    [41] datura [*]

    Králíků máme plnou králíkárnu, tak třeba vyzkouším Sml16

    superkarma: 0 15.07.2013, 17:04:02
  14. [40] ivkapol [*]

    Vypadá to úžasně, jen mi k tomu moc nejdou ty těstoviny..

    superkarma: 0 15.07.2013, 16:38:16
  15. avatar
    [39] batka [*]

    teda to vypadá moooc dobře, králíka bych brala hned Sml67

    superkarma: 0 15.07.2013, 16:33:36
  16. [38] setury [*]

    recept vypadá dobře Sml22 zrovna se chystám králíka vařit, díky za tip Sml16

    superkarma: 0 15.07.2013, 15:41:55
  17. [37] Aine [*]

    Králíka mám ráda a dala bych si, ale už jsem ho dlouho neměla. Dokud žil děda s babičkou, tak jsem od nich pravidelně dostávala, teď už je nikdo nechová...

    superkarma: 0 15.07.2013, 13:12:40
  18. [36] MaVy [*]

    mnam králíka mám moc rádaSml16,nejvíc ale tvářičky a mozeček,maso samozdřejmě taky

    superkarma: 0 15.07.2013, 12:54:33
  19. [35] hlavička [*]

    králíka mám ráda...občas mi ho doveze sousedka z jižní Moravy....mám ho ráda jako svíčkovou nebo zapečeného s brambory a šlehačkou

    superkarma: 0 15.07.2013, 12:30:37
  20. [34] holka69 [*]

    králika jsme mívali doma často jako děti tehdy jsem ho nějak nemilovala ,dnes bych si ho dala velmi ráda ,ale už je naši nechovají

    superkarma: 0 15.07.2013, 12:06:40
  21. avatar
    [33] Hanula [*]

    Sml16králíka můžu na všechny způsoby, bohužel ho máme moc málo...přisun z venkova není....Sml22

    superkarma: 0 15.07.2013, 11:11:20
  22. avatar
    [32] elly [*]

    Klidně to zkuste třeba s kuřecím masem...bude to taky dobré. Vynikající je ta zvláštní kombinace kokosového mléka a cidru. Opravdu bomba!

    superkarma: 0 15.07.2013, 10:28:37
  23. avatar
    [31] marde [*]

    Králíka moc nemusím, ale tohle může být dobréSml16

    superkarma: 0 15.07.2013, 10:16:45

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. avatar
    [30] ekleinovka [*]

    jejej,králíka nejím odmala - taky jsem byla bita jako malej Škopek,když ho Škopková políčkovalaSml32Sml32Sml32

    superkarma: 0 15.07.2013, 10:06:57
  2. avatar
    [29] saruz [*]

    Králičí maso máme rádi, grilovat jsme jej zatím nezkoušeli, takže díky za inspiraci, určitě brzy vyzkoušíme.

    superkarma: 0 15.07.2013, 09:46:06
  3. avatar
    [28] Kahomar [*]

    Léta jsme mívali králíky od rodičů, bohužel před třemi lety tatínek z mnoha důvodů s chovem "sekl" a tedy je pravdou, že bych si už domácího králíka zase dala. Tak uvidíme, asi budu muset "rozhodit sítě" mezi přáteli, zda někomu nějaký ten králíček nepřebývá.Sml30

    superkarma: 0 15.07.2013, 09:36:59
  4. avatar
    [27] Valibuk [*]

    Králíka jsem ještě nejedla, ale tohle vypadá nádherně, asi do toho půjdu.Sml59

    superkarma: 0 15.07.2013, 09:31:23
  5. [26] Pichpic [*]

    Úplně jsem na něj dostal chuť! Asi ho v sobotu zkusíme šoupnout na gril Sml67

    superkarma: 0 15.07.2013, 09:08:02
  6. avatar
    [25] terezalah [*]

    Když jsem byla malá, tak děda choval králíky ve velkém, takže jsme je měli k obědu "imrvére" a na milion způsobů, ale ani jeden z těchto receptů neznám a to si myslím, že bych se mohla prohlásit téměř za "znalce" králičích pochutinSml22Sml30 .. ale myslím, že by stálo za to je zkusit

    superkarma: 0 15.07.2013, 09:02:18
  7. [24] Kennie [*]

    Zkusím grilovanou úpravu, jsem zvědavá.

    superkarma: 0 15.07.2013, 08:54:01
  8. [23] Nelsonus [*]

    Docela dobrá inspirace, jak zase jinak upravit králíka.

    superkarma: 0 15.07.2013, 08:39:42
  9. avatar
    [22] Věrulinka [*]

    Králíka, když už na něj natrefím, jedině pečeného, nebo svíčkovou Sml30Sml67

    superkarma: 0 15.07.2013, 08:27:47
  10. [21] tetička25 [*]

    Králičí maso jsme ještě grilovat nezkoušeli, tak určitě zkusíme.

    superkarma: 0 15.07.2013, 08:18:14
  11. avatar
    [20] tauferova monika [*]

    Králík je dietní a grilování máme rádi....dobrá kombinace,hned bych si dalaSml16

    superkarma: 0 15.07.2013, 08:03:18
  12. [19] mokrpetr [*]

    Králíka mám rád a tohle vypadá dobře.

    superkarma: 0 15.07.2013, 07:54:56
  13. avatar
    [18] lenig [*]

    hmm, ochutnala bych Sml59, králíka mám rádaSml67

    superkarma: 0 15.07.2013, 07:52:22
  14. [17] Alena Dohnalová [*]

    králíčí maso mívám z domácího chovu od rodičů... moc mi chutná, dělám ho na více způsobů, ale tohle jsem ještě nezkoušela

    superkarma: 0 15.07.2013, 07:48:34
  15. avatar
    [16] tajnostii [*]

    Králičí maso je dobré a toto bude výbornéSml30

    superkarma: 0 15.07.2013, 07:30:42
  16. avatar
    [15] vmarta [*]

    Králičí mám ráda, jen kdyby to nebylo tak drahé Sml22

    superkarma: 0 15.07.2013, 07:28:33
  17. [14] akčak [*]

    Králíka jsem neměla už alespon rok ,mynžel to nejí ,a už je dávno nepěstujem ,ani nikoho neznám ,kdo prodává králiky ,ale dala bych si ho z toho obrázku

    superkarma: 0 15.07.2013, 07:05:52
  18. avatar
    [13] Lanolinka [*]

    ty jo, králíka miluju, určitě vyzkoušímSml67

    superkarma: 0 15.07.2013, 07:02:03
  19. avatar
    [12] H.Eva [*]

    Králíka na tymiánu jsem dělala zrovna minulý týden, máme ho moc rádi.

    superkarma: 0 15.07.2013, 06:36:54
  20. [11] georg [*]

    Můj manžel mi vždy tvrdil, že jí všechno už více jak 30 let, al opak je pravdou. Pravda i já nejsem bez chyby. A králík patří zrovna mezi druhy masa, které nejí. A připravujte králíka (teď) pro jednu osobu!Sml15

    superkarma: 0 15.07.2013, 05:52:18
  21. [10] lidicka [*]

    Králíka jsem ž hodně dlouho nedělala.Sml80

    superkarma: 0 15.07.2013, 05:46:30
  22. avatar
    [9] tvrdaska [*]

    Králíka mám ráda na francouzský způsob,ale s tymiánem jsem ho ještě nejedla.Tymián používám do mexického chili ale velmi malounko,je dost aromatický.

    superkarma: 0 15.07.2013, 05:15:50
  23. avatar
    [8] nelysek [*]

    Králíka mám nejradši na kari a na paprice, s tymiánem jsem ho ještě nezkoušela. Ta druhá kombinace se slaninou a kokosovým mlékem mě zaujala, tak ji vyzkouším.

    superkarma: 0 15.07.2013, 01:20:00
  24. avatar
    [7] kosík [*]

    Králíka máme rádi. Na tymiánu jsem ještě nezkoušela. Jen vím, že s tymiánem se to nemá moc přehánět.

    superkarma: 0 15.07.2013, 01:02:50
  25. avatar
    [6] arminka [*]

    Králíka mohu na všechny způsoby Sml67...

    superkarma: 0 15.07.2013, 00:14:21
  26. avatar
    [5] HankaPU [*]

    Králičí maso opravdu ráda dělám i jím na všechny způsoby. Nejraději na česneku. Tento recept vypadá zajímavě a určitě ho zkusím. Sml16

    superkarma: 0 15.07.2013, 00:11:39
  27. [4] balsda [*]

    Králíka už jsme dlouho neměli, tak bych ho mohla s tymiánem vyzkoušet. Z ingrediencí mám ráda vše, právě až na ten tymián, bez něj bych se obešla.

    superkarma: 0 15.07.2013, 00:08:52
  28. avatar
    [3] Jindriska8 [*]

    Králíky chováme,dělám různé recepty,máme rádi pečeného i omáčku.Tento recept taky vyzkouším,tymián pěstuji.Sml22

    superkarma: 0 15.07.2013, 00:07:22
  29. [2] kubabi [*]

    Králičí maso mi velice chutná a tato úprava vypadá zajímavě Sml67

    superkarma: 0 15.07.2013, 00:03:09
  30. [1] fiserovam [*]

    Králíka můžeme na každý způsob, pro nezkusit i toto.

    superkarma: 0 15.07.2013, 00:02:56

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme