Domácnost

Krabice od bot nejím!

Když se řekne nejhnusnější jídlo… tak se mi nic konkrétního nevybaví.

Zabíjačku jsem mohla, když byla. Špenát jsem nesnášela coby dítě, teď si ho klidně dám. Ale na jedno opravdu hnusné jídlo si přece jen vzpomínám. Mám starší sestru, a když jsme ještě obě žily u rodičů, občas jedna z nás něco uvařila. V sobotu jsem jela ke kamarádce a společně jsme navštívily venkovskou tancovačku, bavily jsme se, sem tam něco popily...

Druhý den jsem přijela domů, a když jsem se začala pídit po něčem k jídlu, říká mi maminka: „Lenka uvařila nějaký guláš, tak si to ohřej“.  Hned zpočátku to mělo divnou chuť, ale přičítala jsem to prohýřené noci, tak jsem na nic raději neupozorňovala, aby se moje máma nezačala zajímat o to, co přesně jsem na té zábavě dělala. No ale po chvíli, když jsem místo do masa kousla do něčeho, co připomínalo tvrdý rozmočený papír, jsem to už nevydržela a zeptala se, jestli jim do toho kastrolu při vaření nespadla nějaká krabice od bot.

Maminka řekla, že samozřejmě že ne, a co pořád mám, že sestra dokonce použila nějaké speciální maso – sójové, nebo něco takového, takže by mě to mělo tím víc chutnat. :-)

Ten den jsem si dala chleba s máslem a na sójové maso jsem se minimálně už tak 18 let ani nepodívala, a asi to tak zůstane napořád.

barkl2


Děkujeme za pěkný příspěvek :).

Sójové maso se musí umět, jinak je opravdu nejedlé... Máma ho dělala tak, že ani chlapi v rodině nepoznali, že v segedínu je půl na půl sója a maso :).

redakce@zena-in.cz

   
22.12.2006 - Dům a byt - autor: Ivana Kuglerová

Další příspěvky

Komentáře:

  1. [52] jitkamarsalkova [*]

    když se umí sojové maso připravit, je opravdu dobrý

    superkarma: 0 26.12.2006, 20:51:46
  2. [51] mamoch [*]

    sojové maso, když se ochutí, tak to jde, žádná extra lahůdka, ale dobrý normál. To takové mořské příšery a ryby všecho druhu, špenát a olivy tak to jsou pro mne "hnusy"

    superkarma: 0 26.12.2006, 14:52:25
  3. avatar
    [50] narciska [*]

    Daleko lepsi je Smakoun...

    superkarma: 0 25.12.2006, 17:00:16
  4. [49] japa [*]

    čas od času taky dělám,musí se umět ochutit

    superkarma: 0 25.12.2006, 16:00:48
  5. avatar
    [46] tlustoprdka [*]

    Taky jsme dlabaly se ségrou od mamky sojový guláš a přidávala ho do sekané. Teď se stravujeme každá s vlastní rodinou a tohle v jídelníčku nemáme . Další věc co nám mamka podstrojovala byl sýr TOFU a věci z POLENTY. Taky se to nějak smažilo a nakládalo, ale říkám ... jsou daleko chutnější (ale nezdravé) jídla.

    superkarma: 0 24.12.2006, 13:22:17

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [45] jhrobarova [*]

    Já mám stejné zkušenosti jako zn. vaclamar,když byly děti malé,snědly vše,nyní už je to horší,manžel to za ně musí dojídat a přitom brblá.

    superkarma: 0 24.12.2006, 10:26:18
  2. [44] vaclamar [*]

    Sojové maso jsem udala,když byly děti malé.teď už by to nejedly,tak se s nimi radši nehádám a nevařím ho.

    superkarma: 0 24.12.2006, 08:05:15
  3. [43] Marie Hýblová [*]

    jeden čas jsem ho dělala na víc způsobů to byla doba co to asi zkoušeli všichni teď jsem ráda že už to po mě doma nikdo nechce

    superkarma: 0 24.12.2006, 06:50:40
  4. avatar
    [42] Korina 1 [*]

    Sojové maso taky dělám a velice nám chutná.

    superkarma: 0 23.12.2006, 20:40:49
  5. avatar
    [39] ALUDNEV [*]

    Sojové maso máme rádi.

    superkarma: 0 23.12.2006, 20:34:57
  6. avatar
    [38] Láska [*]

    Sojové maso je skvělé když se dobře připraví

    superkarma: 0 23.12.2006, 19:31:10
  7. avatar
    [37] bamofi [*]

    Sojové maso miluji,mňam, mňam.

    superkarma: 0 23.12.2006, 19:16:04
  8. avatar
    [34] vora [*]

    nekupuji. Nemám k těmto výrobkům důvěru.

    superkarma: 0 23.12.2006, 13:59:33
  9. avatar
    [33] zdenan [*]

    Asi když se dobře upraví...ale nedělám ho

    superkarma: 0 23.12.2006, 11:56:31
  10. avatar
    [32] pastel.ka [*]

    o sojovém masu jsem četla, jak je užasně nezdravé, tuším že to bylo na WM-magazín.adr.www.mwm.cz určitě tam číhněte, je tam spouta zajímavostí.Po přečtení článku, jsem ho přestala kupovat.

    superkarma: 0 22.12.2006, 23:49:19
  11. [31] Macek123 [*]

    malé kostičky soj. masa uvařím ve vodě s vegetou...cca 25 min. zcedím nechám vychladnout a zamíchám celou tatarku a dám na noc do ledničky. Osmažím cibulku na kostky a přidám maso s tatarkou a míchám až změní barvu...cca 30 min.....jako zkaramelizuje, zhnědne a pak přidám nakrájenou naloženou zeleninu, nejlépe papriku, hrášek a kukuřici /třeba Kunovjanku/ a prohřeju...s rýží. tatarka to skvěle ochutí a dá se to jíst i pak studené. Dobrou chut i noc. pá...Macek / zeleninu zcedím a nakrájím/

    superkarma: 0 22.12.2006, 23:02:30
  12. [30] Macek123 [*]

    Sojové maso jsme vařily s holkama pro cca 4-8 lidí na kolejích hned po revoluci.Máma mojí spolubydlící měla racio obchod. Bylo to levné a chutnalo nám. Dodnes vařím ještě 2 recepty, ale velice málo. Beru to jako změnu a hlavně mi chutná, když je přes noc naložené v tatarce-mňam.Musí být dobrý recept. Nedá se absolutně vařit klasicky jen místo běžného masa použít sojové. Recept je důležitý!!!

    superkarma: 0 22.12.2006, 22:57:06
  13. [29] Martíšek [*]

    sojové maso je výborné na různé způsoby,do polévek-např. do porkové přidávám sojovou drť.Doma jíme soju všichni,muž to sní,ale mít to nemusí

    superkarma: 0 22.12.2006, 22:40:47
  14. [28] FAXÍK [*]

    Sojové maso,když se dobře upraví,tak mi chutná,ale jím ho jen málokdy.

    superkarma: 0 22.12.2006, 21:17:43
  15. [27] standa1 [*]

    Taky jsem si myslel, že sojové maso bude chutnat jako maso. A ono ne. Je to hmota bez chuti a zápachu.

    superkarma: 0 22.12.2006, 21:12:13
  16. avatar
    [26] kouzelnice [*]

    sójové maso dělám na způsob číny a oblíbil si ho i můj manžel, která je normálně strašně vybíravý

    superkarma: 0 22.12.2006, 20:50:15
  17. avatar
    [20] cukrarka [*]

    superkarma: 0 22.12.2006, 19:47:27
  18. avatar
    [17] paníliška [*]

    Soju můžu, mňam, a mají ji dokonce rády i moje děti.

    superkarma: 0 22.12.2006, 19:30:47
  19. [16] magdajx [*]

    No maso je maso a soja je soja!!!

    superkarma: 0 22.12.2006, 19:27:34
  20. avatar
    [15] MEK [*]

    sojový granulát přidávám do karbenátků,jsou jemnější

    superkarma: 0 22.12.2006, 18:38:46
  21. avatar
    [14] pupik paja [*]

    Sovové maso to jsem snad ani nikdy nejedla

    superkarma: 0 22.12.2006, 18:25:33
  22. avatar
    [13] fodorka [*]

    ja sojove maso mam moc rada, jenomze pravda je, ze mne samotne to nejde nejak chutne upravit, tak to radsi nedelam, netrenuji a nezlepsuji se... asi si to dam jako zavazek socialistecke prace do noveho roku!

    superkarma: 0 22.12.2006, 17:39:38
  23. avatar
    [12] sobina [*]

    Sojové kostky s masem jako guláš, dobře ochucené sojovou omáčkou - to se dá jíst. S kolínkama to jde. Nebo plátky v trojobalu - musí se povařit v masoxu a pak vyždímat, pak teprve obalovat.

    superkarma: 0 22.12.2006, 17:30:08
  24. avatar
    [11] dzijana [*]

    sojové maso jím jen to ,co sama uvařím

    superkarma: 0 22.12.2006, 17:11:53
  25. avatar
    [10] Věrulinka [*]

    Taky moc sojové nemusím,ale když dobře upravené,dá se to i snít.

    superkarma: 0 22.12.2006, 17:10:10
  26. avatar
    [9] V.Nováková [*]

    nesnáším aby se o jídle říkalo : hnusné !!!! každý má rád něco jiného,kárám za to i vnučku....o jídle se neříká fuj,hnusné !

    superkarma: 0 22.12.2006, 17:08:47
  27. avatar
    [8] _zelvicka_ [*]

    tak jednou za čas ji snesu, ale napřed ji uvařím v masoxu a pak teprve upravuji

    superkarma: 0 22.12.2006, 17:07:58
  28. avatar
    [5] ireda [*]

    soju nemusím

    superkarma: 0 22.12.2006, 16:35:45
  29. avatar
    [4] barkl2 [*]

    Myslím, že tenkrát to ještě nebylo tak rozšířené jídlo,a chtít po 17- 18 leté sestře aby to zvládla napoprvé a hned poživatelné...by bylo trochu moc Ale od té doby k tomu mám fakt odpor

    superkarma: 0 22.12.2006, 16:22:50
  30. avatar
    [1] edith1975 [*]

    já zas ochutnala soju osmaženou v trojobale jako řízek a také to nebylo špatné

    superkarma: 0 22.12.2006, 16:15:42

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme