kokosová zmrzlina

Když si začnete vyrábět domácí zmrzlinu, tak nemůžete přestat. Nebude vám chutnat umělá kupovaná a budete zmrzlinovat jako diví. Je to totiž snadné. Stačí zmrzlinový stroj a kvalitní suroviny.

Suroviny

500 ml smetany
250 g strouhaného kokosu
200 ml kokosového mléka
cukr podle chuti

Postup

Kokos nasypeme na rozehřátou pánvičku s nepřilnavým povrchem a lehce opražíme! Pozor ale, abyste ho nespálili. Opražený kokos zalijeme smetanou a po vychladnutí necháme do druhého dne v lednici.

Na druhý den přidáme kokosové mléko a dáme do zmrzlinovače. Po 40 minutách máme hotovou skvělou zmrzlinu. Dobré je domrazit zmrzlinu ještě asi hodinku v mrazáku.

Zajímavým zpestřením zmrzliny je rozpustit v 200 ml smetany 100 g čokolády. Vznikne čokoládová hmota, kterou nalijeme na kokosovou zmrzlinu poté, co ji ze zmrzlinovače přendáme do misky. Čokoládovou hmotu to zmrzliny úplně nezamícháme, ale jen lehce několikrát projedeme příborovým nožem. Dáme na hodinku do mrazáku.

Dobrou chuť přeje elly.

Reklama