Vaření

Kostky z opečeného lososa 

Období mezi Vánocemi a Novým rokem je tradičně ve znamení setkávání se s blízkými a přáteli. Lidé se scházejí ve slavnostně nazdobených domácnostech a rádi ochutnávají „konkurenční“ cukroví a jiné lahůdky, které přináší tento slavnostní čas. Nabídněte hostům něco skutečně netradičního, díky čemuž se vás pak budou nadšení strávnici ptát na recept.

Pokud chcete pro své přátele připravit opravdový gurmánský zážitek, věnujte pozornost spíše kvalitě než kvantitě. Silvestrovský stůl nemusí být přeplácaný.

My vám přinášíme hned šest rafinovaných tipů na slavnostní „nejen“ silvestrovské pohoštění, ve kterých nikdy nechybí kvalitní majonéza nebo tatarská omáčka Hellmann´s.

Tak šťastný a chutný nový rok!

losos

Kostky z opečeného lososa 

4 porce

400 g čerstvého vysokého filetu z lososa – bez kůže

2 lžíce tmavého sezamového semínka

4 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní

Slupka z 1 menší čerstvé salátové okurky

1 chilli paprička

2 lžíce sladko-palivé thajské omáčky

sůl

rozmarýnové krekry

Lososa nakrájíme na hranoly, tak aby jeho krátké strany měly cca 3 cm. Hranoly lehce osolíme ze všech stran a obalíme v sezamu. Zprudka ale velmi krátce z každé strany hranoly opečeme na rozpálené pánvi. Potřebujeme, aby uvnitř zůstal růžový – nepropečený a tím pádem šťavnatý. Poté hranoly nakrájíme na kostky. Ozdobíme nočkem majonézy Hellmann’s Delikátní a zakápneme dresinkem, který připravíme smícháním nakrájené okurkové slupky a chilli papričky na malé kostičky se sladko-ostrou pikantní thajskou omáčkou. Podáváme na křupavých krekrech.

   
28.12.2015 - Vaření - autor: Komerční článek

Komentáře:

  1. [2] Boros [*]

    Och, to vypadá lákavě

    superkarma: 0 28.12.2015, 17:56:38
  2. [1] bobani [*]

    to může být dobré

    superkarma: 0 28.12.2015, 09:57:02

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme