Období mezi Vánocemi a Novým rokem je tradičně ve znamení setkávání se s blízkými a přáteli. Lidé se scházejí ve slavnostně nazdobených domácnostech a rádi ochutnávají „konkurenční“ cukroví a jiné lahůdky, které přináší tento slavnostní čas. Nabídněte hostům něco skutečně netradičního, díky čemuž se vás pak budou nadšení strávnici ptát na recept.

Pokud chcete pro své přátele připravit opravdový gurmánský zážitek, věnujte pozornost spíše kvalitě než kvantitě. Silvestrovský stůl nemusí být přeplácaný.

My vám přinášíme hned šest rafinovaných tipů na slavnostní „nejen“ silvestrovské pohoštění, ve kterých nikdy nechybí kvalitní majonéza nebo tatarská omáčka Hellmann´s.

Tak šťastný a chutný nový rok!

koktejl

Koktejl z pečeného kuřecího masa s jablky a hruškami 

4 porce

2 upečená kuřecí stehna

1 jablko

1 hruška

4 kumquaty (malé citrusové ovoce s výraznou sladkou chutí)

4 lžíce majonézy Hellmann´s Originál

2 lžíce nahrubo nasekaných mandlí

1 malý baby římský salát

sůl

Maso nakrájíme na nudličky, jablko i hrušku nakrájíme také na tenké nudličky. Kumquaty na osminky. Maso i jablko smícháme s majonézou a lehce osolíme.

Na mísu naaranžujeme lístky salátu, na něj navrstvíme salát a ozdobíme osminkami kumquatů, několika noky majonézy Hellmann’s originál, posypeme mandlemi a zlehka opepříme.

Reklama