Koláčky z vepřového sádla
14 dkg sádla
14 dkg cukru
10 dkg mouky hladké
7 dkg mletých ořechů
trochu skořice, mletého hřebíčku a kakaa
 
Všechny přísady zpracujeme na vále na těsto, které necháme chvíli odpočinout. Z těsta uděláme malé koláčky, které pečeme ve velmi vlažné troubě na suchém plechu. Na vychladlé se může dát zavařenina.
 


***   ***   ***
 
Kakaový punč
1 l  červeného vína
4 lžíce kakaa
1 lžíce cukru
2 žloutky
Cukr a kakao rozmícháme s 8 lžícemi vody a vmícháme do vína, ohřátého blízko k bodu varu. Přivedeme spolu k varu a odstavíme. Rozšleháme žloutky a vmícháme do horkého nápoje. Podává se horké.
 
Oba recepty dodala čtenářka andreabo

Pravidla soutěže najdete ZDE.
Reklama