kološvárské zelí

Suroviny

500 g mletého plecka
2 cibule
1 kysané zelí (500 g)
2 pikantní klobásy
1 hrnek syrové rýže
mletá paprika (sladká, ale může být i pálivá)
sůl a pepř
oregano nebo majoránka na dochucení
180 g kysané smetany

Postup

Cibuli nakrájíme najemno. Na jedné cibuli osmahneme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem a paprikou. Kdo má rád ostrá jídla, použije papriku pálivou. Maso podusíme doměkka.

Na druhé cibuli osmahneme okapané zelí a přimícháme k němu uvařenou rýži.

Do pekáče skládáme vrstvu zelí s rýží, nato mleté maso, kolečka klobásy a opět zelí s rýží. Nahoru rozetřeme zakysanou smetanu.

Zapečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, přikryté.

Dobrou chuť přeje Lucka.

Reklama