Vaření

Kokosové řezy

kokosový koláč

Když jsem našla tenhle skvělý recept na internetu a chtěla se pochlubit s tou novinkou kamarádkám, tak všechny hlásily: „No to známe, to jsou přece Raffaelo řezy“. :-) Takže jsem moc nezamachrovala, ale i přesto je moučník dokonalý.

Takže pro ty, co ho ještě neznají...

Suroviny

1 hrnek moučkového cukru
2 celá vejce
1 hrnek mléka
2 hrnky polohrubé mouky
1/2 hrnku oleje
1 prášek do pečiva

na posypání:
1 hrnek strouhaného kokosu
1/2 hrnku moučkového cukru
1 smetana ke šlehání

Postup

Vejce vyšleháme s moučkovým cukrem. Přidáme olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vzniklé řídké těsto vylejeme na plech vyložený pečicím papírem.
V misce smícháme kokos a cukr a směsí posypeme těsto.
Pečeme při 180 °C asi 20-30 minut.
Ihned po vytažení z trouby polijeme smetanou.

Koláč je krásně vláčný, voňavý a jen se po něm zapráší (tímto se omlouvám za ne příliš vyfintěnou fotku, fotila jsem v rychlosti poslední kousky, než je rozebrali hosté).

Dobrou chuť přeje elly.

   
07.06.2010 - Mlsání - autor: elly

Komentáře:

  1. [17] holčice [*]

    Taky dělám, výborné Sml16

    superkarma: 0 28.04.2013, 09:51:55
  2. avatar
    [16] hubajda [*]

    znam take

    superkarma: 0 15.11.2012, 01:01:09
  3. [15] Chefi [*]

    kokos miluji..take ho již tisknu

    superkarma: 0 24.09.2010, 09:53:12
  4. avatar
    [14] kvetakytka [*]

    taky ho peču ale dávam poloviční dávku cukru jinak je moc sladký a kokos mám malinko do hněda

    superkarma: 0 09.06.2010, 19:27:02
  5. avatar
    [13] ValinaK [*]

    už ho tisknu....

    superkarma: 0 08.06.2010, 10:13:41
  6. avatar
    [12] Dása [*]

    u nás je taky moc oblíbenýSml22Sml67

    superkarma: 0 07.06.2010, 21:13:45
  7. [11] murat [*]

    kokos mám ráda, ale tohle neee jednou jsem zkusila Sml68

    superkarma: 0 07.06.2010, 16:44:11
  8. avatar
    [10] Juana [*]

    luneta — #8 uber cukr, běžně dávám polovinu množství, co píšou v receptech

    superkarma: 0 07.06.2010, 16:35:26
  9. avatar
    [9] paníliška [*]

    Žábina — #4 A recept by nebyl? Sml26

    superkarma: 0 07.06.2010, 13:58:20
  10. avatar
    [8] luneta [*]

    ikdyž jsem hodně na sladký,tohle už je přeslazený

    1. na komentář reaguje Juana — #10
    superkarma: 0 07.06.2010, 13:49:43
  11. avatar
    [7] mio [*]

    Žábina — #4 tak to potom joSml16, ale když se peče kokos nahoře, neudržíš ho bílej ani kdybys 100x chtělaSml54

    kuty — #6 taky takSml22

    superkarma: 0 07.06.2010, 13:22:15
  12. avatar
    [6] kuty [*]

    tenhle recept mám dán do našich oblíbenýchSml67Sml20

    1. na komentář reaguje mio — #7
    superkarma: 0 07.06.2010, 13:06:07
  13. avatar
    [5] Juana [*]

    peču ho, je moc dobrý a jí ho i manžel, který moc sladký nemusí

    superkarma: 0 07.06.2010, 12:28:16
  14. avatar
    [4] Žábina [*]

    mio — #2 tak jsem se podívala do receptu a já mám trochu jiný, proto mám ten kokos bílý

    upeče se korpus, potře se džemem /nemusí ale je to lepší/ a na něj se teprve dá krém, do kterého se vmíchá kokos...vypadá to skvostně, jako pravé rafaelo Sml67

    1. na komentář reaguje mio — #7
    2. na komentář reaguje paníliška — #9
    superkarma: 0 07.06.2010, 12:26:06
  15. avatar
    [3] rusalka2008 [*]

    Tento recept jsem našla kdysi tady na Ženě-in... také to peču

    superkarma: 0 07.06.2010, 11:18:48
  16. avatar
    [2] mio [*]

    Žábina — #1 do hněda ne, aby nezhořkl, ale trochu opečenou barvu mít musíSml80 vždyť ho pečeš, ne??

    Je to výbornej moučník, mokrej, všichni chtějí vždy recept a milují ho i děti!Sml67Sml67Sml67

    1. na komentář reaguje Žábina — #4
    superkarma: 0 07.06.2010, 10:29:22
  17. avatar
    [1] Žábina [*]

    já mám ten kokos navrchu bílý, asi to chtělo o trošku míň péct

    1. na komentář reaguje mio — #2
    superkarma: 0 07.06.2010, 09:50:20

Profil uživatele




Registrace nového uživatele | Zaslat heslo

Komerční tipy

Novinky

Dnešní vydání

Nové v rubrice

Nejčtenější články

Poslední komentáře

Fotogalerie

Partner rubriky

Ankety

Náš tip

Doporučujeme