Vaření

Kotlety podle Lucie

 

Vepřové kotlety
Sůl
Pepř
Brambory
Olej
Kompotované broskve
Tvrdý sýr
Máslo
Červená paprika

Kotlety mírně naklepeme, opepříme, posolíme a vložíme do zapékací mísy trochu pokapané olejem. Oloupeme brambory, nakrájíme na plátky, promícháme s olejem a poklademe kolem masa. Brambory také posolíme. Na každý plátek masa položíme půlku kompotované broskve. Celou tuhle dobrotu necháme odpočinout 2 hodiny. Troubu rozehřejeme na cca 150 stupňů a pečeme asi 30 minut, až brambory zezlátnou. Před pečením můžeme vložit pár kousků másla. Pak na to všechno nastrouháme tvrdý sýr, mírně posypeme červenou paprikou a chvíli dopékáme, až se sýr rozteče.

Dobrou chuť!

– Lucie


Soutěž Kuchařinky, kuchařky...

Vzhledem k tomu, že receptů přišlo velké množství, nestihli jsme je dnes uveřejnit do plánovaných 10.30 hodin. Proto jsme se rozhodli soutěž prodloužit do zítřka 15.00 hodin! 

Výhru, stylovou keramickou mističku Knorr, HERA Kuchařku, dietní čaj Wellness, balíček 30 ks žvýkačkových dražé Mentos a kávové bonbony Alpenliebe tedy získá soutěžící, pod jehož receptem (novinkou) bude v úterý 21. 10. 2008 v 15.00 hodin nejvíce diskusních příspěvků.

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při soutěžení!

 

   
20.10.2008 - Maso a ryby - autor: Jakub D. Kočí

Komentáře:

  1. [19] jithule [*]

    hubajda — #17 u nás taky

    superkarma: 0 25.12.2012, 20:27:47
  2. avatar
    [18] ivory [*]

    dělám podobné Sml16

    superkarma: 0 15.11.2012, 22:18:45
  3. avatar
    [17] hubajda [*]

    to muzu ale muz ne nema rad jidlo kde je ovoce

    1. na komentář reaguje jithule — #19
    superkarma: 0 13.11.2012, 19:49:47
  4. avatar
    [16] daska59 [*]

    tak tohle mohu Sml30

    superkarma: 0 29.09.2012, 19:47:56
  5. avatar
    [15] izis.80 [*]

    mě chutnaly takový ty komunistický kotlety se sýrem a šlehačkou, ale když jsem to zkoušela udělat podle oka, tak to bylo k ničemu. Asi to chce nekvalitní sýr jako tenkrát...

    superkarma: 0 26.04.2009, 16:00:56
  6. [14] Lucie.V1 [*]

    Meander: to by mě zajímalo, jak to děláš, když máš každej den čas na to, abys připravila úžasný teplý jídlo

    superkarma: 0 22.10.2008, 14:07:01
  7. avatar
    [13] Boženka [*]

    Místo broskví bych dala chřest...

    superkarma: 0 21.10.2008, 13:02:45
  8. avatar
    [12] idiska [*]

    Meander: tak určitě...tyhle echt česká jídla typu svíčková, guláš apod. zaberou podstatně víc času

    superkarma: 0 20.10.2008, 17:36:36
  9. avatar
    [11] shb [*]

    mňam, taky to vypadá skvěle!

    superkarma: 0 20.10.2008, 15:41:31
  10. avatar
    [10] kačinka [*]

    Dávám odspoda : brambory, cibule, maso, cibule, brambory, celé prosolit a propepřit, zalít šlehačkou, do trouby, za hodˇku zasypat sýrem, dopéct a pak se přežrat. Jen to není k focení.

    superkarma: 0 20.10.2008, 15:11:05
  11. avatar
    [9] Sonjaqwe [*]

    *modra: Věrulinka: Pak by to byly "kovarske kotlety" ty miluju.....a delala bych je bez odlezeni asi hodinu a pod kotlety bych nakrajela cibuli - vrstvu alespon 1cm.

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:46:58
  12. avatar
    [8] Meander [*]

    *modra: To maj doma blbě zařízený Ono se i zdravé, zajímavé, chutné a oku lahodící jídlo dá připravit do půl hodiny, ale holt to chce odpoutat se od českých stravovacích zvyklostí

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:21:50
  13. avatar
    [7] *modrá [*]

    Meander: no já to myslím s nadsázkou, ale je mi jasný že to spousta mamin takhle vážně má

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:19:25
  14. avatar
    [6] Meander [*]

    *modra: Je to vtip, že jo?

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:05:21
  15. avatar
    [5] *modrá [*]

    Meander: no jo, kde má normální uhoněná pracující ženská ještě brát čas a sílu na vyvařování... potřebujem něco co se uvaří a dá se u toho ještě vyprat, případně i vyžehlit :-)

    superkarma: 0 20.10.2008, 14:01:53
  16. avatar
    [4] Meander [*]

    Mi přijde, že český lid už fakt neumí vařit. Naházet ingredience do pekáče a strčit do trouby umí snad i průměrný asistenční pes, ne?

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:45:00
  17. [3] Lindaa [*]

    Ty brambory jsou predem uvarený, ne? Nejak si nedovedu predstavit, ze by 1)po 2-hodinovém odlezení nezcernaly a 2)byly za 30minut na 150stupních upecené do mekka

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:26:17
  18. avatar
    [2] Věrulinka [*]

    *modra: já taky.

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:21:33
  19. avatar
    [1] *modrá [*]

    zalila bych to před pečením šlehačkou

    superkarma: 0 20.10.2008, 13:16:15

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Výzkum žena-in.cz – téma bolest, horečka a nachlazení
Trápí vás exém? Zapojte se do testování RadioXar

Náš tip

Doporučujeme