Vaření

Kološvárské zelí

kološvárské zelí

Suroviny

500 g mletého plecka
2 cibule
1 kysané zelí (500 g)
2 pikantní klobásy
1 hrnek syrové rýže
mletá paprika (sladká, ale může být i pálivá)
sůl a pepř
oregano nebo majoránka na dochucení
180 g kysané smetany

Postup

Cibuli nakrájíme najemno. Na jedné cibuli osmahneme mleté maso, které ochutíme solí, pepřem a paprikou. Kdo má rád ostrá jídla, použije papriku pálivou. Maso podusíme doměkka.

Na druhé cibuli osmahneme okapané zelí a přimícháme k němu uvařenou rýži.

Do pekáče skládáme vrstvu zelí s rýží, nato mleté maso, kolečka klobásy a opět zelí s rýží. Nahoru rozetřeme zakysanou smetanu.

Zapečeme 20 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, přikryté.

Dobrou chuť přeje Lucka.

   
07.03.2012 - Maso a ryby - autor: elly

Další příspěvky

Komentáře:

  1. avatar
    [57] dajrin [*]

    Název jsem už někde slyšela, toto zelí ale nikdy nejedla..., takže ukládám, vyzkouším... Sml16

    superkarma: 0 10.11.2012, 21:03:09
  2. [56] Jarmila356 [*]

    Známe to ze Slovenska, opravdu to nemá chybu, je to skvělé jídlo..

    superkarma: 0 16.07.2012, 15:09:41
  3. [55] anina4 [*]

    je to fakt výborné, dělám doma a celá rodina to ráda baští a dávám i trochu papriky do zakysané smetany

    superkarma: 0 15.06.2012, 07:42:14
  4. avatar
    [54] Mirly [*]

    Výborné, jedla jsem poprvé v Maďarsku a od té doby kološvárské zelí vařím i já.

    superkarma: 0 10.05.2012, 11:16:55
  5. [53] MichaelaPol1 [*]

    No nevím, hodně zvláštní kombinace

    superkarma: 0 05.04.2012, 15:39:49
  6. [52] pavel61 [*]

    je to výborné, doporučuji vyzkoušet

    superkarma: 0 22.03.2012, 06:15:21
  7. [51] Roland [*]

    Takovou kombinaci jsem ještě nejedla.

    superkarma: 0 18.03.2012, 09:14:08
  8. avatar
    [50] Krupová [*]

    tak to teda neznám

    superkarma: 0 13.03.2012, 00:00:29
  9. avatar
    [49] Myškomedvídek [*]

    MŮŽE TO BÝT DOBRÉSml67

    superkarma: 0 08.03.2012, 14:41:54
  10. avatar
    [48] delfi.na [*]

    něco podobného dělá moje známá, recept je ze slovenska ... a je to výborné, akorát se všechno vaří v jednom hrnci

    superkarma: 0 08.03.2012, 12:47:05
  11. avatar
    [47] ewa2305 [*]

    Tak to teda neznám, ale možná to zkusím.

    superkarma: 0 08.03.2012, 12:21:33
  12. [46] dtcalounictvi [*]

    neznám skusím je to v jednom hrnci moc práce to asi nedáSml22

    superkarma: 0 08.03.2012, 08:57:20
  13. avatar
    [45] HankaPU [*]

    Dobrá inspirace, že by na zítra ?

    superkarma: 0 07.03.2012, 23:56:52
  14. [44] anina4 [*]

    znám ,dělávám občas doma a rodince chutná

    superkarma: 0 07.03.2012, 22:41:07
  15. [43] Lydia001 [*]

    Tak to může být moc dobré. Doma děláme něco podobného a vždy si náramně pochutnáme.

    superkarma: 0 07.03.2012, 21:57:43
  16. avatar
    [42] yutinkaca [*]

    moc mě to nezaujalo, třeba se k tomu jednou dostanu, stále zkouším novinkySml16

    superkarma: 0 07.03.2012, 20:01:51
  17. [41] Jala [*]

    janinkab — #40 Já se vůbec ničemu nedivím. Hranolky mám ráda a svíčkovou ještě víc!

    Ale kuře pečené na zelí s knědlíkem je taky opravdu prima. Kachna to sice není, ale ta také nemůže být pořád.

    superkarma: 0 07.03.2012, 19:14:50
  18. avatar
    [40] janinkab [*]

    Zajímavá kombinace....neznám, ale píšu si, i když osobně některé kombinace nemusím- třeba jsem si nezvykla na pečené kuře s knedlíkem a zelím. Mám radši s bramborem nebo bram. kaší. Ale zase třeba svíčková s hranolkama- mňamka!!!

    1. na komentář reaguje Jala — #41
    superkarma: 0 07.03.2012, 18:50:38
  19. avatar
    [39] tajnostii [*]

    Nezkoušela jsem to,asi dobréSml30

    superkarma: 0 07.03.2012, 17:56:40
  20. avatar
    [38] ekleinovka [*]

    Momentálně mám trávicí problémy,tak se s jídlem moc nekamarádím,leda s rohlíky

    superkarma: 0 07.03.2012, 17:38:57
  21. [37] PEPI11 [*]

    kqkkatka — #25 Vreceptu píšou vařenou rýži. Myslím, že to taky vyzkoušímSml58

    superkarma: 0 07.03.2012, 17:19:21
  22. [36] stripek.stesti [*]

    Kqkkatka: ...přidáme uvařenou rýži... ;-)

    superkarma: 0 07.03.2012, 17:05:41
  23. avatar
    [35] daska59 [*]

    Teda s tou rýží by mě manžel vyhnal.

    superkarma: 0 07.03.2012, 17:02:36
  24. [34] Jala [*]

    secret — #12 + carmi — #22 Nedivte se! A znáte kombinaci řízek + rýže? Nebo řízek + zelí + bramborový knedlík?

    Já to sice nejím (není nad brambory, které můžu ráno, v poledne i večer), ale jsem ochotná klidně udělat dvě přílohy, absolutně mi to nedělá problém.

    Kološvárské zelí znám jen podle názvu, nikdy jsem to nedělala, ale myslím, že bych s tím manžela překvapila určitě i potěšila.Sml16

    superkarma: 0 07.03.2012, 16:40:20
  25. [33] Trefa [*]

    Trefa:nikdy jsem to nejedla,ani mi to nikdo nedal ochutnat.neznam to.

    superkarma: 0 07.03.2012, 16:14:00
  26. avatar
    [32] Lubička [*]

    mám ráda tohle jídloSml22

    superkarma: 0 07.03.2012, 15:32:40
  27. avatar
    [31] LudPa [*]

    Já raději hlávkové.

    superkarma: 0 07.03.2012, 15:10:28

Další příspěvky

Z předchozí stránky:

  1. [30] dadma [*]

    Zelí mám ráda na všechny možné způsoby.Kysané zelí si děláme svoje domácí.

    superkarma: 0 07.03.2012, 15:04:02
  2. [29] evamagdalena [*]

    Je to moc dobrý.V naší rodině oblíbené jídlo.

    superkarma: 0 07.03.2012, 14:11:37
  3. [28] hanak [*]

    Mohu doporučit, sice jsem neměla mleté maso, ale použila jsem již hotovou sekanou. Kombinace je to nezvyklá, manžel si vzal na to i brýle, aby odhalil ingredience, které jsem mu připravila na stole, ale chutnalo mu.

    superkarma: 0 07.03.2012, 12:59:28
  4. [27] Saritka [*]

    Tak rýži se zelím jsem nejedla, ale můžu vyskoušet.Sml30

    superkarma: 0 07.03.2012, 12:52:23
  5. [26] IVECO [*]

    to slyším poprvé,ale může to být dobrotaSml22

    superkarma: 0 07.03.2012, 12:50:28
  6. avatar
    [25] kqkkatka [*]

    ale surovú ryžu????

    1. na komentář reaguje PEPI11 — #37
    superkarma: 0 07.03.2012, 12:47:14
  7. avatar
    [24] hubajda [*]

    tak to by ten muj nejedl

    superkarma: 0 07.03.2012, 12:35:06
  8. avatar
    [23] kapkamore [*]

    Zajímav kombinace, ale proč ne...Sml59

    superkarma: 0 07.03.2012, 11:57:47
  9. avatar
    [22] carmi [*]

    A teda mně fakt připadá divný to zelí s rýží. S bramborama, to jo. No ale když si to tady pochvalujete...Třeba to jde, ale asi radši nebudu zkoušet.

    1. na komentář reaguje Jala — #34
    superkarma: 0 07.03.2012, 11:57:44
  10. avatar
    [21] Kytinkak [*]

    Je to opravdu chutné, doporučujiSml59

    superkarma: 0 07.03.2012, 11:45:37
  11. avatar
    [20] HankaPU [*]

    Vypadá to zajímavě, tak to musím zkusit Sml16

    superkarma: 0 07.03.2012, 10:59:51
  12. [19] free [*]

    Nojo,  to není ale nic pro syna. Kromě bezlepokové diety má i šetřící.

    superkarma: 0 07.03.2012, 10:24:36
  13. avatar
    [18] rorysa [*]

    Tak mě se tento recept moc zalíbil. takže už mám Kološvárské zelí v troubě. Voní to tu krásně, tak jsem zvědavá.Sml58

    Děkuji za receptSml67

    superkarma: 0 07.03.2012, 10:08:47
  14. [17] lenzden [*]

    tak konečně vím co měl můj synek ve školce k obědu

    superkarma: 0 07.03.2012, 10:06:37
  15. avatar
    [16] ladouch [*]

    Dělám ho poměrně dost často je to naše oblíbené jídlo a je to velký dobrota.Sml22Sml22

    superkarma: 0 07.03.2012, 10:04:59
  16. avatar
    [15] geriliw [*]

    výpadá to zajímavě no...možná někdy vyzkoušímSml16

    superkarma: 0 07.03.2012, 09:53:22
  17. [14] FAXÍK [*]

    takové zelí vůbec neznám Sml80

    superkarma: 0 07.03.2012, 09:26:26
  18. [13] magic11 [*]

    Znám ze školy na Slovensku, mívali jsme v jídelně často k obědu, je to výborné, jen to doma nevrstvím ale smíchám vše dohromady jako na rizoto Sml67

    superkarma: 0 07.03.2012, 09:11:47
  19. [12] murat [*]

    Sml23

     zelí s rejží?Sml23

    1. na komentář reaguje Jala — #34
    superkarma: 0 07.03.2012, 08:53:23
  20. avatar
    [11] Hanyna [*]

    Recept neznám, ale líbí se mi! Mám ráda takovéhle "mišmaše"Sml66

    superkarma: 0 07.03.2012, 08:52:10
  21. avatar
    [10] vmarta [*]

    zelí můžu Sml59

    superkarma: 0 07.03.2012, 08:51:33
  22. avatar
    [9] saruz [*]

    Kološvárské zelí vařím hlavně přes zimu,je to dobrota,recept rozhodně stojí za vyzkoušení. Sml67

    superkarma: 0 07.03.2012, 08:39:33
  23. avatar
    [8] mio [*]

    Rodina manžela žila dlouhá léta na Slovensku, takže tento recept si odtud přivezli. Je to výborný (i když tchýně to dělává bez klobásky, my taky..), i když jsem na tu kombinaci před lety prve taky koukala nedůvěřivě, ale není se čeho bátSml67Sml20

    superkarma: 0 07.03.2012, 08:11:48
  24. avatar
    [7] luneta [*]

    Sml23

    superkarma: 0 07.03.2012, 07:49:36
  25. avatar
    [6] marcela-1 [*]

    rýže v zelí? může to být dobré,ale zkoušet to nebudu Sml80

    superkarma: 0 07.03.2012, 07:23:21
  26. [5] jithule [*]

    neznám -zkusím

    superkarma: 0 07.03.2012, 07:16:21
  27. [4] lidicka [*]

    Kysané zelí máme rádi na všemožné způsobySml22

    superkarma: 0 07.03.2012, 07:15:36
  28. avatar
    [3] zsuzsika [*]

    Znám,je to originální  maďarské jídloSml22

    superkarma: 0 07.03.2012, 06:43:55
  29. avatar
    [2] Jindriska8 [*]

    Rýži máme rádi,zelí v zeláku,mletinu v mražáku,tak to vyzkouším.Sml22

    superkarma: 0 07.03.2012, 00:48:44
  30. avatar
    [1] arminka [*]

    Hm tak to může byýt zajímavé a určitě stojí za zkouškuSml16

    superkarma: 0 07.03.2012, 00:45:25

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Anketa: Výživa v nemoci
Hledáme čtenářky, které rády čtou knihy
Anketní otázky pro čtenářky, které chtějí testovat Canesten Intim Gel
Anketa: Bolí vás záda?
Anketa pro maminky

Náš tip

Doporučujeme