Vaření

Koktejly se sherry

Bread & Wine

Sklo

Nízká sklenka Old Fashioned

Bread & wine.bmp Ingredience

35 ml Oloroso seco

40 ml whisky

5 kapek absintu

15 ml citronové šťávy

3 ml javorového sirupu (podle kyselosti)

Pomerančová kůra

Příprava

Nejprve si připravíme sklenku s ledem a absintem. Zvlášť promícháme Oloroso, whisky, citronovou šťávu, javorový sirup a led. Dobře protřepeme.

Obsah připravené sklenky rozlijeme po celém jejím povrchu a poté vylijeme. Do sklenky dáme větší kusy ledu a na něj scedíme směs s Olorosem. Nakonec potřeme okraj sklenky kusem pomerančové kůry (bez bílé dužiny), kterou můžeme použít jako ozdobu. Podáváme bez slámky.

El Mejor de Jerez – Nejlepší z Jerezu

Sklo

Malý Tumbler

Ingredience

Manzanilla

Brandy de Jerez

Citrónová šťáva

Limetka, pomeranč, led

Příprava

Smícháme 60 ml Manzanilly, 30 ml Brandy de Jerez, přírodní šťávu z citrónu, limetky, pomeranče s ledem přímo ve sklence. Zdobíme plátkem pomeranče. 

Flamenco Lady

Sklo

Koktejlka

flamenco lady.jpg 

Ingredientes

Fino

Třešňový likér

Pomerančová a citrónová kůra

Třešně

Jedlá květina

Příprava

50 ml Fino, 10 ml třešnového likéru. Zdobíme pomerančovou a citrónovou kůrou, třešní a jedlou květinou.

Sherry Salsas

Ingredience

Palo Cortado
Tequila
Čerstvá limetková šťáva

Grand Marnier
Čerstvá pomerančová šťáva

Led a plátek pomeranče

Příprava

Smícháme 45 ml Palo Cortado, 30 ml tequily, 60 ml čerstvého limetkové šťávy, 10 ml Grand Marnier a střik čerstvé pomerančové šťávy. Scedíme a dáme vychladit, nebo přidáme led. Zdobíme plátkem pomeranče.

Bamboo

Sklo

Koktejlka

Ingredience

Suchý Vermut

Suché sherry

Střik pomerančového bitteru

Příprava

Ochladíme sklenku několika kostkami ledu. Po půl minutě slijeme vodu a na led nalijeme jeden díl suchého  sherry, jeden díl Vermutu a střik pomerančového bitteru.

Rebujito

Rebujito je typický andaluský nápoj, který nesmí chybět při oslavách žádného z místních svátků, ať je to dubnová Feria de Abril v Seville nebo nebo při tradičních poutích – romerías.

Rebujito se připravuje z Manzanilly a perlivého nealkoholického nápoje, např. Sprite, 7Up nebo sodovky zhruba v poměru 1:1 podle chuti. Lze též přidat menší i větší množství mátových lístků.

Další nápady na přípravu koktejlů se sherry najdete: http://www.sherry.org/EN/cocteles.cfm

   
12.01.2012 - Vaření - autor: (red)

Komentáře:

  1. [3] jithule [*]

    Flamenco bych si dala

    superkarma: 0 30.12.2012, 22:11:58
  2. avatar
    [2] Lubička [*]

    koktejly mám ráda zejména v létě na dovolené

    superkarma: 0 29.02.2012, 23:05:59
  3. [1] Danulka K. [*]

    Určitě nějký vyzkoušíme, dobré nápady, potřebuji zrovna něco pro zahřátí!!Sml24

    superkarma: 0 03.02.2012, 12:18:13

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme