kopriva

Suroviny

10 obyčejných rohlíků, den nebo dva starých
450 g uzeného masa, povařeného doměkka
3 hrsti mladých jarních kopřiv
6 vajec
asi 100 g másla
muškátový oříšek
sůl a bílý pepř

Postup

Maso si uvaříme předem, obereme a nakrájíme na menší kousky. Vývar nevyléváme. Rozklepneme si vajíčky, oddělíme žloutky a bílky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a dáme do velké mísy. Zalijeme asi polovinou rozpuštěného másla, přidáme žloutky, nasekané kopřivy a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Nakrájené maso přidáme ke směsi rohlíků a ještě zvlhčíme vývarem z masa. Nakonec velice jemně vmícháme sníh z bílků.
Zapékací formu vymažeme zbytkem másla a naplníme směsí.
Pečeme asi 30 minut, v troubě předehřáté na 200 °C.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama